E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σουλεϊμάν και άλλες σειρές φέρνουν στην Τουρκία 300 εκ. δολάρια

Αποτελούν από τα πιο προσοδοφόρα εξαγωγικά προϊόντα της Τουρκίας

Δημοσίευση 6/12/2016 | 18:22

Σουλεϊμάν και άλλες σειρές φέρνουν στην Τουρκία 300 εκ. δολάρια

Οι τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες αποτελούν μια από τα πιο προσοδοφόρα εξαγωγικά προϊόντα της Τουρκίας.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Hurriyet, το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σχεδιάζει την προώθησή τους στο ασιατικό φόρουμ τηλεόρασης στη Σιγκαπούρη. Στόχος; Οι τουρκικές σαπουνόπερες να κατακτήσουν και την τηλεοπτική αγορά της Άπω Ανατολής, μετά από εκείνην της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.

Η «μαζική εξαγωγή» των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών ξεκίνησε το 2001 στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Το 2014 τα έσοδα από τη σχετική δραστηριότητα ανήλθαν στα 200 εκατομμύρια, ενώ πέρσι άγγιξαν τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Φέτος τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 300 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί πράγματι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολίας. Σχεδόν 150 τουρκικές σειρές έχουν πουληθεί στο εξωτερικό, με πάνω από 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, η γειτονική χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας τηλεοπτικών σειρών στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών και σειρές που παίζονται στην Ελλάδα, όπως ο «Σουλειμάν» και η «Φατμαγκιούλ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Κεφαλονιά ο Μάικλ Τζόρνταν, διακοπές στο Φισκάρδο με τη σύζυγό του Ιβέτ Πριέτο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ επέλεξε το εμβληματικό εστιατόριο της Τασίας για το γεύμα τους

Καινούργιου: H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε για τη Γιορτή του Πατέρα

Social Χτες
Η παρουσιάστρια τίμησε τον Παναγιώτη Κουτσουμπή με μια ανάρτηση γεμάτη αγάπη, λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Μάρω Κοντού: Η αδημοσίευτη φωτογραφία της με αφορμή τα 92α γενέθλιά της

E-Daily 3.Left Χτες
Το Studio Κλεισθένης μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ηθοποιού από το παρελθόν για να της ευχηθεί

Ποιος έδωσε στον Γιώργο Αλκαίο το καλλιτεχνικό του επώνυμο και γιατί

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής αποκάλυψε την απρόσμενη στιγμή στο καμαρίνι που άλλαξε για πάντα το όνομά του, με τον Σάκη Ρουβά να είναι παρών.

Ποιος έκανε την έκπληξη στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων για τα γενέθλιά του

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ελένη Ράντου ανέβηκε στη σκηνή με τούρτα μπροστά σε χιλιάδες θεατές, μετατρέποντας τη συναυλία σε αξέχαστη γιορτή.

Θάλεια Ματίκα: Τι αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Τάσο Ιορδανίδη και τις μακροχρόνιες σχέσεις

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωπα τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί.

Νίκος Οικονομόπουλος: Τραγούδησε σε συναυλία κρατώντας αγκαλιά ένα μικρό παιδί – Βίντεο

Tabloid Χτες
Ο καλλιτέχνης χάρισε μία γλυκιά στιγμή στο κοινό που παρακολούθησε την εμφάνισή του στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια του GNTM δημοσίευσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

E-Daily 3.Left Χτες
Η κριτική επιτροπή του νέου κύκλου φόρεσε περούκες και πόζαρε χαρούμενα σε διάλειμμα από τα γυρίσματα

Ημισκούμπρια: Πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στην Πλατεία Νερού – δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
«Βάλε τι βαρεμένοι τώρα είναι για να της κάνει πρόταση γάμου στα Ημισκούμπρια», ακούστηκε από τη σκηνή, καθώς το κοινό σφύριζε και χειροκροτούσε