E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όλγα Κουκλάκη ft. Liset Alea (Nouvelle Vague)

Με φόντο την ομορφότερη θέα της Αθήνας

Δημοσίευση 12/7/2012 | 16:37

Όλγα Κουκλάκη ft. Liset Alea (Nouvelle Vague)
ΑΘΗΝΑ - Στέγη Γραμμάτων Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Καλλιθέα, Tηλέφωνο: 30 210900580
http://www.sgt.gr/
Ημερομηνία: 13/07/2012
ΙΟΥΛ 2012
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 22:00

tickets at door: 7 ευρώ με ποτό

Με φόντο την ομορφότερη θέα της Αθήνας και με αφορμή το δεύτερο αποκαλυπτικό άλμπουμ της “I U Need”, η Όλγα Κουκλάκη θα κάνει μία μοναδική live εμφάνιση στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, για να μας παρουσιάσει τα νέα της τραγούδια και όχι μόνο, δίνοντας στο Αθηναικό κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά όλους εκείνους τους λόγους, για τους οποίους θεωρείται ως ένα από τα πιο δυνατά εξαγώγιμα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Special guest σε αυτή την εμφάνιση η ταλαντούχα & πανέμορφη τραγουδίστρια των Nouvelle Vague, Liset Alea, η οποία θα συνοδεύσει την Όλγα Κουκλάκη στα φωνητικά και το μπάσο, ενώ στις κονσόλες και τα synths ο NΤΕΙΒΙΝΤ θα συμπληρώσει με το καλύτερο τρόπο τη δυναμική του σχήματος.
Η βραδυά στη ταράτσα της Στέγης, θα συνεχιστεί με ένα upbeat dj set δια χειρός NΤΕΙΒΙΝΤ ενώ το εκπληκτικό bar του Hytra bar restaurant, που θα αναλάβει να εξυπηρετήσει από νωρίς το κοινό της εκδήλωσης με ευφάνταστα cocktails και ποτά, θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το τέλος της βραδιάς. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον live χώρο της ταράτσας, η φουτουριστική αρχιτεκτονική του οποίου δένει ιδανικά με τη θέα της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και όλοκληρης της πόλης εν γένει, συνθέτοντας ένα τοπίο μοναδικής αστικής ομορφιάς, που λίγοι χώροι στην Αθήνα μπορούν πραγματικά να παινεύονται ότι διαθέτουν.

Olga Kouklaki bio:
Στο δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο “I U Need”, η Όλγα Κουκλάκη αποκαλύπτει το ταλέντο και τις επιρροές της, σηματοδοτώντας την άνθιση της θηλυκότητας της και της μουσικής της πορείας. Το ταλέντο της έχει τις ρίζες της ήδη στα πολύ παιδικά της χρόνια, όταν σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε να παίζει πιάνο κλασικής σπουδής. Έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τη μουσική... Η γοητεία που άσκησε πάνω της η ηλεκτρονική μουσική, την ώθησε να ξεκινήσει το DJing, γεγονός που σύντομα την κατέστησε ένα από τα πρόσωπα κλειδιά των πιο σημαντικών clubs και bars της Αθήνας. Το 2001 κάνει το μεγάλο βήμα και μετακομίζει στο Παρίσι, για να παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονης ουσικής. Το 2003 κυκλοφορεί σε Αγγλικό label και με το ψευδώνυμο ODD το πρώτο της κομμάτι με τίτλο “DonΆt look at me”, ένα track με deep & progressive house στοιχεία, ενώ αρχίζει παράλληλα να συνεργάζεται με το Γαλλικό label F-com. Συμμετέχει επίσης στο live project του Jay Alanski (aka Reminiscent Drive) και σαν vocalist στο κομμάτι «TV Dinner” του Fred Avril, ενώ το 2005 τραβάει τα βλέμματα πάνω της με τα μνημειώδη φωνητικά της στο disco-punk ύμνο “Budapest” των Poni Hoax.
H Όλγα Κουκλάκη εμφανίζεται ως Dj σε clubs, όπως το Le Pulp και το La Mezzanine de lΆAlcazar και παίζει πλήκτρα στους Nouvelle Vague και τους Bang Bang. Έκπληκτος από το φάσμα των ταλέντων της, ο παραγωγός των Nouvelle Vague, Marc Collin, γίνεται ο Πυγμαλίων της και με τη βοήθειά του η Όλγα θα εξαπλώσει τελικά τα μουσικά της φτερά, συνθέτοντας το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Getalife” (2008) υπό το τo label της πασίγνωστης PIAS. Το ομότιτλο τραγούδι γίνεται remix από τους Black Strobe και τους Volga Select και κυκλοφορεί σε δίσκο Maxi από την ίδια εταιρία. Οι κριτικές που ακολουθούν την επευφημούν, ενώ η μουσική της περιγράφεται ως ένα «σκοτεινό pop electronica περπάτημα στα χνάρια της Chloé ή της Jennifer Cardini".
Το "I U Need" είναι ένα έργο σκοτεινού μεγαλείου, που αναδύεται μέσα από τη ζωντάνια της pop. To άλμπουμ είναι περισσότερο οπτικό, πιο προσιτό και σίγουρα πιο ελκυστικό από ποτέ. Ο Lynch, βασικό σημείο αναφοράς για την καλλιτέχνη, δείχνει να στοιχειώνει αυτό το σχεδόν post punk road trip, που άλλοτε μοιάζει λαμπερό, όπως στο τραγούδι Sweetheart όπου η Mélanie Pain (Nouvelle Vague) παίζει με τα στερεότυπα της θηλυκότητας, άλλοτε γίνεται κινηματογραφικό, όπως στο instrumental κομμάτι Jukebox και άλλοτε μαγευτικά υπνωτικό, όπως στα τραγούδια “Hollow Lives” (φωνητικά - Liset Alea) και “Who are You” (φωνητικά - Tim Keegan). To "I U Need" είναι ένας δίσκος δελεαστικός, γεμάτος επιθυμία και πάθος, που καθιστά την Όλγα Κουκλάκη ως την electro-γοργόνα της Μεσογείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Pride 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Η πορεία είναι χώρος διεκδίκησης, γιορτής, μνήμης αλλά και συλλογικής δράσης με ένα μήνυμα: “Τα δικαιώματά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα”!

Ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Μουσική Προχτές
Κλείσε το εισιτήριό σου!

«Social Innovation Hackathon UoM – Junior Edition 2026»: Ένα καινοτόμο βήμα από το σχολείο στην κοινωνική αλλαγή

Cityλάιφ Προχτές
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026 (09:30–16:30) στην Αίθουσα Αθλοπαιδιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

reworks agora: REASONABLE DOUBT: A Motivating Power

Φεστιβάλ Προχτές
Το φετινό reworks agora παρουσιάζει ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενώνει τη δημιουργική σκέψη με την ηχητική εμπειρία

Rivo στο Bolivar Beach Club

Μουσική Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR16/0520

Mayans w/ Coeus στο Bolivar Beach Club

Μουσική Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR14/05

Στη σκηνή της ECDM Expo οι παγκόσμιοι ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Cityλάιφ 11.05.2026
Στο Ολυμπιακό Γήπεδο Φαλήρου, Tae Kwon Do

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.05.2026
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 20/05 έως 24/05

NEWORLD w/ ARGY & ARTBAT

Μουσική 06.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου ARGY και ARTBAT στην Αθήνα με το NEWORLD

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη!

Μουσική 06.05.2026
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ10/0620