E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Ο δολοφόνος είχε συλληφθεί 2 ημέρες πριν και αφέθηκε ελεύθερος!

Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου στη Μασσαλία

Δημοσίευση 2/10/2017 | 14:16

Γαλλία: Ο δολοφόνος είχε συλληφθεί 2 ημέρες πριν και αφέθηκε ελεύθερος!

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στον σταθμό Saint Charles του ηλεκτρικού στην πόλη της Μασσαλίας, στην Γαλλία, μετά από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι.

Ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι είχε συλληφθεί και στη συνέχεια αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία δύο μέρες πριν από το περιστατικό, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στις έρευνες της αστυνομίας.

Η πηγή ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος κυκλοφορούσε με οκτώ διαφορετικές ταυτότητες, είχε συλληφθεί από την αστυνομία στην Λιόν στις 29 Σεπτεμβρίου ως ύποπτος για ληστεία αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Η πηγή πρόσθεσε ότι η ταυτότητά του παραμένει αδιευκρίνιστη.

«Ο δολοφόνος είχε οκτώ διαφορετικά ψευδώνυμα. Κάθε φορά που τον σταματούσαν παρουσίαζε μια διαφορετική ταυτότητα. Γι αυτό είναι τόσο δύσκολο. Μια φορά είπε ότι ήταν γεννημένος στη Γαλλία, μια άλλη ότι ήταν γεννημένος στην Αλγερία», είπε η πηγή.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός στρατιώτη αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει με μαχαίρι τις δύο γυναίκες μπροστά στον Σεν-Σαρλ, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, το απόγευμα της Κυριακής, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αργά το βράδυ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, η οποία διεξάγει τις έρευνες, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν περίπου 30 ετών και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν διέπραξε την επίθεση.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν ήδη πιθανότερο σενάριο αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας πριν η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αναλάβει την ευθύνη, το βράδυ της Κυριακής, με μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ, και καταγράφηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοτόπων SITE.

Ο δράστης «προερχόταν από (τις τάξεις) των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε «πηγή ασφαλείας» που επικαλέστηκε το Άμακ. Έγιναν περίπου δέκα καταθέσεις μαρτύρων την Κυριακή και πολλοί ανέφεραν ότι άκουσαν τον δράστη να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Το πόρισμα για την απόπειρα δολοφονίας ‑ Είδαν τον δράστη με τουφέκι 2 λεπτά πριν πυροβολήσει

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι εκθέσεις των αρχών καταδεικνύουν τρομακτικές αστοχίες των Μυστικών Υπηρεσιών

Ελεύθερο το ζευγάρι που ανέβηκε στο Empire State Building: Νέα στοιχεία για το πως ανέβηκαν στο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας της Nikolau ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο και «το θέμα ήταν το performance»

Σάλος με τον Ρονάλντο: Το ψιθύρισμα πριν από το πέναλτι που άναψε φωτιές στα social media (vid)

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από την εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Κροατία έχει γίνει viral

Από τους χούλιγκαν στους υποδειγματικούς φιλάθλους: Η Αγγλία επιστρέφει στο Μεξικό 40 χρόνια μετά

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Το καλοκαίρι του 1986, εκατοντάδες οπαδοί της Αγγλίας ταξίδεψαν στο Μεξικό κουβαλώντας τη φήμη της πιο βίαιης ποδοσφαιρικής εξέδρας

Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό ενώ έκανε τζόκινγκ στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Αφάντου

Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι μετά από κατανάλωση αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συνελήφθη ο υπάλληλος περιπτέρου που τους πούλησε το αλκοόλ, αφού εκείνοι έδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Ο 17χρονος βρισκόταν με την οικογένειά του στη χώρα μας για διακοπές

Χαλάνδρι: Συνελήφθη υπάλληλος περιπτέρου που πούλησε αλκοόλ στον 17χρονο που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Προκειμένου μάλιστα να τους επιτραπεί η αγορά επέδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Το ατύχημα που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του 17χρονου συνέβη σήμερα τα ξημερώματα

Κρήτη: Επικίνδυνος οδηγός βυτιοφόρου «έπαιζε τα φώτα» και έκανε παράνομη προσπέραση κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δείτε βίντεο

Ελλάδα 03.07.2026
Το βίντεο αποτυπώνει όσα γίνονται τόσο από την πίσω, όσο και από την μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου, πριν και μετά την προσπέραση

Πώς σκαρφάλωσε το ζευγάρι στην κορυφή του Εmpire State Building χωρίς να τους καταλάβει κανείς;

Κόσμος 03.07.2026
Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο μετά την ακρόαση στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, αντιμέτωπο με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που προβλέπουν ποινή έως επτά ετών.

Γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις στο ψηφιακό «ραντάρ» της ΑΑΔΕ

Οικονομία 03.07.2026
Ηλεκτρονική καταγραφή συναλλαγών και διασταυρώσεις με το myDATA για τον εντοπισμό αποκρυμμένων εσόδων