E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απάντηση με αιχμές του Βαρουφάκη στον Στουρνάρα

«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους»

Δημοσίευση 12/10/2016 | 12:06

Απάντηση με αιχμές του Βαρουφάκη στον Στουρνάρα

Σάλο έχουν προκαλέσει όσα ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής όπου αποκάλυψε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης έλεγε στον Μάριο Ντράγκι ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας.

Στη σχεδόν εννιάωρη συνεδρίαση ο Γ. Στουρνάρας άσκησε σφοδρή κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών

Το πλέον χαρακτηριστικό κομμάτι της ομιλίας του αφορούσε τον Γ. Βαρουφάκη, στον οποίο άσκησε εκ νέου κριτική. Η τοποθέτηση έγινε ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Παπαδόπουλου σχετικά με το τι έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ανακόψει τη μεγάλη ροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Απαντώντας ο Γ . Στουρνάρας είπε πως «πήγε ο κ. Βαρουφάκης στην ΕΚΤ και τους είπε: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Τους είπα: Μην τον ακούτε. Και μου απάντησαν: Είναι ο υπουργός Οικονομικών σας, δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε». Και σε άλλο σημείο -απαντώντας σε νέες ερωτήσεις- επεσήμανε πως έστελνε επιστολές και έπαιρνε τηλέφωνα λέγοντας «μαζέψτε τον».

«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους» απαντά με δήλωση στο Real.gr ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα

Καιρός Χτες
Προειδοποίηση των μετωρολόγων για ολική μεταβολή του σκηνικού τον Ιούλιο

Κυριακή Γρίβα: Στο εδώλιο για τη δολοφονία της αύριο ο πρώην σύντροφός της ‑ «Περιμένω να δικαιωθεί»

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα ανέφερε με νόημα για τον κατηγορούμενο πως «οι νοσηλείες του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι προσχηματικές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια»

46 βαθμοί και ανεβαίνει! Η Ευρώπη καίγεται – Ποιες χώρες χτυπά ο καύσωνας;

Ελλάδα Χτες
Καυτός εφιάλτης στη Νότια Ευρώπη – Ρεκόρ καύσωνα που τρομάζει!

«Λουτρό αίματος» σε πανηγύρι στη Μυτιλήνη – 35χρονος χαροπαλεύει μετά από 18 μαχαιριές!

Ελλάδα Χτες
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Μυτιλήνης

Συναγερμός στα Ιλίσια για εξαφάνιση 50χρονου

Ελλάδα Χτες
Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του σήμερα και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Οριστικό: Απαραίτητος ο Προσωπικός Αριθμός για την έκδοση ταυτότητας

Ελλάδα Χτες
Τι αλλάζει από σήμερα και ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ράλι Ακρόπολις: Πρώτη νίκη για Οτ Τάνακ

Auto + Moto Χτες
Την πρώτη του νίκη στο Ράλι Ακρόπολις πανηγύρισε ο Οτ Τάνακ την Κυριακή (29/06)

Αιμορραγικός πυρετός: Σε επιτήρηση 25 άτομα στη Λάρισα

Ελλάδα Χτες
Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου

Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Μοναχός

Ελλάδα Χτες
Αφησε το στίγμα του στη δεκαετία του ’80

Η γυναίκα που κατέρριψε την επιστήμη: Θυμάται τα πάντα από την πρώτη μέρα της ζωής της

Tech + Science Χτες
Μια γυναίκα με σπάνια νευρολογική πάθηση θυμάται κάθε στιγμή της ζωής της – από τη βρεφική ηλικία μέχρι σήμερα. Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός της και γιατί οι επιστήμονες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι;

Ουκρανία: Μαχητικό F‑16 συνετρίβη την ώρα που αναχαίτιζε ρωσικούς πυραύλους ‑ Νεκρός ο πιλότος

Κόσμος Χτες
Η τρίτη απώλεια αεροσκάφους F-16 στον πόλεμο στην Ουκρανία

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αποτύχαμε ‑ Όσοι έλαβαν πόρους που δε δικαιούνταν θα τους επιστρέψουν»

Πολιτική Χτες
Η ανάρτηση της εβδομαδιαίας ανασκόπησης του πρωθυπουργού