E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος

Ελευθερία Ελευθερίου και Ήβη Αδάμου πήραν τα εισιτήρια για τον τελικό του Σαββάτου

Δημοσίευση 23/5/2012 | 00:13

Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος

Ήβη Αδάμου για την Κύπρο και Ελευθερία Ελευθερίου για την Ελλάδα κατάφεραν να πάρουν 2 από τους 10 φακέλους που οδηγούν στο μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision που θα γίνει αυτό το Σάββατο.

Ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision στον οποίο συμμετείχαν Κύπρος και Ελλάδα έφτασε στο τέλος του.

Με το τέλος της ζωντανής μετάδοσης των 18 τραγουδιών από τη σκηνή του Crystal Hall στο Μπακού, τηλεθεατές από όλη την Ευρώπη έστειλαν με μηνύματα και τηλέφωνα τις ψήφους τους, που μέτρησαν μόνο κατά 50% (το υπόλοιπο 50% καθορίστηκε από την ψηφοφορία κριτικών επιτροπών που έγινε την προηγούμενη μέρα).

Στην πρώτη λαμπερή βραδιά του ευρωπαϊκού διαγωνισμού δεν είδαμε πολύ καλές συμμετοχές και μεγάλα φαβορί. Ο ανταγωνισμός για Κύπρο και Ελλάδα, που μαζί είναι πάντα πιο δυνατές, ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμος.

Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό:

Ρουμανία
Μολδαβία
Ισλανδία
Ουγγαρία
Δανία
Αλβανία
Κύπρος
Ελλάδα
Ρωσία
Ιρλανδία

Η εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια των ¶γγλων σχολιαστών. Ο εκφωνητής του BBC, μετά το τέλος της εμφάνισης της Ελευθερίας, είπε πως "Η Ελλάδα είναι τόσο φτωχή, που ούτε ένα κανονικό φόρεμα στην τραγουδίστρια δεν μπορούσε να αγοράσει". Αυτό έκαναν γνωστό δεκάδες Έλληνες που παρακολουθούν από την Αγγλία τον ημιτελικό της Eurovision. Eίναι η δεύτερη φορά που σχολιαστής του BBC μάς ειρωνεύεται μέσα σε μια εβδομάδα!

Τόσο η Ελευθερία Ελευθερίου όσο και η Ήβη Αδάμου, με τα χορευτικά τους κομμάτια και τις ολοζώντανες χορογραφίες κατάφεραν, όπως ήταν φυσικό, να ξεσηκώσουν το κοινό στο Crystal Hall που, όπως φάνηκε, το είχε ανάγκη!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ροκ και μέταλ συναυλίες του καλοκαιριού είναι στo Release Festival 2025

Μουσική 09.05.2025
Αν αναρωτιέστε που οδηγούν όλοι οι δρόμοι των ροκάδων και των μεταλάδων, τότε η απάντηση είναι εύκολη: στο Release Athens 2025.

Το πιο προκλητικό, απαγορευμένο βίντεο της Cher: Πώς ένα μαύρο κορμάκι έφερε χαμό

Μουσική 03.05.2025
Η... αλήθεια πίσω από το βίντεο που σόκαρε την Αμερική

5 ταινίες που λατρεύουμε να βλέπουμε σε θερινό σινεμά

Σινεμά 03.05.2025
Τα θερινά ανοίξανε κι εμείς ξεχυθήκαμε στις προβολές!

Το πιο διάσημο ροκ τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 5 λεπτά και το τραγουδάμε όλοι

Μουσική 01.05.2025
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ύμνους της ροκ της δεκαετίας του 1980

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Σινεμά 01.05.2025
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε

5 ηθοποιοί ‑ θρύλοι που ήταν «εφιαλτικοί» στην πραγματική τους ζωή

Σινεμά 30.04.2025
Η οθόνη δεν λέει πάντα την αλήθεια

Συναυλία ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ: Η νέα λύση που εξετάζουν για να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση

Μουσική 29.04.2025
Λύση για να ικανοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος αναζητούν οι διοργανωτές της συναυλίας του ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ