E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δεν επιτρέπουμε στον Γιάννη να παίξει με την Εθνική Ελλάδος»

Επιστολή αποκάλυψη

Δημοσίευση 28/8/2017 | 08:24

«Δεν επιτρέπουμε στον Γιάννη να παίξει με την Εθνική Ελλάδος»

Η επιστολή που αποκαλύπτει πως οι Μπακς δεν αφήνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει στην Εθνική.

Στις 4 Αυγούστου, φτάνει στο email της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) από το γενικό διευθυντή των Μιλγουόκι Μπακς Τζον Χορστ, επιστολή στην οποία αναφέρει πως η ομάδα δεν θα αφήσει τον Γιάννη Αντετονούνμπο να παίξει στην Εθνική.

Ο Τζον Χορστ ενημερώνει τον πρόεδρο της ΕΟΚ ότι οι Μπακς δεν επιτρέπουν («is not allowed») τη συμμετοχή του «Greek Freak» στο Ευρωμπάσκετ. «Αγαπητέ κύριε Βασιλακόπουλε, Παρακαλώ δείτε την επισυναπτόμενη επιστολή από τους Μιλγουόκι Μπακς σχετικά με τον Γιάννη και τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα. Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη επιστολή, και ελπίζοντας σε ένα τηλεφώνημα μεταξύ των δυο μας, δεν επιτρέπεται στον Γιάννη να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα μέχρι να ενημερωθείτε περαιτέρω από εμάς».

Στην επιστολή που έχει ημερομηνία 3 Αυγούστου, ο Τζον Χορστ εξηγεί πώς οι Μπακς κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, ενώ αποκαλύπτεται ότι έχει σταλεί στην ΕΟΚ ακόμα ένα email την προηγούμενη μέρα από το ΝΒΑ. «Επανερχόμαστε σε ένα email που σας έστειλε το NBA στις 2 Αυγούστου 2017. Παρακαλούμε ενημερωθείτε, ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξετάστηκε από τον γιατρό μας (δρ Γουίλιαμ Ράας), αφού προηγουμένως ένιωσε πόνο στο γόνατο από αθλητικές δραστηριότητες. Η εξέταση αποκάλυψε τραυματισμό στον χόνδρο στο δεξί γόνατό του. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, η οποία θέτει τον Γιάννη σε σημαντικό κίνδυνο τραυματισμού, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας αναφέρουμε ότι οι Μπακς δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Γιάννη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπάσκετ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής εθνικής ομάδας. Σχεδιάζουμε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση του Γιάννη την επόμενη εβδομάδα και θα σας πληροφορήσουμε αν υπάρξει κάποια βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του».
Μάλιστα ο γενικός διευθυντής των Μιλγουόκι Μπακς ενημερώνει τον πρόεδρο της ΕΟΚ ότι πρόκειται να στείλουν στην Ελλάδα και την υπεύθυνη ενδυνάμωσης της αμερικανικής ομάδας, Σούκι Χόμπσον, για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του τραυματισμού, ενώ εκφράζουν την ευχή ο Γιάννης Αντετονκούμπο να καταφέρει τελικά να ενισχύσει την εθνική ομάδα, αν και παραπάνω ο ίδιος το απαγόρευε. «Στο μεταξύ, στέλνουμε την επικεφαλής μας στο τμήμα ενδυνάμωσης (Σούκι Χόμπσον) στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον Γιάννη με την αποκατάσταση του γονάτου του. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση του Γιάννη θα βελτιωθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις μπασκετικές του δραστηριότητες με την εθνική ομάδα της Ελλάδας στη διοργάνωση FIBA Ευρωμπάσκετ 2017. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να συζητήσετε, παρακαλώ καλέστε με στο 414-489...». H επιστολή κοινοποιείται στον αντιπρόεδρο του ΝΒΑ Ντέιβιντ Βάις, στον γιατρό των Μπακς Γουίλιαμ Ράας και τον μάνατζερ του Αντετοκούνμπο Αλεξ Σαράτση. Είναι αξιοσημείωτο ότι στις 4 Αυγούστου, οπότε και η ΕΟΚ ενημερώθηκε για το αίτημα των Μπακς, ήταν η μέρα που δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Αντετοκούνμπο στο γόνατο και το οποίο αποτελούσε εμπόδιο για τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Πάτρας. Ο Γιάννης πήρε πέντε μέρες άδεια για να ξεκουραστεί και να ξεπεράσει το πρόβλημα, το οποίο τότε δεν ενέπνεε σοβαρή ανησυχία, με την ΕΟΚ μάλιστα να ανακοινώνει ότι «η επιστροφή του στη δράση υπολογίζεται μετά το τουρνουά της Πάτρας».

Δείτε την επιστολή που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα 19.12.2025
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία 19.12.2025
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος 19.12.2025
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική 19.12.2025
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο

Έδωσαν επιταγή 2,5 εκατ. δολαρίων στον ήρωα του μακελειού της Αυστραλίας ‑ «Το αξίζω;» ρώτησε

Κόσμος 19.12.2025
Την επιταγή τού την παρέδωσε ο Zachery Dereniowski, ένας Καναδός influencer που συνδιοργάνωσε τη διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων

Αντετοκούνμπο: «Αυτή τη στιγμή είμαι η πιο καυτή… γκόμενα στο παιχνίδι»

Αθλητικά Νέα 19.12.2025
Ο Greek Freak μίλησε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης και χρησιμοποίησε μια απολαυστική ατάκα

«Από αύριο μόνο φραπέ»: Η απάντηση Καραναστάση για την κλήση επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Πολιτική 19.12.2025
Όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο Διαμαντής Καραναστάσης

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στο Ντουμπάι από την κακοκαιρία: Σφοδρές οι πλημμύρες

Κόσμος 19.12.2025
Κλειστά αεροδρόμια, σχολεία και καταστήματα

Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος ‑ Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις

Οικονομία 19.12.2025
Με 17 ερωτήσεις και απαντήσεις, η ΕΥΔΑΠ διευκρινίζει ποιους αφορά, ποια είναι η επιπλέον χρέωση και ποια τα οφέλη για τους πολίτες