E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεοδωράκης: Θα έβαζε την Ακρίτα, τον Αναστασάκο ή τον Τζαννετάκο στο ΕΣΡ

«Ο Τσίπρας κλείνει ξανά το μάτι στο παλιό σύστημα διακυβέρνησης»

Δημοσίευση 30/10/2016 | 17:25

Θεοδωράκης: Θα έβαζε την Ακρίτα, τον Αναστασάκο ή τον Τζαννετάκο στο ΕΣΡ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόταση να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας, εξαπέλυσε μέσω Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε λόγο για στήσιμο ενός νέου «κομματικού κράτους».

«Ο κ. Τσίπρας κλείνει ξανά το μάτι στο παλιό -παλιότερο δεν γίνεται- σύστημα διακυβέρνησης», σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτηση με τίτλο «Τα "πολύδωρα" του Τσίπρα στο παλιό σύστημα».

Ο κ. Θεοδωράκης παραδέχεται ότι όταν άκουσε για την πρόταση Πολύδωρα, στην αρχή δεν το πίστεψε. «Μα δεν μπορούν να πέσουν τόσο χαμηλά. Και έπεσαν!», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατόπιν καταθέτει τις δικές του προτάσεις για την προεδρία του ΕΣΡ: Έλενα Ακρίτα, Γιάννης Αναστασάκος, Γιάννης Τζαννετάκος, είναι τα τρία ονόματα που προτείνει ο κ. Θεοδωράκης εξηγώντας πως «δεν έβαλα ανθρώπους που είναι Ποτάμι. Σοβαροί και γνώστες υπάρχουν παντού. Απλώς τα ονόματά τους δεν είναι γραμμένα στα κομματικά κιτάπια. Αυτά που παραδίδει το ένα κόμμα εξουσίας στο άλλο».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη...

«Γι' αυτό ναυάγησε η χώρα! Στα νοσοκομεία έβαζαν αποτυχημένους πολιτευτές και στους οργανισμούς αποτυχημένους πρώην υπουργούς. Το μήνυμα ήταν σαφές. Έλα μαζί μας και δεν θα χάσεις. Θα είσαι υποψήφιος βουλευτής κι αν δεν βγεις κάπου θα σε βολέψουμε. Αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία, αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ. Το αν έχουν αλλάξει θα το δούμε την επόμενη φορά που θα έχουν εξουσία και όχι τώρα στα λόγια. Έτσι πάντως έφτιαξαν κομματικούς στρατούς. Αυτοί είναι και σήμερα οι μηχανισμοί τους. Άνθρωποι που περιμένουν να έρθουν ξανά στα πράγματα για να κερδίσουν. Γιατί η εξουσία είναι φιλεύσπλαχνη με τα δικά της παιδιά. 4 θέσεις στη ΝΔ, 2 θέσεις στο ΠΑΣΟΚ, 1 θέση στη ΔΗΜΑΡ ήταν το μοίρασμα στην προηγούμενη διακυβέρνηση και κανένας από αυτούς που σήμερα λένε μοντέρνες κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές κορώνες στην τηλεόραση δεν έχει απολογηθεί ποτέ, ούτε μια λέξη αυτοκριτικής.

Το μήνυμα όμως είναι σαφές και για την υπόλοιπη κοινωνία. Αν δεν είσαι κομματικός δεν θα έχεις ποτέ ευκαιρίες στη ζωή σου. Αυτή τη θεωρία του κομματικού κράτους την αναπαράγουν σήμερα σε όλο της το μεγαλείο, και κυρίως την μικρότητά της, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αποτυχημένους κομματικούς έβαλαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στην παιδεία (ο υπουργός που έλεγε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, το έκανε). Η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα διώχνει συνεχώς τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Άνθρωποι ικανοί, με πτυχία και εμπειρία, μας εγκαταλείπουν γιατί δεν θέλουν να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές. Απέδρασαν γιατί το παιγνίδι ήταν και είναι σημαδεμένο.

Και τώρα έρχεται ο κ. Τσίπρας και κλείνει ξανά το μάτι στο παλιό -παλιότερο δεν γίνεται- σύστημα διακυβέρνησης. «Ελάτε μαζί μου ακόμη και εσείς οι ακροδεξιοί και κάποια θέση θα βρούμε. Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν ήταν η εξαίρεση. Υπάρχουν θέσεις για όλους». Όταν μου είπαν για τον Πολύδωρα δεν το πίστεψα. «Μα δεν μπορούν να πέσουν τόσο χαμηλά». Και έπεσαν!

«Μα τον Πολύδωρα;». «Ναι, τον Πολύδωρα, σκάσε και χειροκρότα!». «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σημασία έχει να κρατηθούμε στην εξουσία, όλα τα άλλα είναι περιττές ευαισθησίες».

«Και εσύ ποιους θα έβαζες ρε Θεοδωράκη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης;», ακούω τη φωνή των καχύποπτων.

- Έλενα Ακρίτα, η γυναίκα που τα έχει ζήσει όλα σε εφημερίδες και κανάλια.

- Γιάννης Αναστασάκος, ο άνθρωπος που ξέρει την τηλεόραση σαν την παλάμη του.

- Γιάννης Τζαννετάκος, ο ιστορικός καπετάνιος της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας.

Δεν τους έχω ρωτήσει τους ανθρώπους αλλά δίνω τρία ενδεικτικά ονόματα. Και επίτηδες δεν έβαλα ανθρώπους που είναι Ποτάμι. Σοβαροί και γνώστες υπάρχουν παντού. Απλώς τα ονόματά τους δεν είναι γραμμένα στα κομματικά κιτάπια. Αυτά που παραδίδει το ένα κόμμα εξουσίας στο άλλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ήσουν πρεζάκιας και τώρα τρέχεις Μαραθώνιο» έλεγα στον εαυτό μου ‑ Η ιστορία δεύτερης ευκαιρίας του Παναγιώτη Καραΐσκου

Ελλάδα 09.11.2025
Αποκάλυψε πως στο παρελθόν όταν έβλεπε κάποιον να τρέχει στον δρόμο έλεγε «είναι τρελός»

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι αγώνες Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα 09.11.2025
Κυριακή με κρίσιμες αναμετρήσεις και αμφίρροπα παιχνίδια

Εγκαινιάστηκε νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Αγία Όλγα με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Πολιτική 09.11.2025
Παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και δωρεά της La vie en Rose by Dimitra Katsafadou

Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 24ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός 09.11.2025
Η κακοκαιρία θα επιμείνει μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν