E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα low cost θα πετάει σε 8 ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα

Την επιστροφή της στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα η Wizzair

Δημοσίευση 16/10/2017 | 19:49

Νέα low cost θα πετάει σε 8 ευρωπαϊκούς προορισμούς από Αθήνα

Μια παλιά γνώριμη της Αθήνας, η Wizzair επιστρέφει στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πολύ περισσότερη "όρεξη" από ότι την πρώτη της φορά. Η αεροπορική χαμηλού κόστους που έχει έδρα στη Βουδαπέστη ένωνε για μικρό διάστημα την Αθήνα με την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας το 2004, λίγους μήνες μετά από την ίδρυση της. Μετά από την αποχώρηση της από την Αθήνα συνεχίζει ακόμη και σήμερα να πραγματοποιεί εποχικές πτήσεις με ελληνικά νησιά αλλά και να ενώνει την Θεσσαλονίκη με την Βουδαπέστη.

Την Δευτέρα σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τους Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών ανακοινώθηκε η επιστροφή της στην Αθήνα από την άνοιξη του 2018, πλέον όχι μόνο για να την συνδέει με την Βουδαπέστη αλλά με 8 οκτώ προορισμούς στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα πέρα από την Βουδαπέστη, από την προσεχή άνοιξη θα πραγματοποιεί πτήσεις προς την Σόφια, το Βουκουρέστι, στην Κλουζ Ναπόκα στην Ρουμανία (σ.σ. περιοχή που επίσης θα πετάει η Aegean), στην πρωτεύουσα την Μολδαβίας Κισινάου, στο Κατοβίτσε στην Πολωνία, στο Βίλνιους στην Λιθουανία, και το Κουτάισι στην Γεωργία.

Σε ότι αφορα στην συχνότητα των δρομολογίων Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και η Σόφια θα εξυπηρετούνται καθημερινά. Οι νέες πτήσεις προς Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία) Κουτάισι (Γεωργία), Κισινάου (Δημοκρατία της Μολδαβίας) και Κατοβίτσε (Πολωνία), θα προσφέρουν στους Έλληνες επιβάτες και στους επισκέπτες της Ελλάδας ένα ιδιαίτερα βολικό πρόγραμμα, με δύο εβδομαδιαίες ανταποκρίσεις, ενώ το Βίλνιους (Λιθουανία) θα εξυπηρετείται 3 φορές την εβδομάδα.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Wizz Air h σημερινή ανακοίνωση αυξάνει το επιχειρησιακό έργο της Wizz Air κατά 447% το 2018, με περισσότερες από 600.000 θέσεις σε 16 δρομολόγια σε 7 χώρες, διαθέσιμες από 6 ελληνικά αεροδρόμια, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας τον εγχώριο τουρισμό και τον κλάδο των αερομεταφορών. Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2017, η κίνηση της WIZZ προς και από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 45%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος, με συνολική μεταφορά 87.000 επιβατών.

Για να προωθήσει την νέα της κίνηση η Wizz Air προσφέρει περιορισμένο αριθμό θέσεων έναντι 9,99 ευρώ για μονή πτήση. Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι καθώς η μεταφορά χειραποσκευής (max: 55x40x23cm, 10 kg).

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, Chief Commercial Officer της Wizz Air, δήλωσε: «Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι η Αθήνα έχει υπάρξει ένας από τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση για εμάς εδώ και χρόνια. Οι νέες πτήσεις και οι χαμηλές τιμές μας θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για τους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις σε περιοχές στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, όπως επίσης θα τονώσουν ακόμα περισσότερο τον εισερχόμενο τουρισμό και τις επαγγελματικές συνδέσεις. Επιθυμούμε ιδιαίτερα να ξεκινήσουμε μια αποδοτική συνεργασία με το αεροδρόμιο της Αθήνας και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον. Το αφοσιωμένο πλήρωμά μας, ανυπομονεί να καλωσορίσει όλους τους επιβάτες στις πτήσεις του νέου στόλου μας με ένα μεγάλο WIZZ χαμόγελο!»

Από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την έναρξη πτήσεων της Wizz Air προς / από την Αθήνα και με το ξεκίνημα των 8 νέων προορισμών από τη θερινή περίοδο 2018! Πρόκειται όντως για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με την επιβατική κίνηση και τις τουριστικές αφίξεις να συνεχίζουν τη θετική πορεία τους το 2017, καθώς και με θετικές τις προοπτικές για το 2018, θεωρούμε ότι πραγματικά αυτή είναι η ιδανική στιγμή για την εταιρεία να επενδύσει στην αγορά της Αθήνας. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο αεροπορικό συνεργάτη μας και παραμένουμε απόλυτα αφοσιωμένοι στο να συνδράμουμε την εταιρεία με στόχο μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στο αεροδρόμιό μας!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια

Γαλλία: Από τη ζέστη πηδούν στον Σηκουάνα

Κόσμος 22.06.2026
Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ένταλμα σύλληψης

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Αβραμόπουλος για το ένταλμα σύλληψης των Βέλγων: Απολύτως αβάσιμο ζήτημα, δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, ζητώ πλήρη δικαστική έρευνα

Πάτρα: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε 16χρονο με πατίνι και τον εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση – Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό

Δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησης για το 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στην Πάτρα, ελεύθερη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το 7 μηνών βρέφος εισήχθη στο Καραμανδάνειο το Σάββατο φέροντας κάταγμα στον μηρό και εκδορές στο κεφάλι.