E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι κρύβει η αιφνίδια επίσκεψη Σαμαρά στον Κυριάκο

Συμβολισμοί και έντονη κινητικότητα

Δημοσίευση 16/2/2017 | 17:22

Τι κρύβει η αιφνίδια επίσκεψη Σαμαρά στον Κυριάκο

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο γραφείο του από το πρωί της Τετάρτης, αναμένοντας να ολοκληρωθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε να επισκεφθεί άμεσα και χωρίς να έχει προκαθορισμένο ραντεβού, τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο γραφείο του στη Βουλή και αμέσως μετά έστειλε μήνυμα για την αξιολόγηση.

Η κίνηση αυτή συζητήθηκε εκτενώς και από ορισμένους κύκλους εντός της Ν.Δ. επισημάνθηκε η προσπάθεια του πολιτικού πατερναλισμού του Αντ. Σαμαρά έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη.

Η επιλογή του Αντ. Σαμαρά ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της στρατηγικής του: διαρκής κινητικότητα, επισήμανση με διαφόρους τρόπους ότι είναι στο παιχνίδι της εξουσίας, προσπάθεια για ενίσχυση του επιχειρήματός του περί πολιτικής δικαίωσης.

Εξάλλου ο ίδιος εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει ένα και μόνο στόχο, πέρα από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ: θέλει να τονίζει ότι δικαιώνεται πολιτικά και ότι ο ίδιος θα είχε βγάλει τη χώρα από την κρίση, εάν δεν είχε διακοπεί η πορεία της κυβέρνησής του τον Δεκέμβριο του 2014 με τη μη εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Δεν μένει σιωπηλός ο Σαμαράς

Οι κινήσεις του Αντ. Σαμαρά να κάνει συνεχείς εμφανίσεις, με ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο, είτε με δηλώσεις, είτε με συνεντεύξεις, είτε με συνομιλίες που έχει με δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής, έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους στο εσωκομματικό σκηνικό και αξιολογούνται από πολλές πλευρές.

Και αυτό διότι ο Αντ. Σαμαράς παραμένει στη σκληρή γραμμή και επιμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανενός είδους συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με αρκετούς καραμανλικούς που είναι σε άλλη γραμμή.

Ακόμα και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όταν ερωτάται για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση εμμένει στην άποψη ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ο Αντ. Σαμαράς είναι στη λογική να οδηγηθεί άμεσα η χώρα σε εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς βάζει θετικό πρόσημο στον Κυρ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας με έμφαση ότι έχει καλή παρουσία, αν και παραδέχεται στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, επί της ουσίας επικρίνεται στο παρασκήνιο για την προσπάθεια πολιτικής κηδεμονίας του προέδρου της Ν.Δ.

Ο Αντ. Σαμαράς παρεμβαίνει συνεχώς και δεν δείχνει καμία διάθεση να μείνει στη γωνιά του και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται και για άλλες παρεμβάσεις, συνεντεύξεις και άρθρα. Επίσης δέχεται και εισηγήσεις για να κάνει και μια εφ’ όλης της ύλης πολιτική ομιλία, σε μια στιγμή που ο ίδιος πιστεύει και το λέει σε όλους τους τόνους, ότι δικαιώνεται η πορεία του και ο λαός βλέπει τις διαφορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πέταξε» στα 8,46 μέτρα ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ομάδων

Αθλητικά Νέα 28.06.2025
Κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2025

Στα επείγοντα επτάχρονος μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων στον Βόλο

Ελλάδα 28.06.2025
Δέχτηκε δαγκωνιές στα πόδια και την πλάτη

Οριστικά έκπτωτη η δήμαρχος Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Ελλάδα 28.06.2025
«Αναμένω επίσημη κοινοποίηση της απόφασης»

Αστυνομικός της Βουλής: «Δεν έχει βιάσει τα παιδιά του, θα τα ζητήσει πίσω όταν δικαιωθεί» λέει ο δικηγόρος του

Ελλάδα 28.06.2025
«Όλα τα έχει βγάλει από το μυαλό της η σύζυγός μου και έχει βάλει και τις κόρες μας να καταθέσουν ψέματα»

Αγιος Νικόλαος: Αυτοκίνητο «βούτηξε» σε γκρεμό 80 μέτρων

Ελλάδα 28.06.2025
Το όχημα το οδηγούσε μια γυναίκα ενώ η κατάσταση της υγείας της παραμένει άγνωστη

Καιρός: Σαρωτική μεταβολή του σκηνικού την Κυριακή ‑ Συναγερμός για έξι περιοχές

Καιρός 28.06.2025
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

19χρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη σε σακούλες στο Περού ‑ Τι κρύβεται πίσω από το άγριο έγκλημα

Κόσμος 28.06.2025
Η αστυνομία αναγνώρισε το πτώμα της κοπέλας από τα τατουάζ

Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Πολιτική 28.06.2025
Η ορκωμοσία του νέου υπουργού και των νέων υφυπουργών θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 10:00

Το Champion Jet 3 προσέκρουσε στο λιμάνι της Πάρου ‑ Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Ελλάδα 28.06.2025
Πάνω από μία ώρα η αναμονή για τους επιβάτες, οι οποίοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλα πλοία, αναλόγως του προορισμού τους

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων 3.000.000 οχήματα ‑ Πέλεκυς 400 ευρώ το πρόστιμο

Ελλάδα 28.06.2025
Ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ είναι αυτά που... απειλούνται