E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντάισελμπλουμ: Ξεπαγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες

Δημοσίευση 24/12/2016 | 17:38

Ντάισελμπλουμ: Ξεπαγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν, αφού "πάγωσαν" στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες αφού έλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, πρόσθεσε.

«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (...) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας στο Reuters, επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής από την ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι η επιστολή Τσακαλώτου κατευνάζει την αρχική έντονη ανησυχία σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις της Αθήνας στο πλαίσιο του μνημονίου ειδικά στο ζήτημα των συντάξεων.

Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές. Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέτρος Μολυβιάτης: Με την ελληνική σημαία έφτασε η σορός για την κηδεία

Ελλάδα 06.05.2025
Στην Κηφισιά η κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη

Έκρηξη σε εν κινήσει αυτοκίνητο στο Παγκράτι: Γλίτωσαν από θαύμα ο οδηγός και η μητέρα του

Ελλάδα 06.05.2025
Έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο στο Παγκράτι το οποίο ξαφνικά πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν εν κινήσει από μηχανικούς λόγους.

Απέτυχε να εκλεγεί καγκελάριος ο Μερτς ‑ Μεγάλη ήττα στην πρώτη ψηφοφορία της γερμανικής βουλής

Πολιτική 06.05.2025
Συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδιακής δημοκρατίας

Βατικανό: Κλειστά όλα τα τηλέφωνα όσο θα συνεδριάζει το Κονκλάβιο για νέο Πάπα

Κόσμος 06.05.2025
Το Βατικανό θα διακόψει το τηλεφωνικό σήμα κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Μόσχα: Έκλεισαν 10 αεροδρόμια μετά από ουκρανική επίθεση με drones

Κόσμος 06.05.2025
Η Ουκρανία εξαπέλυσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη επίθεση με drones στη Μόσχα

Διπλό καιρικό… σοκ μέχρι το Σαββατοκύριακο: Τι θα συμβεί

Καιρός 06.05.2025
Ο καιρός των επόμενων ημερών. Όλα τα φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν.

Λήξη συναγερμού στο Εφετείο μετά το τηλεφώνημα για βόμβα

Ελλάδα 06.05.2025
Το τηλεφώνημα έγινε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο protothema.gr

Λάρισα: Ανάρτηση κόλαφος μητέρας Καλογήρου

Ελλάδα 06.05.2025
«Για όσους πιστεύουν ότι έχουν συμβόλαιο με τον Θεό»

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Τι αλλάζει στις ημερομηνίες ‑ Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οικονομία 06.05.2025
Η ηλεκτρονική διαδικασία θα γίνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ

Βόλος: Αφόρητη δυσοσμία από θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι της πόλης ‑ Πού οφείλεται

Ελλάδα 06.05.2025
Αφόρητη δυσοσμία αναδύεται από την θάλασσα στο λιμάνι του Βόλου