E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

as long as you want: πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Έλλης Τσάτσου

Δημοσίευση 5/5/2017 | 00:40

as long as you want: πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Έλλης Τσάτσου
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 11/5/2017 έως 31/5/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Γκαλερί Ίρις - Μαρίζα Φασσιανού, Αντήνορος 12, Αθήνα

Εγκαίνια: 11 Μαΐου 2017, 20.00
Τρί. - Παρ.: 12.00 - 20.00
Σάβ. - Κυρ.: 12.00 - 15.00

Η Έλλη Τσάτσου, στην πρώτη ατομική της έκθεση as long as you want, στην Gallery Iris στην Αθήνα, συστήνεται στο ελληνικό κοινό παρουσιάζοντας μια πολυσυλλεκτική και πολυεπίπεδη δουλειά που συνοψίζει τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική της πορεία.


Η έκθεση έχει μεν ως κεντρικό της άξονα το φωτογραφικό της έργο, ωστόσο συγκροτείται σαν ένα ανθολόγιο εικόνων, ήχων και κειμένων που αντικατοπτρίζουν την αισθητική ταυτότητα της και καταγράφουν τα στιγμιότυπα μιας δημιουργικής διαδρομής από το 2008 μέχρι σήμερα μέσα από μια αλληλουχία τόπων και γεγονότων.

Τα έργα της έκθεσης συνδέονται μεταξύ τους μέσα από τη θεματική του τοπίου, το οποίο περιγράφεται είτε οπτικά (μέσω των φωτογραφικών του αναπαραστάσεων), είτε ηχητικά (ως soundscapes στην ηχητική εγκατάσταση Somewhere), είτε λεκτικά (με μια αποσπασματική, κειμενική φόρμα). Ο θόρυβος από τους δρόμους του Μανχάταν, οι συνομιλίες στο φωτογραφικό στούντιο κατά τη διάρκεια της μαθητείας, ένα καλοκαιριάτικο δειλινό κάτω από τον ουρανό της Μεσογείου, ένας στίχος – μνεία στην απεραντότητα της θάλασσας, μια εντύπωση του γυναικείου σώματος σε απόλυτο παραλληλισμό με τις παραγωγικές δυνάμεις της φύσης. Το τοπίο γίνεται ένα μέσο ανάγνωσης και προσδιορισμού του χώρου και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται σαν ερμηνευτικό εργαλείο, σαν μια κατασκευή που μας αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η Έλλη αντιλαμβάνεται και αποκωδικοποιεί την καθημερινότητα.
Σχετικά με τη φωτογράφο:

Η Έλλη Τσάτσου (Αθήνα, 1987) είναι Ελληνίδα φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο. Η δουλειά της προσεγγίζει έννοιες της διαίσθησης, οικειότητας, εστίας και αρμονίας μέσω μίας παστέλ παλέττας και εικόνων που αποτυπώνουν τη φύση και την ευγενή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με αυτήν. Μέσω της χρήσης ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, καθώς και κινούμενης εικόνας, μοντάζ και γραφής, το έργο της Έλλης επιθυμεί να προτρέψει παρατήρηση και παρουσία. Η δημιουργική διαδικασία και η έμφαση που δίνεται στη διαδρομή, έξελιξη και καλλιτεχνική διεργασία είναι στο επίκεντρο των θεματικών του. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα στο βρετανό φωτογράφο Nick Knight και τον αμερικάνο φωτογράφο Ryan McGinley, η Έλλη έχει από το 2013 εστιάσει στην προσωπική της δουλειά, που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί στην Αγγλία, Ιταλία και Τυνησία. Το 2016 εξέδωσε το πρώτο της φωτογραφικό βιβλίο, “Alphabet”, υπό το πρίσμα του project σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας Whitelight Editions το οποίο συνεπιμελείται μαζί με τη Γκέλη Σιγανού.

Η έκθεση “as long as you want” είναι η πρώτη της ατομική έκθεση και η πρώτη παρουσίαση της δουλειάς της στην γενέτειρα της Αθήνα.

www.ellietsatsou.com

Συγγραφή και επιμέλεια κειμένου έκθεσης: Ματίνα Χαραλάμπη, ιστορικός τέχνης
Γραφιστική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μίαρης, art director

Παράλληλες δράσεις:

18.05.2017, 8μ.μ.

Διάδραση μουσικής και φωτογραφίας: ακουστικό σετ από τον μουσικό, drummer Στέφανο Χυτήρη. Ένας αυτοσχεδιασμός προέκταση στην ηχητική εγκατάσταση Somewhere.

31.05.2017, 8μ.μ.

Closing night: ανάγνωση ποιήματος From the path the water από τον Βρετανό εικαστικό και ποιητή Wessie du Toit και παρουσίαση συνεργατικού βιβλίου με ομώνυμο τίτλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Thessaloniki Pride 2025: Pride Forum

Cityλάιφ 18.06.2025
Στο καθιερωμένο πια Pride Forum του Thessaloniki Pride ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για τη βασική θεματική του φεστιβάλ

Anilio Park Festival

Φεστιβάλ 18.06.2025
Σου θυμίζουμε γιατί πρέπει να είσαι και εσύ στο Anilio Park Festival

Έναρξη 13ου Thessaloniki Pride

Φεστιβάλ 18.06.2025
Θεσσαλονίκη, 17/6/2025

Francis Mercier & Nitefreak στο Official Pre‑Primer Event

Μουσική Προχτές
ΑΘΗΝΑ26/06

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ 15.06.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ 13.06.2025
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.

11ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Θέατρο+Χορός 13.06.2025
ΑΘΗΝΑαπό 27/06 έως 29/0615

Το ΑΤΙΤΛΟΝ finale της Αντωνίας Οικονόμου στο Σύγχρονο Θέατρο

Θέατρο+Χορός 12.06.2025
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟαπό 12/06 έως 15/0610

10ο Edessa Short Film Festival

Φεστιβάλ 11.06.2025
ΕΔΕΣΣΑαπό 05/07 έως 06/07

Η Νατάσσα Μποφίλιου live στο Θέατρο Γης

Μουσική 11.06.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ30/0620