E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με επιχείρηση στην Πάτρα: Όποιος αργεί 3 λεπτά απολύεται!

Μόνο μια φορά στην τουαλέτα!

Δημοσίευση 18/3/2017 | 13:27

Σάλος με επιχείρηση στην Πάτρα: Όποιος αργεί 3 λεπτά απολύεται!

Δεκάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε επιχείρηση στην Πάτρα που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ένδυσης, αντιμετωπίζουν απίστευτες καταστάσεις άλλων εποχών, με τους ιδιοκτήτες να εφαρμόζουν τους δικούς τους εργασιακούς νόμους.

ΟΙ ιδιοκτήτες της επιχείρησης εμπνευσμένοι ενδεχομένως από άλλα καθεστώτα έχουν καταρτίσει και θέσει σε ισχύ το δικό του κανονισμό εργασίας, ενώ απορία προκαλεί το γεγονός πως οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί λάμπουν δια της απουσίας τους.

Στο «δεκάλογο» της εργοδοσίας, τον οποίο όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει απολύεται περιλαμβάνονται τα εξής αδιανόητα αλλά άνετα και χωρίς έλεγχο εφαρμόσιμα

  • Όποιος εργαζόμενος αργήσει τρία λεπτά στη δουλειά αυτομάτως του παρακρατείται ένα μεροκάματο
  • Εάν ο εργαζόμενος αργήσει και δεύτερη φορά πάνω από τρία λεπτά να προσέλθει στη δουλειά του παρακρατείται και δεύτερο μεροκάματο
  • Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αργήσει τρία λεπτά για Τρίτη φορά τότε η επιχείρηση έχει δικαίωμα να τον απολύσει.
  • Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να πάει μόνο μία φορά στη διάρκεια του οκταώρου στην τουαλέτα!

Στα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και τα οποία είναι απορία άξιο πως δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είναι η υποβολή στο μαρτύριο της ορθοστασίας των εργαζομένων, και η απαγόρευση να μιλήσουν στο κινητό ακόμα και με την οικογένεια τους έστω κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αποκορύφωμα όλων ατών το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεωθεί να επιστρέφουν την επιπλέον αποζημίωση που λαμβάνουν για τις αργίες και Κυριακές που καλούνται να δουλέψουν , αμέσως μόλις τα χρήματα μπουν στο λογαριασμό τους.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση πριν από λίγο καιρό φρόντισε να αλλά φορολογικά στοιχεία και εταιρική επωνυμία και προχώρησε συγχρόνως σε υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους προκειμένου να μην θεμελιώσουν μια σειρά από δικαιώματα.

Η κατάσταση έχει βγει εδώ και καιρό εκτός ελέγχου καθώς οι εργαζόμενοι ενώ επίσημα εμφανίζονται και έχουν δηλωθεί ότι απασχολούνται εξάωρο υποχρεώνονται να δουλεύουν οκτώ και εννέα ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της

Αποστολόπουλος κατά Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς; Οφείλετε να ανασκευάσετε

Ελλάδα 07.02.2026
Η παρέμβαση του Νίκου Πλακιά: «Αυτός δεν ήταν μαζί στα πάνελ και έβγαινε φωτογραφίες με τη Μαρία; Τώρα την κατηγορεί και αυτός;»

Εξαφάνιση Λόρας: Στη Γερμανία ο πατέρας της, φόβοι για την ασφάλεια της 16χρονης

Ελλάδα 07.02.2026
Το ταξίδι στη Γερμανία και τα ερωτήματα που παραμένουν

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο