E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όμορφοι και ηττημένοι

Δημοσίευση 17/7/2012 | 22:25

Όμορφοι και ηττημένοι
ΑΘΗΝΑ - Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Προφήτου Ηλία, Tηλέφωνο: 210 6825335
www.festivalrematias.gr
Ημερομηνία: 21/07/2012
ΙΟΥΛ 2012
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, τραγουδοποιός και τραγουδιστής, μας συστήθηκε το 2004 στη Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής ¶ρκτου με δύο τραγούδια (Ποτάμι Μαύρο και Επαρχία), ενώ το 2007 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας», μια παραγωγή του Παρασκευά Καρασούλου με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα.

Τρία χρόνια μετά επανέρχεται με το καινούργιο του υλικό «Όμορφοι Και Ηττημένοι», το οποίο εμπιστεύεται ερμηνευτικά στη νεαρή τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία μετράει αρκετές συμμετοχές σε δίσκους δημιουργών τις γενιάς της (Δανάη Παναγιωτοπούλου – «Homo Logotypus», Νίκος Χαλβατζής - «Γκόλεμ», Μιλτιάδης Πασχαλίδης – «Οι δικοί μου άνθρωποι» (2012) ). Οι δυο τους υπογράφουν την ενορχήστρωση και την επιμέλεια παραγωγής του δίσκου.

Ο δίσκος «Όμορφοι και ηττημένοι» αποτελείται από 12 τραγούδια –τα 10 σε στίχους και μουσική του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, ένα σε στίχους και μουσική Μαρίας Παπαγεωργίου καθώς και μία μελοποίηση του δημιουργού στο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη «Θεατρίνοι Μ.Α.»- βασισμένα στο στίχο και τη μελωδική γραμμή, με ενορχηστρωτικές επιρροές από μια μεγάλη γκάμα της σύγχρονης μουσικής -από τη σκοτεινή trip-hop ατμόσφαιρα της «Γυμνής ησυχίας», στα χιουμοριστικά, κοινωνικού σχολιασμού swing «700 ευρώ τον μήνα» και «Τερατογέννεση» και από την ονειρική ατμόσφαιρα του ρυθμικού «Να καεί ο καναπές μου» στο δυτικότροπο ζεϊμπέκικο «Έρωτες».

Αφού δοκιμαστήκαν τους χειμώνες που μας πέρασαν στις μουσικές σκηνές της Αθήνας με μεγάλη επιτυχία (Μετρό, Σταυρός Του Νότου, Ιανός, Πυρήνας, κ.α.), οι δύο εξαίρετοι καλλιτέχνες της νέας γενιάς παίρνουν τα όργανα τους (κιθάρες, μεταλλόφωνο , ακορντεόν, μπαγλαμά) και παρουσιάζουν τα τραγούδια από την μέχρι τώρα πορεία τους στην δισκογραφία, αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια της καινούργιας δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζουν και αναμένεται να κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά. Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και οι πρωτότυπες διασκευές, που μέχρι σήμερα ξαφνιάζουν ευχάριστα στις ζωντανές παραστάσεις τους, από τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Παναγιώτη Τούντα ως τον Michael Jackson, και τους Potrishead.

Μαζί τους :
Θανάσης Αρχανιώτης – Τύμπανα, Θάνος Κολοκυθάς – Μπάσο, Χρήστος Τόλης – Πιάνο, πλήκτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Μουσική 19.03.2026
BLOCK 3328/03

Athens Pre Pride Party

LGBTQI+ 18.03.2026
Το Athens Pre Pride Party επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 4 Απριλίου, στην Πειραιώς 260, στον εμβληματικό χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

Φεστιβάλ 09.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

EmpowerED 2026: Μια ημέρα αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών

Cityλάιφ 04.03.2026
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή και στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους

Όλη η Ελλάδα τρέχει στα Ιωάννινα ‑ Ιωάννινα Half Marathon ‑ 9 & 10 Μαΐου

Cityλάιφ 02.03.2026
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητισμό, μία ιστορική πόλη και ένα τοπίο, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που κόβει την ανάσα!

Plastiras Lake Festival 2026

Φεστιβάλ 27.02.2026
9-12 Ιουλίου - Line-up to be announced soon

Career Path Youth στις 4 και 5 Μαρτίου στον Δήμο Μοσχάτου‑Ταύρου

Cityλάιφ 27.02.2026
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 04/03 έως 05/03