E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτελέστηκε ύστερα από 34 χρόνια ο «Χουντίνι των θανατοποινιτών»

Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1983 αλλά έβρισκε πάντα τρόπο να την γλιτώνει

Δημοσίευση 26/5/2017 | 13:54

Εκτελέστηκε ύστερα από 34 χρόνια ο «Χουντίνι των θανατοποινιτών»

Είχε καταφέρει να ματαιώσει την εκτέλεσή του ουκ ολίγες φορές, με αποτέλεσμα να φτάσει η στιγμή που του έγινε η θανάσιμη ένεση 34 ολόκληρα χρόνια μετά. Τελικά, ο καταδικασμένος στην εσχάτη των ποινών, Τόμι Άρθουρ, εκτελέστηκε στη φυλακή που κρατούνταν στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

«Οι μακροχρόνιες προσπάθειες του Τόμας Άρθουρ να ξεφύγει από δικαιοσύνη επιτέλους τερματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας, Στιβ Μάρσαλ.

Η θανάσιμη ένεση έγινε στον θανατοποινίτη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αφού είχε καταφέρει να καθυστερήσει την εκτέλεσή του επτά φορές, φτάνοντας στην ηλικία των 75 ετών.

Ο Άρθουρ είχε λάβει το παρωνύμιο «Χουντίνι των θανατοποινιτών», καθώς είχε καταφέρει μέχρι τώρα να γλιτώσει την εκτέλεση. Η δικαστική του οδύσσεια κράτησε περισσότερες από τρεις δεκαετίες και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ μετά την τελευταία του μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Ο Τόμας Άρθουρ είναι ειδικός στις διαφυγές. Εκμεταλλεύθηκε ό,τι ήταν δυνατό για να χειραγωγήσει τα δικαστήρια εδώ και περισσότερα από 34 χρόνια:», κατήγγειλε η Τζανέτ Γκράντμαν διευθύντρια της ένωσης υπεράσπισης των θυμάτων εγκλημάτων Victims of Crime and Leniency (VOCAL).

O 75χρονος δεν αρνούνταν ότι είχε δολοφονήσει την κουνιάδα του το 1977, ένας φόνος που έγινε εξ αμελείας, όπως δήλωνε ο ίδιος καθώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Όμως δεν είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για αυτό το έγκλημα.

Πέντε χρόνια αργότερα, αφού είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ο Άρθουρ κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα, τον Τρόι Γουίκερ, με τη σύζυγο του οποίου διατηρούσε σχέση.

Βάσει του κατηγορητηρίου η γυναίκα είχε υποσχεθεί στον Άρθουρ να του δώσει 10.000 δολάρια για να σκοτώσει τον σύζυγό της. Για το έγκλημα αυτό, για το οποίο δήλωνε αθώος, καταδικάστηκε το 1983 στη θανατική ποινή.

Πέρασε 34 χρόνια στην πτέρυγα των μελλοθάνατων στη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Αλαμπάμα, «έκανε δικαστικές προσφυγές συστηματικά σε όλες τις Πολιτείες και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια που μπορούσε».

Ημερομηνία για την εκτέλεσή του Άρθουρ ορίστηκε για πρώτη φορά το 2007, στη συνέχεια ακόμη μία φορά την ίδια χρονιά, και μετά το 2008, το 2012, το 2015 και το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ

Αφροδίτη Νέστορα: Το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Με το μήνυμά της αυτό, η κ. Νέστορα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και ενδιαφέροντος

Διπλώματα οδήγησης: Ξανά στο τραπέζι οι ψηφιακές εξετάσεις που έμειναν 5 χρόνια στα χαρτιά

Ελλάδα 04.07.2026
Αλλη μία απόπειρα να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε το 2021 για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κάνει η κυβέρνηση

Καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι σήμερα ‑ ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Καιρός 04.07.2026
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, με μικρή πτώση θερμοκρασίας και μέγιστες έως 35 βαθμούς Κελσίου.