E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι αγόρασαν το ομόλογο της Κύπρου

Αυτοί είναι οι επενδυτές που αποφάσισαν να δανείσουν μέσω του επταετούς ομολόγου

Δημοσίευση 22/6/2017 | 14:08

Ποιοι αγόρασαν το ομόλογο της Κύπρου

Υψηλή διεθνής ζήτηση από τους επενδυτές παρατηρήθηκε για το επταετές ομόλογο ύψους €850 εκ., στην έκδοση του οποίου προχώρησε την Τρίτη η Κυπριακή Δημοκρατία, με τη ζήτηση να φθάνει στα €4,2 δισ., το μεγαλύτερο ποσό προσφορών που εξασφάλισε η Κυπριακή Δημοκρατία από την επιστροφή της στις αγορές τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΓΔΔΧ), οι επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο αποτέλεσαν το 35% της τελικής κατανομής, ακολουθούμενοι από Κύπριους επενδυτές (19,5%), Ιταλούς (15,5%), επενδυτές από άλλες χώρες της Ευρώπης (13,5%), επενδυτές από Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία (9,7%), υπεράκτιες ΗΠΑ (5,5%) και άλλες από χώρες (1%).

Οι τράπεζες/ιδιωτικές τράπεζες και οι διαχειριστές κεφαλαίων απέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανομής, με ποσοστιαία συμμετοχή 35% και 33% αντίστοιχα. Ακολούθησαν, ταμεία αντιστάθμισης

Σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία διοχετεύτηκε ένα μεγάλο μέρος της έκδοσης του επταετούς ομολόγου ενώ σημαντικό ποσοστό απέκτησαν και επενδυτές από την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, παρατηρήθηκε υψηλή διεθνής ζήτηση κατά τη χθεσινή έκδοση με τους επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελούν το 35% της τελικής κατανομής.

Οι επενδυτές από την Κύπρο κάλυψαν το 19,5% της έκδοσης, από την Ιταλία το 15,5% και από άλλες χώρες της ΕΕ το 13,5%. Ποσοστό 9,7% της τελικής κατανομής ήταν επενδυτές από τη Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία και 5,5% από υπεράκτιες των ΗΠΑ.

Οι τράπεζες και ιδιωτικές τράπεζες και οι διαχειριστές κεφαλαίων απέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανομής, με ποσοστιαία συμμετοχή 35% και 33% αντίστοιχα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε χθες νέο 7-ετές ομόλογο αναφοράς με τη μέθοδο της κοινοπραξίας ύψους €850 εκ., σταθερού επιτοκίου, με ημερομηνία λήξης στις 27 Ιουνίου 2024.

Το ονομαστικό επιτόκιο και η απόδοση έχουν καθοριστεί στο 2,75% και 2,80% αντίστοιχα και η τιμή πώλησης στο 99,686%. Οι τράπεζες Citi, Goldman Sachs International και HSBC ενήργησαν από κοινού ως ανάδοχοι της εν λόγω έκδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις