E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λονδίνο: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα

Οι άρρωστοι πανηγυρισμοί στο Διαδίκτυο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/6/2017 | 10:33

Λονδίνο: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, διαμέσου του πρακτορείου «ειδήσεων» της, του Άμακ, oπως μετέδωσε το Reuters..

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.

Η βρετανική αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών οι οποίοι σκότωσαν επτά ανθρώπους στην επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό» κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες σε τέσσερα ακίνητα.

Οι άνδρες αυτοί έριξαν ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν διαβάτες το βράδυ του Σαββάτου πριν πέσουν νεκροί από πυρά αστυνομικών. Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο χθες στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία, όμως τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Οι πολίτες «μπορούν να αναμένουν ότι θα βλέπουν περισσότερους αστυνομικούς—τόσο οπλισμένους όσο και άοπλους αστυνομικούς—σε όλη την πρωτεύουσα, όπως θα περίμενε κανείς σε αυτές τις περιστάσεις», ανέφερε ο Μαρκ Ρόουλι, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η αύξηση των εξακριβωμένων απειλών για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια «κλίμακα χωρίς προηγούμενο», καθώς έχουν αποκαλυφθεί οκτώ συνωμοσίες τρομοκρατών μέσα στις τελευταίες εβδομήντα ημέρες, ανέφερε χθες Κυριακή η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC, επικαλούμενη μια κυβερνητική πηγή.

Συγκριτικά, συνολικά 13 συνωμοσίες τρομοκρατών αποκαλύφθηκαν μεταξύ του 2013 και του Μαρτίου του 2017, όπως έγραψε η Λόρα Κούνσμπεργκ στον λογαριασμό της στο Twitter, επικαλούμενη μια πηγή στο Γουάιτχολ.

Το Σάββατο στις 22:08 τοπική ώρα (οο:08 την Κυριακή ώρα Ελλάδας) ένα φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις ύποπτοι, συνέχισε ως την κοντινή αγορά Μπόροου Μάρκετ, όπου οι τρεις άνδρες το εγκατέλειψαν και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε πολίτες. Οι δράστες εντοπίστηκαν και έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας μέσα σε μερικά λεπτά.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, οι επιθέσεις είχαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 48.

Οι άρρωστοι πανηγυρισμοί των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο

Εντωμεταξύ, ήδη πριν το ISIS αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα οι τζιχαντιστές είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν στο Διαδίκτυο για την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Χρησιμοποιώντας ανώνυμους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρικτές του ISIS δημοσίευαν φωτογραφίες που εξυμνούσαν τους δολοφόνους του Λονδίνου, ενώ ανώνυμοι φανατικοί καλούν για νέες επιθέσεις κατά Ευρωπαίων πολιτικών κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.
Άλλο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο αναφέρει πως «οι σταυροφόροι Βρετανοί ζουν σε κατάσταση φόβου. Που είναι τώρα το Μεγάλο σας Βασίλειο;», ενώ αλλού σημειώνεται ότι «έρχονται οι μαύρες ημέρες που σας είχαμε υποσχεθεί», χαρακτηρίζοντας επίσης ως «σταυροφόρους» τους Ευρωπαίους πολίτες και καλώντας άλλους επίδοξους φονιάδες να συνεχίσουν το τζιχάντ στην Ευρώπη στο «όνομα του Αλλάχ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφροδίτη Νέστορα: Το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Με το μήνυμά της αυτό, η κ. Νέστορα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και ενδιαφέροντος

Διπλώματα οδήγησης: Ξανά στο τραπέζι οι ψηφιακές εξετάσεις που έμειναν 5 χρόνια στα χαρτιά

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αλλη μία απόπειρα να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε το 2021 για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κάνει η κυβέρνηση

Καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι σήμερα ‑ ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, με μικρή πτώση θερμοκρασίας και μέγιστες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.