E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταδικάστηκε ομόφωνα ο Στεφανάκης για τη δολοφονία της Φαίης

Ένοχη και η αδερφή της για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία

Δημοσίευση 12/9/2017 | 17:19

Καταδικάστηκε ομόφωνα ο Στεφανάκης για τη δολοφονία της Φαίης

Ομόφωνα ένοχο, για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 29χρονο σύντροφο της Βαγγέλη Στεφανάκη.

Οι δικαστές, μετά από πολύμηνη διαδικασία, αποφάσισαν, όπως και πρωτόδικα, την καταδίκη του 29χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την αδελφή της άτυχης 23χρονης Μαριαλένα Μπλάχα για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Η υπόθεση είχε σοκάρει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν αποκαλύφθηκε ότι η 23χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα του ερωτικού της συντρόφου Βαγγέλη Στεφανάκη.

Ο μοιραίος καυγάς έγινε στη Νέα Μάκρη όταν, όπως προέκυψε, η νεαρή κοπέλα έμαθε πως ο σύντροφος της εξακολουθούσε να έχει παράλληλη σχέση με την κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, Μαριαλένα και του ζήτησε το λόγο.

Τα ελαφρυντικά

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε από το δικαστήριο να «σπάσει» τα ισόβια τα οποία είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Βαγγέλη Στεφανάκη αναγνωρίζοντας του ελαφρυντικά. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τους δικαστές να του αναγνωρίσουν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη καθώς «προσπάθησε να άρει το αποτέλεσμα της πράξης του» πηγαίνοντας την 23χρονη στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της.

«Την πήγε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό. Την πήγε στο νοσοκομείο για να ζήσει. Στη ζωή μου δε θα έχω δει ξανά τόσο εσφαλμένη απόφαση εάν δεν αναγνωρίσετε το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Δε σας φτάνει να του βάλετε 20 χρόνια κάθειρξη; Πώς θα απορρίψετε αυτό; Τι θα πείτε; Πώς θα το αξιολογήσετε;» ανέφερε ο δικηγόρος του 29χρόνου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επιπλέον, εισηγήθηκε να αναγνωρίσουν στον 29χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Μαριαλένας Μπλάχα ζήτησε να αναγνωριστούν στην εντολέα του τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της.

«Πέντε χρόνια μετά την πράξη δεν έχει απασχολήσει καθόλου και δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Θ. Πλεύρης.

Η εισαγγελέας της έδρας, στην τοποθέτηση της απέρριψε τις αιτιάσεις της υπεράσπισης ζητώντας από τους δικαστές να μην αναγνωρίσουν στους κατηγορούμενος κανένα ελαφρυντικό. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, «εισφέρθηκαν αρνητικά περιστατικά για τη ζωή του κατηγορούμενου που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω συμπεριφορά, δεν ήταν παραφωνία στον μέχρι τότε βίο του. Είχε χτυπήσει την παθούσα δυο φορές και ένα τρίτο άτομο. Έχει συμμετάσχει σε επεισόδιο προεκλογικό την περίοδο του 2012. Έχει χτυπήσει αδελφή του. Έχει εμπλακεί σε αστυνομικό τμήμα σε επεισόδιο. Αυτά τα περιστατικά είναι αρνητικά που εμποδίζουν αναγνώριση ελαφρυντικού στο πρόσωπο του.

Η μετέπειτα συμπεριφορά που κρίθηκε ένοχος, δεν ήταν παραφωνία στη ζωή του», τόνισε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας αναφερόμενη στον Βαγγέλη Στεφανάκη.

Όσο αφορά την Μαριαλένα Μπλάχα η εισαγγελέας υπογράμμισε πως η συμπεριφορά της απέναντι στην αδελφή της υπήρξε εξυβριστική, «δεν συμμετείχε στις οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς της και δεν στήριζε ψυχολογικά την οικογένεια της λόγω της ασθένειας της μητέρας της».

Επίσης, επισήμανε πως «δεν υπήρξε εκ μέρους της πρωτοβουλία να αλλάξει στάση αλλά βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες των πράξεων της δείχνοντας ότι έχει μετανιώσει».

Χθες, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ενοχή και των δυο κατηγορουμένων. Η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως
η άτυχη κοπέλα κατέληξε εξαιτίας των σφοδρών χτυπημάτων που δέχτηκε το μοιραίο βράδυ του Απριλίου του 2013 από τον σύντροφο της. «Ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα γιατί τόλμησε να εναντιωθεί και την χτύπησε μέχρι θανάτου, κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής μιας κοπέλας που είχε όλη τη ζωή μπροστά της», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της η εισαγγελέας η οποία έκανε λόγο για «επαγγελματικά χτυπήματα» αφού ο 29χρονος, όπως είπε, είναι γνώστης πολεμικών τεχνών.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την σύντροφό του. Ο 29χρονος παραδέχτηκε πως χτύπησε την σύντροφο του με χαστούκια, την ώρα που καυγάδιζαν, επιμένοντας, ωστόσο, πως εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά όταν κατά την πτώση της στο έδαφος χτύπησε το κεφάλι της στο αυτοκίνητο του.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα αποφασίζει αν θα αναγνωρίσει ή όχι ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκνευρίστηκε ο Μακρόν στο Ναϊρόμπι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε ησυχία από το κοινό

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
«Αν θέλετε να μείνετε εδώ, θα τηρήσουμε τους ίδιους κανόνες»

«Παγίδα» το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Υπάλληλος έπαθε ηλεκτροπληξία

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Νεκρός άνδρας στο Μεσολόγγι μετά από πτώση της μηχανής του στο νερό από την προβλήτα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε εξέλιξη η έρευνα του Λιμενικού για τις συνθήκες του συμβάντος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γενικός διευθυντής της Βιολάντα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
O ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος

Αυτός θα είναι ο καιρός του Ιουνίου ‑ Δυσοίωνη πρόβλεψη για αυξημένες θερμοκρασίες

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλούρια

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση των κουλουριών - Τι εντοπίστηκε

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης ‑ Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Μετά από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ο Γιώργος Μυλωνάκης βγήκε από τη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση

Οπαδοί της Γουέστ Χαμ «πέταξαν» φίλο της Αρσεναλ από τα σκαλιά του γηπέδου μετά το γκολ τίτλου των «κανονιέρηδων»

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Το νικητήριο γκολ του Τροσάρ έφερε τους πανηυρισμούς των οπαδών της Αρσεναλ στην κερκίδα των γηπεδούχων

Δολοφονία 54χρονου στον Λουδία: Tον σκότωσαν γιατί πίστευαν ότι τους έκλεψε περιστέρια

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ενώπιον της δικαιοσύνης οι 2 συλληφθέντες

Politico: Χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέπουν τη θανάτωση της άγριας ζωής για την ανάπτυξη βιομηχανικών έργων

Κόσμος 11.05.2026
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποστηρίζει ότι οι αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις την εμποδίζουν να επεκταθεί