E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταδίκασε την επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία η κυβέρνηση

«Οι σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Γαλλίας δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες»

Δημοσίευση 10/11/2016 | 10:46

Καταδίκασε την επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία η κυβέρνηση

Την καταδίκη του εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για την επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ειδικός φρουρός. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν θα επηρεαστούν στο ελάχιστο οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τραυματία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Ειδικό Φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών. Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες».

Τι συνέβη στη Γαλλική Πρεσβεία

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα στις 4:45 τα ξημερώματα στον αστυνομικό-σκοπό της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά.

Όπως ήδη αναφέρθηκε το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και το περιστατικό προκαλεί ανησυχίες ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες τόσο Βουλής, όσο και της πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας. Τόσο στη Γαλλική Πρεσβεία, όσο και ακριβώς απέναντι στη Βουλή υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δράστες να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους.

Λίγο αργότερα βρέθηκε στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων μια μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι για όσους επέβαιναν στο πλοίο

Περιστέρι: Συμπλοκή 10 ανηλίκων ‑ Δύο 15χρονοι τραυματίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επεισόδιο μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς, με δύο ανηλίκους να τραυματίζονται ελαφρά και την αστυνομία να αναζητά τους εμπλεκόμενους.

Μακελειό στο Σικάγο: Γυμνός κρατούμενος άρπαξε όπλο και σκότωσε ομογενή αστυνομικό σε νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το κρυμμένο όπλο κάτω από την κουβέρτα και το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γυμνού δράστη μετά την απόδραση

Οι λύκοι που επέζησαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ αναπτύσσουν κάτι μοναδικό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά στη Ζώνη Αποκλεισμού, ενώ αναπτύσσουν γενετικά μοναδικά χαρακτηριστικά

Ηλεκτρικά πατίνια: «Κούρσες» θανάτου στις λεωφόρους ‑ Τι προβλέπει ο νόμος για τα όρια ταχύτητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στους δρόμους με αναβάτες που αγνοούν επιδεικτικά τον ΚΟΚ – Τα ηλικιακά όρια και οι υποχρεώσεις των χρηστών

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η μητέρα του παρεμβαίνει στην προπόνηση και ο πατέρας του την απομακρύνει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για μια προπόνηση από την Μαδρίτη που αγωνιζόταν τις τελευταίες εβδομάδες και αποκλείστηκε την Παρασκευή από τον Κάσπερ Ρουντ

Σχέδιο του Ιράν για δελφίνια ‑ καμικάζι: «Οπλισμένα» με νάρκες για επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τη Wall Stret Journal, οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης τάσσονται υπέρ της χρήσης των δελφινιών - καμικάζι αυτοκτονίας για να «σπάσουν» τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό

Τρεις γυναίκες επιτέθηκαν στο Εφετείο με βαριοπούλες και σφυριά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

Κόσμος Χτες
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

Κόσμος Χτες
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα