E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Τι απαντά με ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα

Δημοσίευση 24/11/2016 | 21:08

Βαριές καταγγελίες για το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: Αδήλωτο επί 16 χρόνια στην εφορία

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – μέλη της Εξεταστικής επιτροπής κατά τη συζήτηση για τη σύνταξη του κειμένου συμπερασμάτων.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς υποστήριξε ότι από στοιχεία προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί 16 χρόνια δεν είχε δηλώσει στην εφορία την κυριότητα του κτιρίου της Κουμονδούρου με αποοτέλεσμα να μην έχει πληρώσει κανέναν φόρο. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς η σχετική δήλωση έγινε πριν λίγες ημέρες (στις 14 Νοεμβρίου του 2016) όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν στην ΣΤ Εφορία Αθηνών να καταθέσουν 16 διαχρονικές διορθωτικές δηλώσεις στην εφορία, μια για κάθε ένα έτος από το 2001 μέχρι σήμερα!

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι η «παράλειψη» αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο να μην πληρώνει ευρώ στην εφορία σε φόρο για το ακίνητο, αλλά ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε καν ΕΝΦΙΑ! Πρόκειται είπε «για μια απόδειξη που αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε με την μεταβίβαση του κτηρίου από την ΕΑΡ στον ΣΥΝ και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παραμένει ασαφές αν εξοφλήθηκε το σχετικό δάνειο.

Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες ως προς το εάν ο ΣΥΝ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά έχουν αποπληρώσει το δάνειο για την εξαγορά του συγκεκριμένου κτηρίου, καθώς στα έγγραφα που έχουν προσκομισθεί δεν υπάρχει πράξη εξόφλησης. Κι αυτό παρότι το δάνειο που είχε λάβει (τότε) ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ" είχε "κουρευτεί" κατά 60%.

Όπως έχει προκύψει από την κατάθεση στην Επιτροπή του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ το δάνειο είχε συναφθεί από την Λαϊκή Τράπεζα από την ΕΑΡ για να αποκτήσει το κτήριο, δεν είχε αποπληρωθεί και το δάνειο είχε καταγγελθεί και είχαν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης. Μετά όμως την ενσωμάτωση της ΕΑΡ στον ενιαίο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το νέο κόμμα ανέλαβε με ρύθμιση που πέτυχε να αποπληρώσει το δάνειο, αφού όμως έγινε κούρεμα 60% του χρέους.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο καθώς όπως αναφέρουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και πως τότε έκαναν ως όφειλαν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το καθεστώς το 2016.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα