E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινέζος αγόρασε 100... σπίτια στα Εξάρχεια

Γιατί τρελαίνονται οι ξένοι επενδυτές με τα ακίνητα στην Ελλάδα;

Δημοσίευση 22/10/2017 | 12:28

Κινέζος αγόρασε 100... σπίτια στα Εξάρχεια

Συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις το ενδιαφέρον των ξένων για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Στην περιοχή της Αττικής εντοπίζεται το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος «χρυσής βίζας».

Χαρακτηριστική περίπτωση ενός Κινέζου επενδυτή ο οποίος αγόρασε 100 διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» από το συνέδριο Prodexpo, ολόκληρη η αγορά μιλάει για έναν Κινέζο ο οποίος έχει αγοράσει περίπου 100 διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Μάλιστα, ο ίδιος Κινέζος είχε φτιάξει και ένα άλλο χαρτοφυλάκιο με διαμερίσματα στην ίδια περιοχή το οποίο μεταπώλησε σε επενδυτές.

Ο Κινέζος επενδυτής αγόρασε 100 διαμερίσματα, τα αξιοποίησε μέσω πλατφόρμας ενοικίασης και μετά τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Εξετάζεται από τον ίδιο επενδυτή να προχωρήσει και πάλι στην ίδια κίνηση, καθώς είναι εξαιρετικά χαμηλές οι τιμές.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Spitogatos, υπάρχει ζήτηση ακινήτων από ανθρώπους του εξωτερικού και δη εκτός της Ευρώπης. Όπως προκύπτει, η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Κίνα, κατά 203%, από την Τουρκία, κατά 90% και τα ΗΑΕ κατά 50%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γερμανία, κατά 68% η αύξηση.

Το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα» είναι στην περιοχή της Αττικής, με το 26,52% να αφορά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και το 20,8% στην περιοχή της Παλλήνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσιμτσιλή για Καινούργιου: Όταν είμαστε επαγγελματίες και βάζουμε την υπογραφή μας κάπου, οφείλουμε να ξέρουμε τι είναι αυτό

TV Buzz 30.12.2025
«Όταν κάτι παίζεται στην εκπομπή σου, ακόμα κι αν εκτεθείς μία φορά και δεν το ξέρεις, μετά απαιτείς»

Δημήτρης Κόκοτας: Δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά, είναι σε μία σταθερά καλή κατάσταση, είπε η σύζυγός του

Tabloid 30.12.2025
Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να μας φέρει τον Δημήτρη σπίτι μας υγιή και δυνατό, πρόσθεσε η Κατερίνα Κόκοτα

Τσιμτσιλή σε Καινούργιου: «Όταν είσαι παρουσιάστρια με εμπειρία δεν το λες! Όταν είμαστε επαγγελματίες οφείλουμε να ξέρουμε»

TV Buzz 30.12.2025
«Όταν κάτι παίζεται στην εκπομπή σου ακόμα κι αν εκτεθείς μία φορά και δεν το ξέρεις, μετά απαιτείς!»

Ο Brooklyn Beckham μπλόκαρε τους γονείς του στο Instagram: Τι συνέβη (πάλι)

Tabloid 30.12.2025
Η ιστορία πίσω από την ένταση στην οικογένεια

Μια Gen Z πριγκίπισσα: Ποια είναι η Πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας

Celebrity Stories 30.12.2025
Ένα σύγχρονο βασιλικό πρότυπο

Μπριζίτ Μπαρντό: Τι θα γίνει με την περιουσία της ‑ Πού θα ταφεί

Tabloid Χτες
Παρά τη διαχρονική της φήμη, η οικονομική της κατάσταση δεν αποτυπώνει μια «κολοσσιαία» περιουσία, καθώς η ίδια απέρριψε πολλές προσοδοφόρες προτάσεις μετά την αποχώρησή της από τον κινηματογράφο

Κηδεία Σύλβας Ακρίτα: Βαθιά θλίψη στην κηδεία της ‑ Ο Κώστας και ο Παύλος Αρζόγλου στο πλευρό της Έλενας Ακρίτα

Tabloid Χτες
Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της μητέρας της Έλενας Ακρίτα