E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τύμπανα πολέμου στη Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ ενημερώνει σύσσωμη την Γερουσία

Πρωτοφανής κίνηση

Δημοσίευση 25/4/2017 | 09:04

Τύμπανα πολέμου στη Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ ενημερώνει σύσσωμη την Γερουσία

«Φουντώνουν» καθημερινά τα σενάρια για ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ στην Βόρεια Κορέα, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση καλώντας σύσσωμη της Γερουσία σε συμβούλιο την Τετάρτη. Σκοπός του είναι να ενημερώσει τα μέλη της για τις εξελίξεις αλλά και για τα σχέδια της κυβέρνησης στην Πιονγκγιάνγκ.

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν οι 100 γερουσιαστές της αμερικανικής Γερουσίας, οι οποίοι θα ακούσουν από τα στόματα του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον και του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, το τι μέλλει γενέσθαι και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της Πιονγκγιάνγκ και της ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τα «δείγματα» Τραμπ και η ασυνήθιστη πρόσκληση

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη φανερώσει τις προθέσεις του, προχωρώντας αρχικά στο πυραυλικό χτύπημα εναντίον αεροδρομίου της κυβέρνησης στη Συρία, με αφορμή τον βομβαρδισμό με χημικά στην Ιντλίμπ και με την εκτόξευση της «μητέρας των βομβών» στο Αφγανιστάν, με αφορμή τον θάνατο ενός Αμερικανού πεζοναύτη.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η ασυνήθιστη αυτή κίνηση συμβαίνει μόνο όταν η αμερικανική ηγεσία θέλει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο στρατιωτικό χτύπημα, το οποίο δεν αποκλείεται να επιφέρει συνέπειες σε όλα τα μέτωπα.

Ο αμερικανικός στόλος πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική ηγεσία είχε δηλώσει απερίφραστα πως «ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα τελείωσε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει δυναμική παρέμβαση.

Οι προετοιμασίες από Κίνα και Ρωσία ενόψει του χτυπήματος

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι, ενώ Ρωσία και Κίνα έχουν ήδη προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βόρεια Κορέα, συγκεντρώνοντας μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά τους με τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε να «αποκρούσουν» τυχόν μαζικό κύμα προσφύγων προς τις περιοχές τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα είχε επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, ενώ το Πεκίνο απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές, προκειμένου να επικρατήσει η ψυχραιμία και να μην παρασυρθεί ο κόσμος σε έναν πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Απειλές από την Πιονγκγιάνγκ

Η Πιονγκγιάνγκ από την πλευρά της απειλεί ευθέως με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως διαθέτει όπλα που μπορούν να εξαλείψουν τον αμερικανικό στόλο και ακολούθως, να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι ενημερώσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας είναι συχνές στον Λευκό Οίκο. Πρώτη φορά όμως, εδώ και πολλά χρόνια, καλείται σύσσωμη η Γερουσία, ενώ την ενημέρωση θα κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες επαφές, πριν αποκαλύψουν τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα αφέθηκε ελεύθερος

Ελλάδα 05.05.2024
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ισραήλ απαιτώντας συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους

Ελλάδα 05.05.2024
Αδελφός ομήρου είπε πως αν υπάρξει επίθεση στη Ράφα, θα πρόκειται για «θανατική ποινή» για τους ομήρους

Πυρκαγιά στην Αγία Παρασκευή: Μία γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου

Ελλάδα 05.05.2024
Υπάρχουν μαρτυρίες πως στο σπίτι κατοικεί μία γυναίκα

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα! Της έριξαν τον Μπότη στο κεφάλι και πήγε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρηψη των Μπότηδων

Τραγωδία στη Λιβαδειά: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Ελλάδα Χτες
Από την Αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και όλα δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από παθολογικά αίτια

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Ελλάδα Χτες
Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης

Εγκεφαλικό επεισόδιο για τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο

Ελλάδα Χτες
Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην Πάρο