E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν διεκδικώ πόστα

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε την θέση του για τις εσωκομματικές εκλογές

Δημοσίευση 6/9/2017 | 22:19

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν διεκδικώ πόστα

Τα χαρτιά του άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου αναφορικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, μιλώντας στη συνεδρίαση του Προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Ξέρω ότι πλανάται το ερώτημα για τη δική μου στάση στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές αυτής της νέας προσπάθειας, της Συμπαράταξης.

Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Η μορφή, η κατεύθυνση, οι δομές, η ιστορική αφήγηση, οι πολιτικές, είναι ακόμα προαπαιτούμενα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Εκεί θα πρέπει να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποτελέσουμε τον αξιόπιστο εγγυητή μιας νέας πορείας», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Πολλές ήδη και οι υποψηφιότητες. Απαιτείται νηφαλιότητα και καθαρή ματιά, μακριά από πρόσκαιρες εντυπώσεις και τακτικισμούς».

«Το ενδιαφέρον μου το στρέφω στη μεγάλη εικόνα. Στις ευρύτερες απαιτήσεις του τόπου αλλά και της παράταξης. Με γνώμονα αυτήν θα πορευτώ», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τετάρτη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Μαζί να αναλάβουμε το βάρος της ευθύνης μιας νέας πορείας, απέναντι στα ψέματα και το λαϊκισμό. Μαζί να διαμορφώσουμε την πρόταση διακυβέρνησης της χώρας που θα προτείνουμε στον ελληνικό λαό. Να διαμορφώσουμε μαζί τη νέα συμφωνία με τους πολίτες της χώρας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πρώτοι εμείς, με το παράδειγμά μας, τις παλιές νοοτροπίες και πρακτικές, ώστε ο κόσμος να πιστέψει στο όραμα της δίκαιης κοινωνίας με ενιαίους κανόνες για όλους. Να ονειρευτούμε και να δουλέψουμε για την Ελλάδα του 2030».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν