E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν κοιμάστε

Υπερφυσικές καταστάσεις κ.α. περίεργα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 26/7/2017 | 00:47

Παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν κοιμάστε

Ποιος δε θέλει να απολαμβάνει έναν ήσυχο και βαθύ ύπνο το βράδυ ώστε να ξεκουραστεί, σωματικά και πνευματικά;

Παρόλα αυτά, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν βιώσει παράξενες και δυσάρεστες εμπειρίες κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Διαβάστε παρακάτω για κάποια από τα πιο γνωστά και παράξενα συμβάντα που μπορεί να σας τύχουν ενώ έχετε παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

Παράλυση στον ύπνο:

Είναι εκείνη η στιγμή που νιώθετε ότι έχετε ξυπνήσει αλλά δε μπορείτε να κουνήσετε το σώμα σας και ίσως νιώσετε ότι και κάποιος άλλος είναι στο δωμάτιο. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στο ότι, μόλις κοιμηθείτε το σώμα παραλύει και οι μυς παύουν να λειτουργούν. Μερικές φορές όμως τυγχάνει το μυαλό σας να ξυπνήσει πρώτο και μετά το σώμα, επομένως δε μπορείτε να κινηθείτε.

Ψευδαισθήσεις στον ύπνο:

Τη στιγμή που πάτε να κοιμηθείτε και κλείνετε τα μάτια μπορεί να δείτε περίεργες εικόνες, όπως τρομαχτικά πρόσωπα. Δεν έχετε κάποιο πρόβλημα, καθώς αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά σε όλους και ειδικά στα παιδιά. Είναι συνήθως απόρροια του άγχους ή της κούρασης. Μπορεί να σας συμβεί ακόμα και όταν είστε μεθυσμένοι.

Το όνειρο μέσα στο όνειρο:

Κάποιες φορές μπορεί να δείτε ένα όνειρο μέσα στο οποίο ξυπνάτε, όμως σας συμβαίνουν διάφορα παράξενα και καταλαβαίνετε ότι μάλλον κοιμάστε ακόμα. Όσοι ασχολούνται με τα υπερφυσικά θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει σε όποιον έχει αναμειχθεί με πνευματικές τελετές. Από την άλλη, η επιστήμη δε μπορεί να δώσει ακριβή εξήγηση για αυτό το φαινόμενο.

Επαναλαμβανόμενα όνειρα:

Σχεδόν όλοι είχαν από ένα όνειρο που ερχόταν ξανά και ξανά στον ύπνο τους χωρίς να εξελίσσεται ποτέ διαφορετικά. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι με την επανάληψη του ίδιου ονείρου ο εγκέφαλος προσπαθεί να σας κάνει να προσέξετε κάτι στο οποίο δεν έχετε δώσει σημασία στην καθημερινότητα σας. Τα όνειρα αυτά θα επιστρέφουν μέχρι το πρόβλημα να λυθεί.

Το αίσθημα της πτώσης:

Εκεί που κοιμάστε νιώθετε ότι πέφτετε και αμέσως ξυπνάτε ταραγμένοι. Μιας και η διαδικασία του ύπνου μοιάζει πολύ με εκείνη του θανάτου, αφού όλο το σώμα και η σφυγμοί της καρδιάς χαλαρώνουν, ο οργανισμός ανησυχεί μήπως και πεθάνετε και έτσι στέλνει σήματα για να σας επαναφέρει.

Εμπειρία εκτός σώματος:

Αφορά την κατάσταση κατά την οποία κάποιος μισός κοιμισμένος, μισός ξύπνιος βλέπει ότι βγαίνει από το σώμα του. Για όσους ασχολούνται με τα πνευματικά αυτό σημαίνει την έξοδο της ψυχής από το σώμα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα νευρο-ψυχολογικό φαινόμενο, το οποίο είναι πολύ δύσκολο στη μελέτη του και δεν έχει ξεκάθαρη εξήγηση. Βέβαια κάποιοι γνωρίζουν πως να έρθουν σε αυτήν την κατάσταση και το κάνουν θέλοντας να εξερευνήσουν τον εαυτό τους.