E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τελικά, πόσο αθώο είναι να πλένεις τα χέρια σου σε νεροχύτη δημόσιας τουαλέτας;

Γιατί υπάρχουν πράγματα που το μάτι δε βλέπει...

Δημοσίευση 18/10/2017 | 18:33

Τελικά, πόσο αθώο είναι να πλένεις τα χέρια σου σε νεροχύτη δημόσιας τουαλέτας;

Γενικά, είναι πολύ όμορφο και καθησυχαστικό να μη χρειαστεί να ακουμπήσεις οτιδήποτε υπάρχει σε μια δημόσια τουαλέτα. Παρόλα αυτά, όταν τη χρησιμοποιήσεις, προφανώς και επιβάλλεται να πλύνεις τα χέρια σου για τους προφανείς λόγους.

Αυτοί όμως, δεν αφορούν τη δική σου υγεία, αλλά των άλλων! Ναι πολύ σωστά είδες, ο λόγος που πρέπει να πλένεις τα χέρια σου μετά από την επίσκεψη στην τουαλέτα, είναι για να προστατεύσεις τους άλλους από τα μικρόβια και τις πιθανές ασθένειες.

Όπως εξηγεί ειδικός, τα βακτήρια που υπάρχουν σε τέτοια μέρη και περνούν στα χέρια σου, όπως το E.coli, δε μπορούν να σε βλάψουν διότι είναι αυτόχθονα στο σώμα σου. Αν όμως τα φέρεις σε επαφή με άλλους, τότε πιθανότατα να τους κάνεις να αρρωστήσουν.

Αν όλοι σταματούσαν να πλένουν τα χέρια τους μετά από τη χρήση δημόσιας τουαλέτας, τότε μια μεγάλη απειλή θα εμφανιζόταν για την υγεία του κοινού συνόλου. Επομένως, μη ξεχνάς να πλένεις τα χέρια σου σε τέτοιες περιπτώσεις, όσο βρώμικο και αν το περιβάλλον της τουαλέτας που βρέθηκες.