E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το καλοκαίρι του 2018

«Σταματήστε να υποτιμάτε την Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στην Politico

Δημοσίευση 13/5/2017 | 11:05

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το καλοκαίρι του 2018

Η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτείται από τις αγορές το καλοκαίρι του 2018, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντίς Ντομπρόβσκις και κάλεσε τους δανειστές της Ελλάδας να δείξουν εμπιστοσύνη στην χώρα.

Δείχνοντας ότι θεωρεί αχρείαστη την απαισιοδοξία του ΔΝΤ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε στο Politico: «Οταν τελειώσει αυτό το πρόγραμμα, περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της από τις αγορές». Εξηγώντας την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας μπορεί να επιστρέψει στις αγορές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, πρόσθεσε: «Αν δείτε τη δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας, που στην πραγματικότητα είναι σημαντική υπεραπόδοση, επί των δημοσιονομικών στόχων», κάνοντας αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,2% του ΑΕΠ το 2016.

«Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο του 1,75% φέτος και του 3,5% την επόμενη χρονιά», είπε ακόμη ο Ντομπρόβσκις. Τόνισε όμως ότι είναι σημαντικό να παραμείνει το πρόγραμμα στον σωστό δρόμο και η Ελλάδα να δείχνει ξεκάθαρα ότι πετυχαίνει τους στόχους της, ότι φτάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. «Οπότε πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη στις αγορές. Για αυτό είναι βέβαια σημαντικό ότι όλες οι βασικές πλευρές μετέχουν και να στέλνουν τα ίδια μηνύματα, περιλαμβανόμενων των ευρωπαϊκών Θεσμών, του ΔΝΤ και τις ίδιες τις ελληνικές αρχές».

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι η τρέχουσα αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. «Υπάρχει συμφωνία με το ΔΝΤ για τις πολιτικές προϋποθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μία γενικότερη συμφωνία ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αυτά που ζήτησαν οι δανειστές», ανέφερε.

Πρόσθεσε όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει κάποιες μεταρρυθμίσεις πριν το Eurogroup. Μόλις κλείσει η αξιολόγηση, θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το χρέος, ανέφερε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: Πεθερά δηλητηρίασε την 37χρονη νύφη της

Κόσμος 08.05.2025
Οταν ανακάλυψε ότι ο άντρας της είχε ερωμένη και θα τον χώριζε

ΗΠΑ: «Δεν θέλω να πεθάνω» ‑ Το δραματικό τηλεφώνημα οδηγού φορτηγού που κρεμόταν στο κενό από γέφυρα

Κόσμος 08.05.2025
«Το ξέρω ότι θα τα καταφέρουν» προσπάθησε να τον ενθαρρύνει τηλεφωνητής της αστυνομίας

Φόβος και τρόμος οι σολομοί «ζόμπι» ‑ Ανησυχία στην Ισλανδία, προειδοποίηση κι από την Μπγιορκ

Tech + Science 08.05.2025
Σύμφωνα με την παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα έρχονται «καταστροφικές επιπτώσεις στην άγρια ​​ζωή»

Εκλογή Πάπα: Πόσες ώρες (ή χρόνια) χρειάζονται μέχρι να φανεί ο λευκός καπνός;

Κόσμος Χτες
Η μυστική διαδικασία διαδοχής του πάπα Φραγκίσκου

Σέρρες: Οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά χειραμαξίδια, γιατί φοβούνται ότι έχουν GPS και θα τους εντοπίζουν.

Ελλάδα Χτες
Κόστισαν στον Δήμο Σερρών 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένουν στον… πάγκο εδώ και τρία χρόνια.

Δίκη Λυγγερίδη: Ισόβια συν 19 χρόνια στον 19χρονο που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και σκότωσε τον αστυνομικό

Ελλάδα Χτες
Στον 19χρονο δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας

Νέες καταγγελίες Κωνσταντοπούλου: Με μαγνητοφωνούσαν συνεργάτες του Κακλαμάνη

Πολιτική Χτες
Σε νέα καταγγελία προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτήν τη φορά για μεθοδεύσεις από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής.

Δεκαήμερο «λουκέτο» σε πασίγνωστη πιτσαρία στο Παλαιό Φάληρο από την ΑΑΔΕ, επειδή ξήλωσε τη σήμανση της φοροδιαφυγής

Ελλάδα Χτες
Κατόπιν αυτοψίας, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι είχε αφαιρεθεί το σχετικό αυτοκόλλητο

Πατροκτονία στην Αμφιλοχία: «Ήταν μισός στο κρεβάτι και μισός κάτω και αίματα παντού» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ελλάδα Χτες
«Είχε χτυπήσει τον πατέρα του και το Πάσχα» λέει η νύφη του πατροκτόνου

«Φρένο» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον δρόμο της Τουρκίας στην ΕΕ

Κόσμος Χτες
Αυξάνεται «το χάσμα» της Τουρκίας από τις αξίες και τα συμφέροντα της ΕΕ, τονίζει η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) που εγκρίθηκε σήμερα με 367 ψήφους υπέρ, 74 κατά και 188 αποχές.