E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

The Glass Between, της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου

Δημοσίευση 15/5/2017 | 00:12

The Glass Between, της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου
ΑΘΗΝΑ - Μέγαρο Μουσικής
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Tηλέφωνο: 210 7282000, Fax 210 7290174
http://www.megaron.gr/
Ημερομηνίες: από 20/5/2017 έως 21/5/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Σάββατο: 15.30
Κυριακή: 16.30

Γενική είσοδος: 10 € | Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: 7 €

Η performance The Glass Between που παρουσιάζεται στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20 & 21 Μαΐου, μας καλεί να διακρίνουμε τη σχέση μεταξύ κίνησης και ήχου, μέσα από ένα απλό αντικείμενο: Το διαχωριστικό γυαλί.


Εξελίσσοντας στοιχεία της διδακτορικής της διατριβής, η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, εξερευνά τρόπους με τους οποίους το γυαλί, ένα εύθραυστο και ταυτόχρονα ισχυρό υλικό, είναι ικανό να χωρίσει δυο κόσμους και να ενώσει τις τεχνικές μουσικής και κίνησης σε έναν δημιουργικό διάλογο.

Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί και video artists αναδεικνύουν επί σκηνής μια συνεχή σχέση ορίων και ιδανικών, με κείμενα εμπνευσμένα από ημερολόγια και καταγραφές ανθρώπων, που βίωσαν τον εγκλεισμό στις φυλακές.

Τα ανθρώπινα σώματα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων, χτίζουν λεπτό προς λεπτό μια ενιαία παρτιτούρα, με σκοπό την τελική μουσική σύνθεση του The Glass Between.


Η ομάδα Ον OFF δημιουργήθηκε το 2015 από την Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, με βασικά της μέλη την Αιμιλία Μουζακίτη, τον Στέλιο Κουπετώρη και την ίδια, ενώ οι ίδιοι έχουν συνεργαστεί με διαφόρων ειδών καλλιτέχνες.

Βάση τους είναι η μουσική και από εκεί επικοινωνούν με τις υπόλοιπες τέχνες, με τις αρχές της σύνθεσης. Άξονας της δουλειάς τους είναι η έρευνα της κίνησης σε σχέση με τον ήχο και πώς αυτά τα δύο στοιχεία συνομιλούν πραγματικά μεταξύ τους. Η πρώτη τους performance, ‘’Καθόλου Κακή η Πόρτα Σας’’ ήταν βασισμένη σε κείμενο του Χαρούκι Μουρακάμι, παρουσιάστηκε το Μάιο του 2015. Σαν ομάδα συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στη Λήμνο και στο Handmade and Recycled Festival στο θέατρο Fabrica. Το Μάιο του 2016 παρουσίασαν σε μια σειρά παραστάσεων το ”QUINTET ’84” ”στο Θέατρο Φούρνος.


Η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία και εν τέλει την κέρδισε η σύνθεση. Συμμετείχε σε masterclasses με άξονα το σωματικό θέατρο και τη φωνή υπό την αιγίδα του Grotowski Institute, στο Song of the Goat Theater και στο L.I.S.P.A.. Φοίτησε στο μεταπτυχιακό τμήμα ‘’Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης’’, του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου και είναι υποψήφια Διδάκτωρ. Συμμετείχε σε performances, θέατρα αλλά και κινηματογραφικά έργα ως συνθέτρια, performer ή σκηνοθέτης. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στη Gallery Tittanium, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το φεστιβάλ Ελευσίνας Τα Αισχύλεια, το φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στη Λήμνο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Μέγαρο Μουσικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το NEZ festival της Ινδίας, το Grotowski Institute. Είναι ιδρύτρια του μουσικού σχήματος Spooky RedRum και της ερευνητικής καλλιτεχνικής ομάδας Ον OFF (https://vimeo.com/190125874)



Μουσική Σύνθεση- Σκηνοθεσία- Σύλληψη: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Ερμηνευτές: Μαρία Παΐζη /Άλκηστις Πολυχρόνη/ Μαρία Σακκά (φλάουτο)
Gary Salomon (κιθάρα)/ Μελίνα Σκούφου, Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου/ Διονυσία Χασάπη
Φωτισμοί: Karol Jarek
Κουστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Σκηνογραφική επιμέλεια: Όλγα Μπρούμα
Βίντεο: Χρυσούλα Κοροβέση
Επικοινωνία: Hoopla!

www.facebook.com/onoffnefelistam/

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06