E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη

«Έφυγε» αιφνιδίως από τη ζωή

Δημοσίευση 18/8/2017 | 15:32

Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη

«Έφυγε» αιφνιδίως από τη ζωή, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ζωή Λάσκαρη, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, βυθίζοντας σε άφατη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

«Είναι γεγονός. Η Ζωίτσα μας άφησε» είπε πρόσωπο του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, και συνέχισε: «Απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, πέθανε στον ύπνο της. Την βρήκανε νεκρή στο κρεβάτι και ο γιατρός είναι ακόμη εκεί. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμη, ήταν πολύ ξαφνικό. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το χαμό της. Ήταν καλά. Ήταν πολύ καλά. Μέσα στο κέφι και τη χαρά. Ο χαμός της ήταν για εμάς ένα μεγάλο σοκ».

Μοναδικό φαινόμενο του Ελληνικού Κινηματογράφου, η Ζωή Λάσκαρη, με πραγματικό όνομα Ζωή Κουρούκλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρωτοεμφανίστηκε στα δεκαεπτά της χρόνια, το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία. Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία.

Η ερμηνεία της στον «Κατήφορο» καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα, χέρι-χέρι με τον Φίνο και τον Δαλιανίδη.

Έμεινε 14 χρόνια στη Φίνος Φιλμ, και μόνο δύο από τις ταινίες της δεν ήταν σκηνοθετημένες από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Έπαιξε σε μια σειρά από κοινωνικά δράματα, επιτυχημένες κωμωδίες και λαμπερά μιούζικαλ, πάντα ως πρωταγωνίστρια. Είναι η μόνη ηθοποιός στον κινηματογράφο που συνεργάστηκε μόνο με μία εταιρία παραγωγής σε όλη την κινηματογραφική καριέρα της. Συνολικά έπαιξε σε 22 ταινίες της Φίνος Φιλμ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους.

Η Λάσκαρη έγινε για όλο τον κόσμο η "Ζωίτσα" και της αναλογεί ένα αστραφτερό κομμάτι του παλιού ελληνικού σινεμά. Πολύ δημοφιλής, έκανε θραύση στον ανδρικό πληθυσμό και αποτέλεσε πρότυπο για τις νέες κοπέλες τόσο ως παρουσία, όσο και σαν ηθοποιός.

Η Ζωή Λάσκαρη μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη θεωρούνταν οι μεγαλύτερες ντίβες της εποχής και οι πιο εμπορικές σταρ στην Ελλάδα. Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών.

Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου στα μέσα της δεκαετίας του 1970, στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο έχοντας εκτός των άλλων συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Από τότε και μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Το 1997 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο ως Ελένη στις «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Από το 2002 λειτουργεί η θεατρική σκηνή "Ζωή Λάσκαρη", στην οποία εξακολουθεί να ανεβάζει παραστάσεις με ιδιαίτερη απήχηση στο ελληνικό θεατρικό κοινό και με πολύ καλές κριτικές.

Η Ζωή Λάσκαρη, αν και ολοκληρωμένη σταρ από πολύ μικρή ηλικία, ήταν πάντοτε ένα συνετό και χαρούμενο κορίτσι. Για αυτό, άλλωστε, το ζευγάρι Φιλοποίμην και Τζέλλα Φίνου της έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία. Η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος αποτέλεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο και έχουν δύο κόρες. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με την παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Το 2013 της απονεμήθηκε βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου, για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Έπεσε ελικόπτερο ανοιχτά της Αττάλειας – Στο νοσοκομείο 4 Τούρκοι στρατιωτικοί

Κόσμος 13.05.2025
Το ελικόπτερο συμμετείχε στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Θαλασσόλυκος - 2025»

Λάρισα: Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του 21χρονου μητροκτόνου

Ελλάδα 13.05.2025
Είχε επισκεφτεί πιτσαρία πριν το στυγερό έγκλημα

Ένοχος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, για επίθεση σε πλατό ταινίας – Η ποινή του

Κόσμος 13.05.2025
Ο δικαστής Thierry Donard δήλωσε ότι η εξήγηση των γεγονότων από τον Ντεπαρντιέ δεν ήταν πειστική

Η Google ανανέωσε το εμβληματικό «G» της μετά από σχεδόν μια δεκαετία

Tech + Science 13.05.2025
Πρόκειται για την πρώτη αλλαγή του «G» από το 2015 και προς το παρόν φαίνεται σε συσκευές iOS και Pixel

Τέμπη: Δείτε το πόρισμα του Καρώνη του ΕΜΠ για την έκρηξη ‑ Στα έλαια των μηχανών αποδίδει την πυρόσφαιρα

Ελλάδα 13.05.2025
Η πραγματογνωμοσύνη παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη και θα μελετηθεί

Κέρκυρα: Το μοναστήρι που έχει προκαλέσει σάλο ‑ «Αυτή είναι η πιο ακριβή τουαλέτα στην Ευρώπη»

Ελλάδα 13.05.2025
Το μοναστήρι τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο επίκεντρο της δημοσιότητας όχι για την συγκλονιστική του θέα αλλά για το τέλος εισόδου στην τουαλέτα

Λάρισα: «Με πήρε και μου είπε να τον βοηθήσω να πετάξει κάτι μπάζα» ‑ Η ομολογία του ξάδερφου του 21χρονου

Ελλάδα 13.05.2025
«Όταν είδα το πάπλωμα που μου είπε ότι έχει τα μπάζα, μου φάνηκε περίεργο», υποστήριξε ο 22χρονος

Λάρισα: Ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας του ο 21χρονος

Ελλάδα 13.05.2025
Τι είπε για την αποτρόπαια πράξη του ο 21χρονος

Αρχαιολόγοι «ανακάλυψαν» τον τάφο του Ιησού στην ακριβή τοποθεσία που περιγράφεται στη Βίβλο

Κόσμος 13.05.2025
Οι αρχιτέκτονες στο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ αποκάλυψαν την ακριβή τοποθεσία που περιγράφεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και που λέγεται ότι είναι ο τάφος του Ιησού

Βενζίνη τέλος! Αυτό είναι το νέο καύσιμο που θα βάλουμε στα αυτοκίνητα

Auto + Moto 13.05.2025
Ήδη έχει κατασκευαστεί ένας πειραματικός κινητήρας που το υποστηρίζει με θεαματικά αποτελέσματα

Τραγωδία στο Ηράκλειο: 42χρονη έπεσε στο κενό από τα ενετικά τείχη και σκοτώθηκε

Ελλάδα 13.05.2025
Η 42χρονη καθόταν σε ένα παγκάκι, σηκώθηκε ξαφνικά, ανέβηκε στα τείχη και έπεσε στο κενό

Λάρισα: Αυτή είναι η 52χρονη που δολοφονήθηκε από τον γιο της ‑ Τι ισχυρίζεται ο 21χρονος

Ελλάδα 13.05.2025
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας μιας 52χρονης από τα χέρια του ίδιου της του γιου