E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι κρύβει η αιφνίδια επίσκεψη Σαμαρά στον Κυριάκο

Συμβολισμοί και έντονη κινητικότητα

Δημοσίευση 16/2/2017 | 17:22

Τι κρύβει η αιφνίδια επίσκεψη Σαμαρά στον Κυριάκο

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο γραφείο του από το πρωί της Τετάρτης, αναμένοντας να ολοκληρωθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε να επισκεφθεί άμεσα και χωρίς να έχει προκαθορισμένο ραντεβού, τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο γραφείο του στη Βουλή και αμέσως μετά έστειλε μήνυμα για την αξιολόγηση.

Η κίνηση αυτή συζητήθηκε εκτενώς και από ορισμένους κύκλους εντός της Ν.Δ. επισημάνθηκε η προσπάθεια του πολιτικού πατερναλισμού του Αντ. Σαμαρά έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη.

Η επιλογή του Αντ. Σαμαρά ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της στρατηγικής του: διαρκής κινητικότητα, επισήμανση με διαφόρους τρόπους ότι είναι στο παιχνίδι της εξουσίας, προσπάθεια για ενίσχυση του επιχειρήματός του περί πολιτικής δικαίωσης.

Εξάλλου ο ίδιος εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει ένα και μόνο στόχο, πέρα από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ: θέλει να τονίζει ότι δικαιώνεται πολιτικά και ότι ο ίδιος θα είχε βγάλει τη χώρα από την κρίση, εάν δεν είχε διακοπεί η πορεία της κυβέρνησής του τον Δεκέμβριο του 2014 με τη μη εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Δεν μένει σιωπηλός ο Σαμαράς

Οι κινήσεις του Αντ. Σαμαρά να κάνει συνεχείς εμφανίσεις, με ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο, είτε με δηλώσεις, είτε με συνεντεύξεις, είτε με συνομιλίες που έχει με δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής, έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους στο εσωκομματικό σκηνικό και αξιολογούνται από πολλές πλευρές.

Και αυτό διότι ο Αντ. Σαμαράς παραμένει στη σκληρή γραμμή και επιμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανενός είδους συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με αρκετούς καραμανλικούς που είναι σε άλλη γραμμή.

Ακόμα και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όταν ερωτάται για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση εμμένει στην άποψη ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ο Αντ. Σαμαράς είναι στη λογική να οδηγηθεί άμεσα η χώρα σε εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς βάζει θετικό πρόσημο στον Κυρ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας με έμφαση ότι έχει καλή παρουσία, αν και παραδέχεται στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, επί της ουσίας επικρίνεται στο παρασκήνιο για την προσπάθεια πολιτικής κηδεμονίας του προέδρου της Ν.Δ.

Ο Αντ. Σαμαράς παρεμβαίνει συνεχώς και δεν δείχνει καμία διάθεση να μείνει στη γωνιά του και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται και για άλλες παρεμβάσεις, συνεντεύξεις και άρθρα. Επίσης δέχεται και εισηγήσεις για να κάνει και μια εφ’ όλης της ύλης πολιτική ομιλία, σε μια στιγμή που ο ίδιος πιστεύει και το λέει σε όλους τους τόνους, ότι δικαιώνεται η πορεία του και ο λαός βλέπει τις διαφορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους του ιρανικού ναυτικού στη Κασπία Θάλασσα

Κόσμος 18.03.2026
Το Ιράν μπορεί να εισάγει εμπορεύματα μέσω βόρειων λιμανιών όπως το Μπαντάρ Ανζάλι

Αίγινα: Το μαρτύριο της σταγόνας περνούν οι κάτοικοι‑ Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο νησί

Κόσμος 18.03.2026
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά

Οι βενζινοπώλες απειλούν με λουκέτο στα πρατήρια εξαιτίας του πλαφόν

Ελλάδα 18.03.2026
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την προετοιμασία κινητοποιήσεων

Ταξίδεψε μέχρι την Αλάσκα για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, αφού πρώτα δολοφόνησε τον πεθερό του

Κόσμος 18.03.2026
Ο 61χρονος Matthew Thomas Becker εντοπίστηκε νεκρός 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του πεθερού του

Τρόμος στη Νέα Υόρκη για τον μασκοφόρο με μαχαίρι ‑ Επιτέθηκε σε γυναίκα στη μέση του δρόμου

Κόσμος 18.03.2026
Στη δημοσιότητα πλάνα από την απρόκλητη επίθεση - Σε εξέλιξη έρευνες για τον ύποπτο με τη μάσκα σκι

Αγωνία για αγοράκι τριών ετών ‑ Κατάπιε ξυραφάκι

Ελλάδα 18.03.2026
Η ακτινογραφία έδειξε ότι όντως υπήρχε ένα ξυραφάκι στο σώμα του παιδιού - Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα «πληρώσουν» σύντομα

Κόσμος 18.03.2026
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά τον διορισμό του στο αξίωμα, την περασμένη εβδομάδα

Ομολόγησε τη δολοφονία influencer o πρώην σύντροφός της

Κόσμος 18.03.2026
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανή μέσα σε βαλίτσα

Πρώην πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Το 2018‑2019 τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ήταν περισσότερα από τις μύγες

Ελλάδα 18.03.2026
Ο Ευάγγελος Σημανδράκος κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δήλωναν 1,5 εκατομμύριο και στο Ρέθυμνο μόνο, δήλωναν 7,5 εκατομμύρια αιγοπρόβατα

Συντριβή καμπίνας σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, ένας νεκρός

Κόσμος 18.03.2026
Το δυστύχημα έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο Ένγκελμπεργ

Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Ελλάδα 18.03.2026
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, έμεινε για περίπου δύο ώρες στο γραφείο της 1ης τακτικής ανακρίτριας και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Ανακάλυψη‑μυστήριο: Παιδιά θάφτηκαν σαν πολεμιστές με χάλκινες ζώνες πριν 2.500 χρόνια

Κόσμος 18.03.2026
Αρχαιολόγοι στη νότια Ιταλία εντόπισαν τάφους δύο παιδιών θαμμένων με μεγάλες χάλκινες ζώνες, εύρημα σπάνιο για τη σαμνιτική προρωμαϊκή κουλτούρα