E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα ‑ Καμίνη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Κοινή στάση από πολιτεία και δήμο Αθηναίων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2017 | 20:57

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα ‑ Καμίνη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη που είχε ως αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ άλλων και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Σε δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η περιοχή του Γουδή είναι κατάλληλη για να κατασκευαστεί γήπεδο που αρμόζει στον Παναθηναϊκό, ενώ η παρουσία του θα βοηθήσει και στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Από τη μεριά του ο Γιώργος Καμίνης πρόσθεσε, ότι είναι σημαντικό να απελευθερωθεί ο χώρος που βρίσκεται σήμερα η έδρα του «τριφυλλιού».

Ωστόσο, και οι δύο άνδρες συμφώνησαν, ότι η νυν έδρα των «πρασίνων» δεν αρμόζει στο μέγεθος του συλλόγου και απαιτείται να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, η οποία θα ανακουφίσει και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Γιώργος Καμίνης μετέφερε στον Πρωθυπουργό, ότι ο Δήμος μπορεί να υλοποιήσει αυτή την αστική παρέμβαση, αλλά θα χρειαστεί να έχει στο πλευρό του την Πολιτεία. Οι δύο άνδρες συζήτησαν και άλλα τμήματα του σχεδίου «Νέα Αθήνα» τα οποία δεν άπτονται του γηπέδου ενώ τις επόμενες μέρες θα αναλάβουν την υπόθεση οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τα κυβερνητικά στελέχη, για να εξειδικεύσουν τις προτάσεις.

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η πόλη χρειάζεται μητροπολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και διαβεβαίωσε τον κ. Καμίνη ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις προσπάθειες με όλες της τις δυνάμεις, αναγνωρίζοντας πως το βάρος ανήκει στην αυτοδιοίκηση. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Δήμο, «αρκεί να εξασφαλίσουμε θεσμική αρτιότητα και οικονομική βιωσιμότητα».

Ο κ. Καμίνης σημείωσε πως για την Αθήνα παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία, καθώς για τρίτη χρόνια καταγράφει αύξηση του τουρισμού, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να μην δίδεται η εντύπωση μιας ανασφαλούς πόλης, με εικόνες υποβάθμισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος Χτες
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα Χτες
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα Χτες
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός Χτες
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα Χτες
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία