ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος τα δωρεάν συγγράμματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

¶σχημα ξεκινά η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές

 
Δημοσίευση 3/9/2012 | 00:00
Τέλος τα δωρεάν συγγράμματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από το εαρινό εξάμηνο οι φοιτητές θα πρέπει να πληρώνουν για να προμηθεύονται τα συγγράμματα της σχολής τους. Η ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά δύσκολα, αφού όπως φαίνεται το νέο αυτό θα προκαλέσει νέες αντιδράσεις από τους φοιτητές.

Το υπουργείο Παιδείας κόβει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για δωρεάν πανεπιστημιακά συγγράμματα στους φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Όπως αναφέρει ο "Τύπος της Κυριακής" η συζήτηση για το σύστημα που θα αντικαταστήσει το έντυπο σύγγραμμα δεν έχει προχωρήσει και οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες δεν θα μπορέσουν να επεκταθούν λόγω κρίσης, ενώ τα ηλεκτρονικά συγγράματα, που θα ήταν μια λύση, δεν απαλλάσσονται από τα έξοδα των πνευματικών δικαιωμάτων.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ