E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομοερωτική Ποίηση, του Θωμά Διάφα

Δημοσίευση 18/10/2016 | 00:08

Ομοερωτική Ποίηση, του Θωμά Διάφα
ΑΘΗΝΑ - Προσωρινός
Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Ημερομηνίες: από 21/10/2016 έως 27/11/2016
ΟΚΤ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ΝΟE 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Ωρα προσέλευσης: 21:30

10€ (με κρασί)

Η Ομοερωτική Ποίηση του Θωμά Διάφα γίνεται παράσταση και παρουσιάζεται από τις 21 Οκτωβρίου 2016 στον Προσωρινό.

Η «Ομοερωτική Ποίηση» αποτελεί τη σκηνική εκδοχή του ομώνυμου βιβλίου του Θωμά Διάφα που κυκλοφόρησε ως αυτοέκδοση τον Οκτώβριο του 2015. Με αφορμή την ερευνητική δουλειά του πάνω στους trans λογοτέχνες της Λατινικής Αμερικής, ανοίγει ένα διάλογο με το περίφημο Συμπόσιο του Πλάτωνα, μέσα από την αφήγηση ενός νέου συμποσίου όπου οι συμμετέχοντες «εραστές» και «ερωμένοι» αναλύουν, αλλά και αμφισβητούν τις σύγχρονες Θεωρίες του Φύλου. Η «Ομοερωτική Ποίηση» είναι μια performance που εξετάζει τα ζητήματα της σεξουαλικότητας και της εξουσίας.  

Μετά την ολική καταστροφή της Αθήνας, από ανεξήγητα αίτια, μια παρέα ανθρώπων συναντιέται για να αναρωτηθεί σχετικά με την φύση του έρωτα και τη σχέση του με το φύλο. Το χυδαίο συναντά την ποίηση, σε μια γιορτή όπου οι σύγχρονες θεωρίες της σεξουαλικότητας, έρχονται σε σύγκρουση με την ανυπότακτη ανάγκη του ανθρώπου για ολοκλήρωση.

Εμπνευσμένη από το Συμπόσιο του Πλάτωνα, η Ομοερωτική Ποίηση, γράφτηκε κατά την διάρκεια ταξιδιών στη Μαδρίτη, το Παρίσι, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη, την ώρα που στην Ευρώπη εμφανιζόταν το προσφυγικό ζήτημα. Έτσι λοιπόν, αφιερώνεται με συγκίνηση σε αυτούς που έμειναν πίσω να ελπίζουν ότι θα σωθούν. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών εμπειριών σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο και στόχος του είναι να διαδοθεί η φύση του ομοερωτισμού πέρα από τα στενά πλαίσια των παγκοσμίων προτύπων και του εμπορίου.

 
Κείμενα – Σκηνοθεσία : Θωμάς Διάφας
Εικαστική επιμέλεια: Θοδωρής Τράμπας
Μουσική σύνθεση: Νικόλας Κιόσης
Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Κοντονή
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη – Δέσποινα Μωυσιάδου
Επεξεργασία αφίσας: Μαρίλεια Γαβρή

Παίζουν: Χάρης Αποστολάκος, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Μυρτώ Κοντονή, Βίκυ Μαστρογιάννη, Εύη – Δέσποινα Μωυσιάδου, Βαλεντίνος Τσίλογλου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Αμόροβα
Art Direction: Σμαράγδα Νιτσοπούλου

Trailer: Σμαράγδα Νιτσοπούλου

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)



Ο Θωμάς Διάφας γεννήθηκε το 1987 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Ισπανική Γλώσσα και Φιλολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γλωσσολογία και την Λογοτεχνία . Ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση το 2008, στη σειρά του Μega Channel ''Άγρια Παιδιά'' κάνοντας video art, ώσπου συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Ρήγο στο θέατρο και αποφασίζει να συνδυάσει την ιδιότητα του σκηνοθέτη και του φιλολόγου, εξετάζοντας τη σχέση θεάτρου-ποίησης. Ακολούθησαν διάφορες συνεργασίες με διακεκριμένους σκηνοθέτες και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έτσι, ξεκινάει μια σειρά από έργα με πρώτο τα  '' Έξι αρχεία κρυμμένα'', “Σκατά”, “Μήδεια ως Αδόλφος”, “Reich” κ.ά. Τον Οκτώβριο του 2014 μετακομίζει στη Σαραγόσα της Ισπανίας για να διδάξει ελληνικά στο πανεπιστήμιο, αλλά και να κάνει ένα μεταπτυχιακό. Μετά την πτυχιακή του εργασία επάνω στο “Queer”, γράφει το βιβλίο “Ομοερωτική Ποίηση”. Επιστρέφει στην Αθήνα για να συμμετάσχει ως performer στο project AS ONE (ΝΕΟΝ+ΜΑΙ) και από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο παρουσίασε long durational performances στο Cabaret Voltaire στη Ζυρίχη, στο Central Saint Martins και στη gallery Nahmad Projects στο Λονδίνο. Αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με την Biennale της Αθήνας και βρίσκεται σε πρόβες με την ομάδα του, αφού θα παρουσιάσει την Ομοερωτική Ποίηση σε μορφή performance.
    
https://www.facebook.com/poiisi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 17.02.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 15.02.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό

Θέατρο+Χορός 12.02.2026
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04

«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Cityλάιφ 09.02.2026
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό

The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026

Σινεμά 03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €