E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Όλα από την αρχή» αν πληρωθεί δόση όπως το 2015

Το βράδυ οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες

Δημοσίευση 4/4/2017 | 19:25

«Όλα από την αρχή» αν πληρωθεί δόση όπως το 2015

Την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό τόνισε σήμερα, Τρίτη, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, που ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου, στις Βρυξέλλες, ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

«Η οικονομική και πολιτική λογική, πίσω από την ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, παραμένει η ίδια» υπογράμμισε ο αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι είναι απόλυτα «άκαρπο» να γίνονται υποθέσεις για την καθυστέρηση της αξιολόγησης «είτε λόγω εκλογών εδώ και εκεί, είτε επειδή υπάρχουν αρκετά μετρητά» για να καλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Όλα από την αρχή»

«H λογιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων δεν βοηθάει σε τίποτα. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς θα έπληττε τη φορολογική, καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα δραματικά και θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν όλα από την αρχή.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των Ελλήνων υπουργών στις Βρυξέλλες για συζητήσεις, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως σίγουρα αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα» στην προσπάθεια επίλυσης των ανοιχτών θεμάτων, ωστόσο τόνισε πως δεν θα πρέπει να «αναμένονται θαύματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που μπορεί να συμφωνηθεί από σήμερα μέχρι και το Eurogroup της Παρασκευής είναι η επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα. Όπως πρόσθεσε, οι προϋποθέσεις για να γυρίσουν γρήγορα οι θεσμοί μπορούν να συμφωνηθούν άμεσα. Όμως, οι πολιτικές αποφάσεις που πρέπει μετά να ληφθούν είναι δύσκολες.

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης επανέλαβε, επίσης, ότι η συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων είναι «τεχνικά εύκολη», ωστόσο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά κάποια «πολιτικά ευαίσθητα» ζητήματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο αφορολόγητο και στις συντάξεις. Τόνισε, όμως, ότι έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο αξιωματούχος ανέφερε πως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, καθώς την επόμενη εβδομάδα είναι οι διακοπές του Πάσχα και την αμέσως επόμενη είναι η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, όπου ναι μεν θα συγκεντρωθούν οι περισσότεροι παίχτες, ωστόσο δε θα υπάρχει χρόνος για αναλυτικές συζητήσεις.

Το βράδυ οι συναντήσεις

Απόψε αναμένονται στις Βρυξέλλες οι συναντήσεις Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των θεσμών, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από ευρωπαϊκής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Μπενουά Κερέ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ποιος θα εκπροσωπήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από την πλευρά της, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση, σημείωσε, ωστόσο, πως «οι επαφές μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών συνεχίζονται αδιάκοπα, με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify: Τι καταγγέλουν

Κόσμος 19.09.2025
Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, καταγγέλλοντας ότι τα έσοδα των καλλιτεχνών καταλήγουν να χρηματοδοτούν στρατιωτικές τεχνολογίες μέσω των επενδύσεων του Daniel Ek σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για πολεμική χρήση

Οι ξένοι τουρίστες μένουν λιγότερο και ξοδεύουν λιγότερα: Δοκιμάζεται το ελληνικό μοντέλο

Οικονομία 19.09.2025
Από τις 10,7 ημέρες το 2005, η μέση διαμονή έπεσε στις 5,9 ημέρες το 2024

Ο Σενγκούν γλεντάει σε ελληνικό εστιατόριο και ο ιδιοκτήτης του σπάει πιάτο στο κεφάλι!

Αθλητικά Νέα 19.09.2025
Γεύση από ελληνικό γλέντι πήρε ο Αλπερέν Σενγκούν μετά το τέλος του Eurobasket, με τον Τούρκο σέντερ να... γνωρίζει ήθη και έθιμα της πατρίδας μας σε εστιατόριο στην Μαρμαρίδα

«Ένας αξιόλογος γιος»: Το αιχμηρό σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Κόσμος 19.09.2025
Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο στο κάστρο του Ουίνδσορ, που πυροδότησε εικασίες για το «ποιον» άφησε εκτός

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά

Ελλάδα 19.09.2025
Kαι μία γάτα κλεισμένη σε κλουβί

Αγρια συμπλοκή στο Ηράκλειο: 32χρονος επιτέθηκε με δρεπάνι σε 35χρονο

Ελλάδα 19.09.2025
Ο 35χρονος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο - Συνελήφθη ο 32χρονος δράστης

Αρτέμιδα: Εγκατέλειψαν μαχαιρωμένο άνδρα σε φαρμακείο ‑Τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ

Ελλάδα 19.09.2025
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο άνδρας στην Αρτέμιδα

Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τα βιβλία που έχουν γραφτεί από γυναίκες στα πανεπιστήμια του Αφγανιστάν

Κόσμος 19.09.2025
Στα πανεπιστήμια ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν επιτρέπεται πλέον η διδασκαλία 18 μαθημάτων, με έναν αξιωματούχο των Ταλιμπάν να δηλώνει ότι «συγκρούονται με τις αρχές της Σαρία και την πολιτική του συστήματος»

Συναγερμός στην Καστοριά: Βρέθηκε άνδρας θετικός στην φυματίωση

Ελλάδα 19.09.2025
Έγιναν τεστ στις στενές επαφές του