E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε Ευρώπη και Ελλάδα στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους»

Δημοσίευση 12/10/2017 | 18:15

Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις

Tην τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν δοθεί από ελληνικής πλευράς ζήτησε για ακόμη μια φορά η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και απαντώντας σε ερώτημα για την Ελλάδα, η επικεφαλής του Ταμείου δήλωσε ότι «έχει γίνει πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «τεράστιες προσπάθειες» από πλευράς των Ελλήνων πολιτών, κάτι που χαρακτήρισε «εντυπωσιακό».

Την ίδια ώρα, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι τον περασμένο Ιούλιο το ΔΝΤ και οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν σε ένα πρόγραμμα που υπόκειται σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους -ένα βήμα που θεωρείται απαραίτητο από το Ταμείο.

«Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θέλουμε συμμόρφωση με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, και θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις» τόνισε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας, παράλληλα: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε Ευρώπη και Ελλάδα στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους για να δούμε ποια μέτρα μπορεί να είναι αναγκαία για τη διαδικασία».

Στις φθινοπωρινές του προβλέψεις, το ΔΝΤ ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 υπολογίζεται στο 1,7% του ΑΕΠ και του 2018 στο 2,2% του ΑΕΠ.

Το ΔΝΤ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην έκθεση του περασμένου καλοκαιριού

Νωρίτερα, εξάλλου, το ΔΝΤ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην έκθεση του περασμένου καλοκαιριού, ότι δεν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, που προκύπτει από τη διαφορά του με τους Ευρωπαίους.

Οπως είναι γνωστό το ΔΝΤ ζητά πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για το 2018 και οι Ευρωπαίοι 3,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα στα χαρτιά να προκύπτει η ανάγκη για μέτρα ύψους 2,4 δις ευρώ.

Οπως μετέδωσε η ιστοσελίδα mignatiou.gr, το Ταμείο θύμισε στους Έλληνες δημοσιογράφους μία παράγραφο που περιλαμβάνεται στην έκθεσή του περασμένου Ιουλίου σύμφωνα με την οποία το θέμα αυτό ξεκαθαρίστηκε το καλοκαίρι και υπήρχε συμφωνία και των ελληνικών αρχών. Στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα εκπληρώσει πλήρως τις πολιτικές δεσμεύσεις της (εννοεί τις μεταρρυθμίσεις) και επιτύχει το δημοσιονομικό στόχο του Ταμείου (πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ), και την ίδια στιγμή αποτύχει στους στόχους του προγράμματος του ESM (που προβλέπει πλεόνασμα 3,5%), τότε οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει ότι η πρόσβαση της Ελλάδος στις δόσεις του ESM θα συνεχιστεί και ότι οι στόχοι του προγράμματος του ESM θα επανεξεταστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για 30χρονη Influencer ‑ Διαρρήκτες την χτύπησαν, την έδεσαν και την ψέκασαν με χλωρίνη

Κόσμος 08.07.2025
«Το κορμί της είναι ένας τόπος εγκλήματος» δήλωσε εκπρόσωπος της

Μετανάστης από τη Λιβύη: «Πλήρωσα 3.500 ευρώ για να φτάσω στην Κρήτη»

Ελλάδα 08.07.2025
Τι αναφέρει μετανάστης που αποβιβάστηκε στην Κρήτη

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Κόσμος Χτες
Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συγκλονισμένη η Ξάνθη για τους δύο 16χρονους που βρέθηκαν νεκροί – Τι εξετάζεται

Ελλάδα Χτες
Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι συγγενείς των δύο 16χρονων

Ισχυρός σεισμός στη Σητεία

Ελλάδα Χτες
Ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Κόσμος Χτες
Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Καιρός Χτες
Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

Ελλάδα Χτες
Η 25χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία τριών μωρών, εκ των οποίων τα δύο ήταν δικά της

Ρωσία: Συναγερμός για έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο – Πώς εμπλέκεται ο υπουργός που αυτοκτόνησε

Κόσμος Χτες
Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επιβεβαίωσε χτύπημα σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «μικρή διαρροή»

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 16χρονοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα σε μία γούρνα νερού του Κοσύνθου

«Κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ιβάν Ράκιτιτς σε ηλικία 37 ετών

Αθλητικά Νέα Χτες
Θα μπορούσε να γίνει αθλητικός διευθυντής στη Χάιντουκ Σπλιτ, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο