E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός για τις επιστολές βόμβες

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας

Δημοσίευση 17/3/2017 | 08:38

Συναγερμός για τις επιστολές βόμβες

«Τρομο-πακέτα» πέρασαν «αόρατα» από τους ελέγχους και ταξίδεψαν με προορισμό τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενδεχομένως και άλλες χώρες, καθώς οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι η αποκάλυψη «παγιδευμένων δεμάτων» δεν αποκλείεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εκτιμάται ότι επιχειρεί μια επανάληψη του 2010, όταν είχε στείλει μαζικά «τρομο-δέματα». Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για ύπαρξη και άλλων κινητών βομβών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ως αποστολείς θα εμφανίζονται Ελληνες πολιτικοί και ότι στόχοι θα είναι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (ενδεχομένως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή κάποιου άλλου θεσμού). Όπως συνέβη το 2010 έτσι και τώρα, τα «τρομο-πακέτα», σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα, καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» κατάφεραν για ακόμα μία φορά να αποδομήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να εκθέσουν τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι οι τρομοκράτες εμφάνιζαν ως αποστολέα του παγιδευμένου φακέλου με στόχο τον Πόουλ Τόμσεν τον εκπρόσωπο Τύπου και πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, με διεύθυνση αποστολής το παλιό πολιτικό του γραφείο στην οδό Ακαδημίας.

Τα διάτρητα μέτρα ασφαλείας έχουν προκαλέσει την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε ενημερωθεί ότι οι τρομοκράτες εμφάνιζαν ως αποστολέα του τρομο-δέματος στον Σόιμπλε τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη στον Πόουλ Τόμσεν τοποθετήθηκε σε «ταχυδρομικό πρακτορείο» (κιβώτιο απόθεσης δεμάτων) στο κέντρο της Αθήνας.

Ο φάκελος περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδας (όμοια με αυτή που περιέχουν τα βεγγαλικά), καλώδιο και μανταλάκι που λειτουργεί ως μηχανισμός πυροδότησης για όποιον ανοίξει το φάκελο.

Ίδιος ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός στο δέμα που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Σόιμπλε. Χθες, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Γκίντερ Κρινγκς ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές τη σύλληψη των δραστών. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε και επίσημα η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση του τρομο-πακέτου στον Τόμσεν. Στο Παρίσι ο φάκελος εντοπίστηκε χθες το πρωί από διοικητική υπάλληλο του ΔΝΤ που επιχείρησε να τον ανοίξει και τραυματίστηκε σοβαρά.

Δηλώσεις Νίκου Τόσκα

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Νίκος Τόσκας είπε μάλιστα ότι ήταν μικρή ποσότητα από υλικό που χρησιμοποιούμε στα πυροτεχνήματα, παρομοιάζοντάς τα με πασχαλιάτικα βαρελότα.

Κατά τον υπουργό παρά τον συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ύπαρξη και άλλων τέτοιων δεμάτων “δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φύγει άλλα”.
Όπως ανέφερε ο Νίκος Τόσκας “οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, προφανώς είναι από την ίδια πηγή, από την οποία δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα 03.05.2024
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Ελλάδα 03.05.2024
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Γιατί δεν μπορεί ο ιός της γρίπης των πτηνών να προκαλέσει, προς το παρόν, πανδημία

Κόσμος 03.05.2024
Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη

Γιατί ο ουρανός είναι «μαύρος» τη Μεγάλη Παρασκευή – «Υπάρχει επιστημονική εξήγηση» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Καιρός 03.05.2024
«Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά, καθώς μετά από αυτήν τη ``Μαύρη Μέρα"" και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση

Έπεσε ξύλο στο Αγρίνιο μετά την νίκη του Ολυμπιακού στην Αγγλία

Ελλάδα 03.05.2024
Την επίθεση φέρεται να δέχθηκαν τρεις 18χρονοι οπαδοί των ερυθρολεύκων

Η τρίτη ισχυρότερη μαγνητική καταιγίδα του 2024 έπληξε τη Γη ‑ Τι συνέβη στη Ρωσία

Κόσμος 03.05.2024
Μια ζώνη σέλας έχει σχηματιστεί σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια της Ρωσία

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Ελλάδα 03.05.2024
Δείτε πως ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του

Starbucks, KFC και McDonald’s: Οι καταναλωτές τους γυρνούν την πλάτη

Οικονομία 03.05.2024
Μείωση πωλήσεων για τις αλυσίδες fast food

Κιργιστάν: Τρομακτικό ατύχημα ‑ Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ο οδηγός ξέχασε να βάλει χειρόφρενο

Κόσμος 03.05.2024
Ηλικίας 9 έως 16 ετών οι τραυματισμένοι μαθητές - Οχτώ νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Γιατί έχει συννεφιά ο ουρανός τη Μεγάλη Παρασκευή; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Καιρός 03.05.2024
Ο Θοδωρής Κολυδάς καταθέτει τα επιστημονικά δεδομένα για τον καιρό