E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Gadjo Dilo Live Band

Οι μαγευτικοί Gadjo Dilo κατεβαίνουν παραλία, για μία και μοναδική Live εμφάνιση στο Bolivar Beach Bar!

Δημοσίευση 1/8/2017 | 00:18

Gadjo Dilo Live Band
ΑΘΗΝΑ - Bolivar Beach Bar
Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, Tηλέφωνο: +30 6970367684
https://www.bolivar.gr/
https://www.facebook.com/BolivarBeachBar/
Ημερομηνία: 05/08/2017
ΑΥΓ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Προπώληση: 8.5€ με ποτό ή μπύρα | Ταμείο: 10€ με ποτό ή μπύρα

Μετά τη λήξη της συναυλίας
Είσοδος: 8.5€ με ποτό ή cocktail

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το Σάββατο 5 Αυγούστου η gypsy swing αναμειγνύεται με το ελληνικό μουσικό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, με φόντο το πιο εξωτικό μπαρ της πόλης. Οι μαγευτικοί Gadjo Dilo κατεβαίνουν παραλία, για μία και μοναδική Live εμφάνιση στο Bolivar Beach Bar.

Ετοιμαστείτε για μαγευτική παραδοσιακή τσιγγάνικη jazz με έντονο “ελληνικό” στοιχείο, που θα σας παρασύρει σε ρυθμούς που λικνίζουν το σώμα και κάνουν το στόμα να σιγοτραγουδά. Και πως αλλιώς άλλωστε αφού οι Gadjo Dilo από το από το 2009 που ξεκίνησαν μέχρι και σήμερα αυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται κι έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt κι αγαπημένα τραγούδια από την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60 με υπέροχους κι ευφάνταστους τρόπους. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, φτιάχνοντας ουσιαστικά το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec".

Επιπλέον, έρχονται με καινούργιο album με τίτλο "Manouche De Grec Vol. II” που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Μέσα στα τραγούδια του δίσκου και μια συνεργασία έκπληξη με τον Tonino Carotone στην διασκευή του τραγουδιού «Που’ σαι Θανάση»! Δεν παραλείπουν, φυσικά, σε κάθε εμφάνιση τους να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2009 από τους Νίκο Βλάχο, Σωτήρη Πομόνη και Κώστα Μητρόπουλο, έχοντας ως κοινό σημείο την αγάπη τόσο για την παλιά jazz (swing) μουσική όσο και για την gypsy jazz, και με σκοπό την έρευνα και μελέτη αυτού του είδους μουσικής αλλά και τα live. Το ρεπερτόριο, αρχικά, απαρτίζετο από διασκευές ορχηστρικών κομματιών του δεξιοτέχνη κιθαρίστα αλλά και θεμελιωτή της gypsy jazz Django Rheinhardt, καθώς και άλλων συνθετών της swing μουσικής των δεκαετιών του '30 και του'40. Μέσα από ένα από τα πολλά αυτά live ήρθε και η γνωριμία και, ταυτόχρονα σχεδόν, η ένταξη στην παρέα του Σέργιου Χρυσοβιτσάνου, που συμπλήρωσε με το ηχόχρωμα του βιολιού, την αισθητική κατεύθυνση της μπάντας.

Ο συνεχής πειραματισμός και η εξερεύνηση δεν άργησαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ύπαρξης κοινoύ ενδιαφέροντος για το παλιό ελληνικό τραγούδι, και στην διαπίστωση της ομοιότητας της αισθητικής αλλά και της θεματολογίας του, με τα τραγούδια και τους ρυθμούς του swing και της gypsy jazz.Αυτή η διαπίστωση ήταν και η αφορμή για την απόπειρα, ή καλύτερα τις απόπειρες, πειραματισμού παντρέματός των δύο αυτών στυλ μουσικής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήρθε και η συνεργασία- προσθήκη στην μουσική συντροφιά των Gadjo Dilo, του Γιώργου Τσιατσούλη με το ακορντεόν και της Ηλιάννας Τσαπατσάρη στο τραγούδι, τον Ιανουάριο του 2012. Οι Gadjo Dilo συνέλεξαν και κατέγραψαν το αποτέλεσμα αυτών των πειραματισμών και το παρουσιάσαν σε ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με τίτλο "manouche de grec" (δηλαδή ελληνικό manouche), μέσα στο οποίο ενορχηστρώνουν και επαναδιατυπώνουν δέκα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου. Από τις αρχές του 2014 κάποια από τα κομμάτια του άλμπουμ συμπεριλήφθησαν σε δύο συλλογές παγκόσμιας κυκλοφορίας με τίτλο Global Hits Vol1 & Sunset in Mykonos σε συνεργασία με την γερμανική δισκογραφική εταιρεία Clubstar GmbH & CO KG. 

Έχοντας λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με επιτυχία, οι Gadjo Dilo συνεχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους, το ρεπερτόριο των οποίων εμπλουτίστηκε και με τις διασκευές πλέον και των ελληνικών κομματιών, ενώ μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους δίσκο με τίτλο "Manouche De Grec Vol. II

Gadjo Dilo

Line Up:
Σωτήρη Πομόνη: κιθάρα
Κώστα Μητρόπουλο: κιθάρα
Σέργιο Χρυσοβιτσάνο: Βιολί
Γιώργο Τσιατσούλη: Ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη : φωνή
Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο

https://www.facebook.com/GadjoAthens

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο μπαρ στα Πετράλωνα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για το 2026;

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Έξι ελληνικά μπαρ στη λίστα Europe`s 50 Best Bars 2026, με δύο αθηναϊκά να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις.

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06