E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια κρατούν ανοιχτή την διαπραγμάτευση

Δύο καυτά θέματα με πολιτικές προεκτάσεις παραμένουν ανοιχτά στη διαπραγμάτευση

Δημοσίευση 29/4/2017 | 11:29

Οι συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια κρατούν ανοιχτή την διαπραγμάτευση

Ο υπολογισμός των εισφορών και η ποινική προστασία στελεχών που υπογράφουν ρυθμίσεις χρεών αγκάθια για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους Θεσμούς. Παραμένει σε εκκρεμότητα η συζήτηση για εργασιακά - πλεόνασμα.

Δύο καυτά θέματα με πολιτικές προεκτάσεις παραμένουν ανοιχτά στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-δανειστών όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση 6ωρων διαβουλεύσεων σήμερα στο Χίλτον.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος προσδιόρισε τα δύο θέματα στο μέτωπο των συντάξεων και των κόκκινων δανείων διευκρινίζοντας παραπάνω από μία φορές ότι δεν αφορούν τεχνικά ζητήματα αλλά έχουν και πολιτικές προεκτάσεις.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέμα των συντάξεων οι δανειστές έχουν θέσει ζήτημα αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ενώ όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό στα κόκκινα δάνεια οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως σε θέματα ποινικής προστασίας των τραπεζικών στελεχών που υπογράφουν αναδιαρθρώσεις κόκκινων δανείων και λιγότερο σε θέματα που αφορούν τη δημιουργία δευτερογενούς αγοράς πώλησης κόκκινων δανείων.

Από την άλλη πλευρά, στα μέτωπα της μείωσης του αφορολογήτου και ευρύτερα στο φορολογικό πακέτο μέτρων και αντίμετρων, τα ενεργειακά και στην υγεία, κυβέρνηση και δανειστές έχουν έρθει σε συμφωνία, κατά την ίδια πηγή.

Σήμερα τελικά δεν έγινε συζήτηση ούτε για τα εργασιακά, ούτε για την ανάλυση του περυσινού πρωτογενούς πλεονάσματος. Αναμένεται νέος κύκλος επαφών το Σάββατο.

«Καθαρογράφεται» η διάταξη για τα στελέχη που θα υπογράψουν ρύθμιση χρεών

Στο μεταξύ, η ρύθμιση που θα προβλέπει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται στις αναδιαρθρώσεις δανείων και οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων τέθηκε νωρίτερα στο επίκεντρο της συνάντησης με τους θεσμούς στο Χίλτον.

Εξερχόμενο της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δικαιοσύνης σημείωσε ότι η ασυλία θα δίνεται κατά περίπτωση με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας και ειδικότερα το άρθρο 41, στο οποίο προβλέπεται άδεια από την αρμόδια αρχή για ασυλία.

Έτσι λοιπόν κατά περίπτωση, για τις περιπτώσεις στελεχών δημόσιας διοίκησης, την τελική άδεια θα τη δίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Στις περιπτώσεις τραπεζικών στελεχών, το τελικό ok θα προκύπτει από το υπουργείο Οικονομίας, μετά από γνωμοδότηση και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως ανέφερε το στέλεχος, η κατάθεση της γνώμης από την Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να γίνεται εντός δυο μηνών.

Η διάταξη δεν θα έχει αναδρομική ισχύ και θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Μαϊου.

Οπως είπε το ίδιο στέλεχος, πρόταση της κυβέρνησης είναι να μην μπαίνουν σε αναδιάρθρωση τα χρέη των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στελέχη της ΤτΕ κράτησαν επιφυλακτική στάση, τονίζοντας ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους θεσμούς στην οποία θα κατατεθούν εγγράφως οι προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε για να δικαστεί ο 34χρονος φοιτητής που χτύπησε την ιδιοκτήτρια του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη

Ελλάδα 07.05.2025
Η κατηγορούμενη θα δικαστεί για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή αναφορά στις Αρχές.

Νεκρός «εμφανίστηκε» με AI βίντεο στο δικαστήριο και μίλησε στον δολοφόνο του

Κόσμος 07.05.2025
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έδωσε φωνή σε θύμα δολοφονίας - «Πιστεύω στη συγχώρεση» ακούγεται να λέει στο δικαστήριο

Κυρανάκης για το μετρό: Εξετάζεται η 24ωρη λειτουργία του τα Σάββατα

Ελλάδα 07.05.2025
Εάν το μέτρο αποδειχτεί βιώσιμο, ίσως επεκταθεί και τις Παρασκευές, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών

«Τα θύματα καλοπερνούσαν», λένε οι δικηγόροι των λαμπερών ηγετών της «αίρεσης οργασμού», καθώς αρχίζει η δίκη

Κόσμος 07.05.2025
Κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν την εταιρεία ως σeξουαλική αίρεση

«Διαγράψτε τα social, αλλάξτε κινητό»: Υπό τον φόβο σύλληψης ταξιδεύουν στις ΗΠΑ επί Τραμπ

Κόσμος 07.05.2025
Οι ταξιδιώτες ανταλλάσσουν συμβουλές για να αντιμετωπίσουν τους εξαντλητικούς ελέγχους που επέβαλε ο Τραμπ στα αεροδρόμια - Περιγραφές από συλλήψεις «χωρίς λόγο»

Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Ελλάδα 07.05.2025
Οι δικηγόροι ζητούν ελαφρυντικά

Κοζάνη: 70χρονος σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε πόρτα

Ελλάδα 07.05.2025
Ο 70χρονος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Η στιγμή που ινδική αεροπορία βομβαρδίζει πακιστανικούς στόχους

Κόσμος 07.05.2025
Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Ινδίας, οι επιθέσεις στόχευσαν εννέα σημεία, από τα οποία φαίνονται τα δύο στο βίντεο

Φονικό στην Αμφιλοχία: «Δεν άντεχα άλλο τον πατέρα μου, για αυτό τον σκότωσα», είπε ο πρώην αστυνομικός

Ελλάδα 07.05.2025
Ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του, επειδή έπασχε από άνοια

Όχι «στη woke ιδεολογία του φύλου» από τον Λευκό Οίκο ‑ Τέλος οι «διεμφυλικοί» από τον στρατό των ΗΠΑ

Κόσμος 07.05.2025
«Για να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε την πιο φονική δύναμη μάχης στον κόσμο, θα απαλλάξουμε τον στρατό μας από την τρανς ιδεολογία», είχε δηλώσει ο Τραμπ

Νερό ή αίμα: Το ισχυρό όπλο της Ινδίας που απειλεί την ύπαρξη του Πακιστάν

Κόσμος 07.05.2025
Σε κίνδυνο η αγροτική παραγωγή και η ηλεκτροδότηση του Πακιστάν

Κραυγή απόγνωσης από τον σολίστ Ντίνο Μαστρογιάννη: Πουλάει το πιάνο του για την άρρωστη μητέρα του

Ελλάδα 07.05.2025
Για συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου έκανε λόγο στην τηλεόραση του OPEN, o καταξιωμένος σολίστ