E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεταμεσονύκτια ένταση με παρ` ολίγον ακύρωση πρότασης Τσίπρα στο συνέδριο

Το Σώμα δεν ενέκρινε την πρόταση Τσίπρα

Δημοσίευση 16/10/2016 | 13:00

Μεταμεσονύκτια ένταση με παρ` ολίγον ακύρωση πρότασης Τσίπρα στο συνέδριο

Και ενώ τα έδρανα ήταν σχεδόν άδεια τις περισσότερες ώρες στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά, αργά το βράδυ του Σαββάτου «τα αίματα άναψαν», καθώς το συνέδριο αρχικά απέρριψε την εισήγηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να μην προσμετρώνται στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής οι βουλευτές αλλά μόνον οι έχοντες κυβερνητική θέση.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε το Σώμα δεν ενέκρινε την πρόταση Τσίπρα αλλά πρόκρινε την πρόταση που συμπεριλάμβανε στην ποσόστωση και τους βουλευτές. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκαλώντας ένταση και διαμαρτυρίες των συνέδρων.

Τελικά πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ψηφοφορία , λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού μεσολάβησε δεύτερη παρέμβαση Τσίπρα καθώς και οι τοποθετήσεις άλλων στελεχών και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε τελικώς δεκτή.

Με αφορμή ψηφοφορία του Συνεδρίου που αποφάσισε αρχικά ότι οι βουλευτές περιλαμβάνονται στην ποσόστωση ύψους 25% για συμμετοχή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενδεχομένως δεν έγινε αντιληπτό ακριβώς το περιεχόμενο της πρότασης που ετέθη προς ψηφοφορία και το οποίο ήταν αντίθετο στο πνεύμα της δικής του εισήγησης. Ζήτησε να υπάρξουν δύο τοποθετήσεις υπέρ και δύο κατά και να επαναληφθεί η ψηφοφορία, όπως και τελικά έγινε, με το Συνέδριο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία ότι οι βουλευτές δεν θα περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25%.

Αμέσως μετά παρενέβη ο Δημήτρης Βίτσας, εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης υποστηρίζοντας ότι δεδομένου ότι πρόκειται για θέμα καταστατικού κακώς μπήκε εξ αρχής σε ψηφοφορία και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο σε καταστατικό συνέδριο.

«Πρέπει να περιφρουρήσουμε το κύρος του Συνεδρίου. Να αποφασίσουμε ότι καμία καταστατική αλλαγή δεν ισχύει και να παραπεμφθούν όλες στο καταστατικό μας Συνέδριο. Να μη γίνουμε ρεζίλι την τελευταία στιγμή και βορρά στα ΜΜΕ που περμένουν να κάνουν πάρτυ», είπε η Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στο βήμα και υποστήριξε πως παρόλο που η επιχειρηματολογία Βίτσα ήταν σωστή εν τούτοις το κόμμα είναι κυρίαρχο σώμα και διακιούται ακόμη και να κάνει και λάθος. «Δεν ζήτησα να παρθεί πίσω μια απόφαση ζήτησα το προερείο να ξαναβάλει το ζήτημα σε διαδικασία επειδή είναι σοβαρό» είπε ο πρόεδρος του κόμματος. «Ένα λάθος δε διορθώνεται με ένα άλλο λάθος» συνέχισε.

Το Συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή, με την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, το θέμα της Περιφερειακής Συγκρότησης αποφασίστηκε να τεθεί και αυτό σε ψηφοφορία σε κάλπη σήμερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο