E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με απρόοπτα η πρώτη συναυλία του Sting στο Μπατακλάν

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Δημοσίευση 13/11/2016 | 11:12

Απευθυνόμενος στα γαλλικά στον κόσμο που γέμισε το Μπατακλάν του Παρισιού, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν πέρσι τη ζωή τους στο τρομακτικό τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου, ο Sting κάλεσε τους παρευρισκόμενους πρώτα να τιμήσουν και να θυμηθούν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους ένα χρόνο πριν και μετά να γιορτάσουν τη μουσική και τη ζωή στον ιστορικό αυτό χώρο. Κρατώντας ενός λεπτού σιγή, ξεκίνησε τη συναυλία με ένα τραγούδι-μήνυμα, το «Fragile», υπενθυμίζοντας στον κόσμο πόσο εύθραυστοι είμαστε.

«Η μουσική είναι ένας ωκεανός που δεν έχει τέλος, η μουσική είναι η κοινή μας γλώσσα», ήταν τα λόγια του Στινγκ στο γαλλικό ραδιόφωνο, λίγες ώρες πριν από τη συναυλία του στο Μπατακλάν, με την οποία ξαναέδωσε, ένα χρόνο μετά, ζωή στο Μπατακλάν.

«Η Γαλλία και ο κόσμος όλος θα δουν ότι το Μπατακλάν ξαναζεί» είχε δηλώσει το απόγευμα συγκινημένος ο Ζερόμ Λανγκλέ, ο ιδιοκτήτης της μυθικής αίθουσας.

Στον χώρο συνέρρευσε και πλήθος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ ενώ τηρήθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στον φράχτη της πρασιάς πίσω από τους δημοσιογράφους, άρχισαν και πάλι να τοποθετούνται λουλούδια και αφιερώματα στη μνήμη των θυμάτων.

Έφαγαν πόρτα δύο μέλη των Eagles of Death Metal

Παρά την επιτυχία και την συμβολική αξία της χθεσινής συναυλίας δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Όπως μεταδίδουν σήμερα τα διεθνή μέσα, δύο μέλη του συγκροτήματος Eagles of Death Metal, του συγκροτήματος που έπαιζε στο Μπατακλάν τη μοιραία βραδιά της επίθεσης των τζιχαντιστών, «έφαγαν πόρτα» όταν προσπάθησαν να μπουν στον χώρο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επρόκειτο για τον τραγουδιστή Τζέσι Χιους και ένα άλλο μέλος της μπάντας, που εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τον χώρο από τον διευθυντή του Μπατακλάν, Ζυλ Φρουτός.

«Ήρθαν και τους πέταξα έξω. Υπάρχουν πράγματα που δεν συγχωρούνται», είπε ο Φρουτός στο Γαλλικό Πρακτορείο, αναφερόμενος προφανώς στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του μετά την τραγωδία, οι οποίες είχαν προκαλέσει έντονες επικρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής των Eagles of Death Metal είχε προκαλέσει την οργή μεγάλης μερίδας των κατοίκων του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι μετά την επίθεση είδε «μουσουλμάνους να πανηγυρίζουν» στο κέντρο της πόλης. Τα αντι-ισλαμικά του σχόλια αποτέλεσαν αφορμή για να ακυρωθούν δύο συναυλίες της μπάντας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης συνέντευξής του σε αμερικανικό δίκτυο, ο Χιους είχε αφήσει επίσης υπόνοιες ότι το προσωπικό ασφαλείας του Μπατακλάν μπορεί να είχε κάποια ανάμιξη στην επίθεση, δήλωση που προφανώς δεν τους συγχώρεσαν ποτέ οι ιδιοκτήτες του θεάτρου. Σε άλλες τοποθετήσεις του, ο τραγουδιστής είχε στραφεί ενάντια και στην αυστηρή νομοθεσία περί οπλοκατοχής στη Γαλλία, η οποία όπως τόνισε «σίγουρα δεν βοήθησε στο να σωθούν ζωές στο Μπατακλάν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο που αποτράπηκε, κάνει λόγο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Ελλάδα 22.06.2025
Ο υπουργός Γκίντεον Σάαρ δεν διευκρινίζει τι είδους επίθεση ήταν αυτή ή πότε σχεδιαζόταν

Στίβος: Εκπληκτικός Τεντόγλου στο Ντεσάου με 8,23μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Επόμενη στάση για τον κορυφαίο άλτη του πλανήτη στο μήκος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Μαδρίτη

Τραμπ: «Θα έπρεπε να μου δώσουν το Νόμπελ Ειρήνης 4 ‑ 5 φορές μέχρι τώρα, αλλά δεν θα το κάνουν»

Κόσμος Χτες
Η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο, προκάλεσε την αφοπλιστική απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ

Πάτρα: Αγριο επεισόδιο μεταξύ 2 ανήλικων κοριτσιών

Ελλάδα Χτες
Την χτύπησε στο πρόσωπο, της τράβηξε τα μαλλιά

Τραγωδία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από πτώση αερόστατου, δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος Χτες
Έχουν διασωθεί 13 άτομα - Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το αερόστατο έπιασε φωτιά

112 στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του ‑ Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν

Κόσμος Χτες
Κίνηση-ορόσημο για το Ιράν και το μέλλον της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Χαλκίδα: 18χρονος έστειλε στο νοσοκομείο με κάταγμα 19χρονο επειδή έκανε like στη σύντροφό του

Ελλάδα Χτες
Στην προσπάθειά του να παρέμβει, δέχθηκε χτυπήματα και ο 17χρονος φίλος του θύματος

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου

Ελλάδα Χτες
Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί και την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο

«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»: Influencer δείχνει τα τραύματά της μετά την αθώωση του πρώην της για άγρια επίθεση

Κόσμος Χτες
Δάγκωμα στον λαιμό, μώλωπες και αίμα – Η κραυγή της Chloe Othen για ένα σύστημα που «προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα»

Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά και μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ αναπτύσσονται σε κομβικά σημεία, με στόχο την ενίσχυση της ισραηλινής αεράμυνας