E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραμένουν στα 3,6 δισ. ευρώ τα μετρά για μετά το 2018

Οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τον λογαριασμό

Δημοσίευση 3/3/2017 | 08:25

Παραμένουν στα 3,6 δισ. ευρώ τα μετρά για μετά το 2018

Αμετάβλητος παραμένει ο λογαριασμός των μέτρων για μετά το 2018. Οι δανειστές και περισσότερο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχθούν κάποια μείωση κάτω από τα 3,6 δισ. ευρώ

Ενώ οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της περιόδου 2016-2018 συνεχίζονται το ΔΝΤ φαίνεται να επιμένει στην αναγκαιότητα περικοπών 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις και 1% στο αφορολόγητο.

Η ελληνική πλευρά, πιστεύει ότι το 2% του ΑΕΠ ενδεχομένως να κατέβει στο 1,5% κάτι που θα εξασφαλίσει μια «έκπτωση» της τάξεως του 0,25% στους φόρους και 0,25% στις συντάξεις.

Εντός της ημέρας αναμένεται να φανεί αν το κρίσιμο θέμα των δημοσιονομικών θα ξαναμπεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των υπουργών και των επικεφαλής των θεσμών.

Στο μεταξύ νέες προειδοποιήσεις φτάνουν από τον επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.

Λίγες ώρες προτού μεταβεί στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζει ότι ο χειρισμός του Αλέξη Τσίπρα στις παροχές προς συνταξιούχους και νησιώτες επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες προσεγγίζουν πλέον τη διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική«, δεν αποκλείει, πάντως, το ενδεχόμενο αντισταθμιστικών μέτρων, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι έπειτα από ενδελεχή εξέταση των θεσμών θα αποδειχθεί όντως μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, αυτό καθ’ αυτό, μιλά χαρακτηριστικά για μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια που «μένουν στα χαρτιά» και για εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις που «δεν είναι ενθαρρυντικές». Τονίζει μάλιστα με νόημα ότι οι στόχοι για την απασχόληση στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να γίνονται «ειλικρινώς σεβαστοί».

Αναφορικά με τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος υπογραμμίζει ότι προηγείται η συμφωνία για τα μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Ως προς τις χρονικές δυνατότητες επίτευξης συμφωνίας; «Το Eurogroup της 20ής Μαρτίου είναι ήδη πολύ κοντά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο