Χιλιάδες Νορβηγοί τραγουδούν το παιδικό τραγούδι που μισεί ο Breivik
«Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου»
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 19/5/2012 | 00:00

Πάνω από 40.000 Νορβηγοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Όσλο, δίπλα στο δικαστήριο που γινόταν η δίκη του Anders Breivik.
Ο κόσμος τραγουδούσε υπό βροχή το λαϊκό παιδικό τραγούδι "Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου", το οποίο μιλά για την πολυπολιτισμικότητα κατά της οποίας στρέφεται ο Breivik. To συγκεκριμένο τραγούδι χαρακτηρίζεται από τον Breivik "όργανο μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου". Το ρεφρέν λέει: "Μαζί θα ζήσουμε, κάθε αδελφός και αδελφή, εγγονοί του ουράνιου τόξου και μιας εύφορης γης".
"Αισθάνθηκα ότι κακοποιείται ένα τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα και που τραγουδάω στο παιδί μου" δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK μία από τις δύο Νορβηγίδες που βρέθηκε πίσω από την πρωτοβουλία, καλώντας μέσω Facebook στη συγκέντρωση στο Όσλο.
Μετά το τραγούδι πραγματοποιήθηκε πορεία προς το δικαστήριο.






