ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Τούρκοι έστειλαν το Τσεσμέ στο Αιγαίο

Δέσμευσαν για έρευνες περιοχή εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού

 
Δημοσίευση 10/2/2017 | 00:41

Οι Τούρκοι έστειλαν το Τσεσμέ στο Αιγαίο

Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο καθώς η προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας δείχνει να μην έχει τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η γειτονική χώρα βγάζει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση την NAVTEX 181/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το ερευνητικό σκάφος TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 9 Φεβρουαρίου και «μέχρι νεωτέρας».

Η περιοχή που δέσμευσε για τι έρευνες της η Τουρκία εκτείνεται εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί τον πάγιο στόχο της τουρκικής διεκδίκησης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρον πως το Τσεσμέ συνοδεύεται από μονάδα επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού (TDK) σε διεθνή ύδατα ενώ μια Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ