E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέφτουν οι ασιατικές αγορές όσο μεγαλώνει η διαφορά Τραμπ ‑ Κλίντον

Τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ προβλέπουν νίκη-θρίλερ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων

Δημοσίευση 9/11/2016 | 05:19

Πέφτουν οι ασιατικές αγορές όσο μεγαλώνει η διαφορά Τραμπ ‑ Κλίντον

Πτώση 2,23% κατέγραφε πριν από λίγο ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο, καθώς οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές εξελίσσονται στήθος με στήθος.

Την ίδια στιγμή και εν αναμονή του κρίσιμου αποτελέσματος σε Φλόριντα και Οχάιο (αυτή την ώρα κερδίζει και τις δυο πολιτείες ο Τράμπ) τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ έχουν γυρίσει… τούμπα τις προβλέψεις τους και πλέον εκτιμούν πως μια νίκη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων είναι πιθανότερη (55%)

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον επικρατεί στην Πολιτεία του Κονέτικατ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες.

Η νίκη αυτή—η οποία δεν ήταν απροσδόκητη, καθώς το Κονέτικατ είναι μια Πολιτεία που ψηφίζει σταθερά τους Δημοκρατικούς—της εξασφαλίζει άλλες επτά εκλεκτορικές ψήφους. Η Κλίντον έχει πλέον 104 ψήφους στο σώμα των εκλεκτόρων, ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει 129.

Ο Τραμπ επικρατεί στο Αρκάνσας, εξασφαλίζοντας έξι εκλέκτορες, καθώς η Πολιτεία αυτή, παρότι τη δεκαετία του 1990 είχε ταχθεί υπέρ του Μπιλ Κλίντον για μερικά χρόνια, ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους αδιάλειπτα από το 1980.

Ο Τραμπ κερδίζει επίσης σε Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Ουαϊόμινγκ, Κάνσας και Νεμπράσκα, ενώ η Κλίντον στο Ιλινόι, κατά το Ασοσιέιτεντ Πρες. Ο Τραμπ επικράτησε νωρίτερα στο Τέξας, μια από τις πολιτείες που αναδεικνύουν τους περισσότερους εκλέκτορες.

Επιπλέον, οι Ρεπουμπλικανοί διατήρησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, επιτυγχάνοντας μια σημαντική νίκη που τους επιτρέπει να σχηματίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την οποία ο μελλοντικός πρόεδρος θα πρέπει να συμβιβαστεί.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διατηρεί έτσι την πλειοψηφία των 435 εδρών στη Βουλή την οποία κατέκτησε το 2010 υποχρεώνοντας τότε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε μια δύσκολη συγκατοικηση μόλις δύο χρόνια μετά την εκλογή του.

Αν εκλεγεί στον Λευκό Οίκο, η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον θα πρέπει συνεπώς να συγκατοικήσει με μια Βουλή που θα ελέγχεται από τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Πριν από την ψηφοφορία που διεξάγεται ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί κατείχαν 246 έδρες και οι Δημοκρατικοί 186.

Οι Αμερικανοί ανανεώνουν επίσης το ένα τρίτο (34 έδρες) της Γερουσίας, της άνω βουλής του Κογκρέσου η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς από το 2014 και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία του διορισμού των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου και των πιο υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εύβοια: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους – Έφυγε τρέχοντας για να σωθεί

Ελλάδα 03.02.2026
Μετά τη μήνυση οι αρχές αναζητούν τον φερόμενο ως δράστη

Θρίλερ χωρίς τέλος για τη Λόρα – Ο πατέρας της αποκάλυψε την πτήση για Φρανκφούρτη

Ελλάδα 03.02.2026
Οι κινήσεις της 16χρονης χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως εξαιρετικά μεθοδικές

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοήτευση και ανασφάλεια» τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Ελλάδα Χτες
Πώς κρίνουν οι πολίτες τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης; Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης,

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο

Πολιτική Χτες
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης»

Έκτακτο επίδομα Πάσχα έως 250 ευρώ ‑ Ποιοι θα το λάβουν

Οικονομία Χτες
Έρχεται οικονομική ενίσχυση ενόψει Πάσχα - Θα βασιστεί σε εισοδηματικά κριτήρια η επιλογή των δικαιούχων

Final Four Αθήνα: Στις 11 Φεβρουαρίου ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων ‑ Οι τιμές των εισιτηρίων

Αθλητικά Νέα Χτες
H EuroLeague έκανε γνωστή την ημερομηνία διάθεσης των εισιτηρίων για το Final Four της Αθήνας

Παράθυρο αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή: Την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση ΗΠΑ ‑ Ιράν για τα πυρηνικά

Κόσμος Χτες
Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, υπό την πίεση Τουρκίας, Κατάρ και Αιγύπτου

Κυνηγός πυροβολήθηκε κατά λάθος από φίλο του στη Μαγνησία

Ελλάδα Χτες
Είχαν πάει να κυνηγήσουν αγριογούρουνα

Συνελήφθη στο Όσλο ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, λίγο πριν κάτσει στο εδώλιο για υποθέσεις βιασμών

Κόσμος Χτες
Η νέα σύλληψη αφορά κατηγορίες για επίθεση σε γυναίκα, απειλές με μαχαίρι και παραβίαση περιοριστικών όρων

«Γιατί σκότωσες το παιδί μου;»: Σπάραξε η μάνα της Δώρας από το Αγρίνιο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα έχει χάσει έναν γιο το 2010 σε τροχαίο δυστύχημα και η κόρη της δολοφονήθηκε - Τραγική ειρωνεία σήμερα που ξεκίνησε η δίκη ήταν τα γενέθλια της άτυχης Δώρας

Eurostat: Σχεδόν 1 στους 5 δεν έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι ‑ «Πρωτιά» για Ελλάδα και Βουλγαρία

Κόσμος Χτες
Το 9,2% του πληθυσμού της ΕΕ δυσκολεύεται να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό