E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακυρώνεται μέρος του νόμου Παππά: Δέσμευση για συνολική αλλαγή του νόμου

Βήματα αποκλιμάκωσης

Δημοσίευση 31/10/2016 | 14:04

Ακυρώνεται μέρος του νόμου Παππά: Δέσμευση για συνολική αλλαγή του νόμου

Σε βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί για τα ζητήματα αδειοδότησης των καναλιών προχωρά η κυβέρνηση, παρά την απόφασή της να επιμείνει στην υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ.

Ο Βύρωνας Πολύδωρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση σήμερα το πρωί και συμφωνήθηκε να είναι κανονικά υποψήφιος στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που έχει προγραμματιστεί για τις πέντε το απόγευμα.

Ταυτόχρονα όμως ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προχωρά σήμερα στην κατάθεση στη Βουλή, διάταξης με την οποία αναστέλλεται το άρθρο 2Α του νόμου 4339 που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣΤΕ, αναλαμβάνοντας παράλληλα την δέσμευση οτι θα τροποποιήσει το σύνολο του νόμου, όταν δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον Υπουργό Επικρατείας” δήλωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

“Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ».

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση δείχνει κατ΄ αρχάς να αποδέχεται τους όρους που θέτει η Ν.Δ. για να συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ και οι οποίοι είναι:

1. Να κατατεθεί στην Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία θα επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο ΕΣΡ, τόσο για την έκδοση προσωρινών αδειών , όσο και για τον διαγωνισμό μόνιμης αδειοδότησης των καναλιών.

2. Να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ΕΣΡ μέχρι να ψηφιστούν από την Βουλή όλες οι διατάξεις που θα επαναφέρουν το νομοθετικό πλαίσιο για τα κανάλια στην κατάσταση που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νόμου Παππά.

3. Να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση πόσες τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προτείνει πλέον, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού προέβλεπε μόνο τέσσερις άδειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Κεφαλονιά ο Μάικλ Τζόρνταν, διακοπές στο Φισκάρδο με τη σύζυγό του Ιβέτ Πριέτο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ επέλεξε το εμβληματικό εστιατόριο της Τασίας για το γεύμα τους

Καινούργιου: H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε για τη Γιορτή του Πατέρα

Social Χτες
Η παρουσιάστρια τίμησε τον Παναγιώτη Κουτσουμπή με μια ανάρτηση γεμάτη αγάπη, λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Μάρω Κοντού: Η αδημοσίευτη φωτογραφία της με αφορμή τα 92α γενέθλιά της

E-Daily 3.Left Χτες
Το Studio Κλεισθένης μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ηθοποιού από το παρελθόν για να της ευχηθεί

Ποιος έδωσε στον Γιώργο Αλκαίο το καλλιτεχνικό του επώνυμο και γιατί

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής αποκάλυψε την απρόσμενη στιγμή στο καμαρίνι που άλλαξε για πάντα το όνομά του, με τον Σάκη Ρουβά να είναι παρών.

Ποιος έκανε την έκπληξη στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων για τα γενέθλιά του

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ελένη Ράντου ανέβηκε στη σκηνή με τούρτα μπροστά σε χιλιάδες θεατές, μετατρέποντας τη συναυλία σε αξέχαστη γιορτή.

Θάλεια Ματίκα: Τι αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Τάσο Ιορδανίδη και τις μακροχρόνιες σχέσεις

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωπα τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί.

Νίκος Οικονομόπουλος: Τραγούδησε σε συναυλία κρατώντας αγκαλιά ένα μικρό παιδί – Βίντεο

Tabloid Χτες
Ο καλλιτέχνης χάρισε μία γλυκιά στιγμή στο κοινό που παρακολούθησε την εμφάνισή του στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια του GNTM δημοσίευσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

E-Daily 3.Left Χτες
Η κριτική επιτροπή του νέου κύκλου φόρεσε περούκες και πόζαρε χαρούμενα σε διάλειμμα από τα γυρίσματα

Ημισκούμπρια: Πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στην Πλατεία Νερού – δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
«Βάλε τι βαρεμένοι τώρα είναι για να της κάνει πρόταση γάμου στα Ημισκούμπρια», ακούστηκε από τη σκηνή, καθώς το κοινό σφύριζε και χειροκροτούσε