E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απομάκρυναν τον Καρανίκα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ κυβερνητικών και βουλευτών

Δημοσίευση 11/10/2016 | 15:28

Απομάκρυναν τον Καρανίκα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι οδυνηρές εκπλήξεις για την ηγεσία της κυβέρνησης από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος συνεχίζονται: Η κομματική οργάνωση του Παγκρατίου δεν εξέλεξε τον πρωθυπουργικό συνεργάτη Νίκο Καρανίκα, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον έμπιστους του Αλέξη Τσίπρα και είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού στο επιτελείο του!

Ο αποκλεισμός Καρανίκα έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα «ανθρωποφαγίας» που κυριαρχεί στις οργανώσεις: η εσωκομματική αντιπολίτευση «κόβει» κυβερνητικούς και βουλευτές, ενώ η σκληρή κυβερνητική συνιστώσα «Ενωτική Κίνηση», που εκφράζει την πιο φιλοτσιπρική τάση, έχει δώσει σήμα για να κοπούν τα στελέχη των «53+», που ετοιμάζονται να ασκήσουν αυστηρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική στο συνέδριο.

Επιπλέον διεξάγεται και ένας ανοιχτός πόλεμος μεταξύ κυβερνητικών και βουλευτών από τη μία και αμιγώς κομματικών στελεχών από την άλλη, αλλά και ένας ανταγωνισμός εντος της κοινοβουλευτικής ομάδας και των κυβερνητικών στελεχών.

Αιτία είναι η ποσόστωση που έχει επιβληθεί για την εκλογή της Κεντρικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την ποσόστωση αυτή μόνο το 25% των μελών της νέας ΚΕ μπορεί να είναι βουλευτές ή κυβερνητικά στελέχη, από υπουργοί έως επικεφαλής οργανισμών ή με οποιαδήποτε άλλη θέση στον κρατικό μηχανισμό.

Αυτό σημαίνει ότι από μία ΚΟ 144 βουλευτών και πολλαπλάσιων κυβερνητικών στελεχών, μόνο 37 μπορούν να εκλεγούν στην ΚΕ! Αυτό έχει ανοίξει την όρεξη ενός σκληρού κομματικού μηχανισμού που αρχίζει να κόβει όπου μπορεί βουλευτές για να εκλέξει στελέχη, που δραστηριοποιούνται μόνο στο κόμμα.

Ήδη υπάρχουν σκέψεις στην ηγεσία να εξαιρεθούν κάποιες ομάδες στελεχών, όπως οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και επικεφαλής μεγάλων ΔΕΚΟ, από την ποσόστωση, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη «σφαγή» έμπειρων και ικανών στελεχών.

Παρά ταύτα ήδη οι αποκλεισμοί πέφτουν βροχή, σε συνδυασμό άλλωστε με την έκφραση της δυσφορίας που υπάρχει στην κομματική βάση για τα πεπραγμένα υπουργών και βουλευτών. Πολλοί από τους βουλευτές απέφυγαν και αποφεύγουν να θέσουν καν υποψηφιότητα, όπως η Εύη Καρακώστα στη Β' Πειραιά. Νωρίτερα άλλωστε είχαν απολειστεί στην ψηφοφορία της Α' Πειραιά οι βουλευτές Κώστας Δουζίνας και Ελένη Σταματάκη, ενώ εκτός συνεδρίου βρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μαντάς από την οργάνωση των Ιωαννίνων. Ακόμη και ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας εξελέγη μόλις στο όριο σύνεδρος από την οργάνωση της Α' Πειραιά.

«Τιμωρούνται» όμως και άλλα στελέχη, όπως η διευθύντρια του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου και συντονίστρια της νομαρχιακής οργάνωσης της Αθήνας και μέλος των “53+” Ζαχαρούλα Νταλέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστική παραδοχή Βρετανίδας υπουργού ‑ Αστυνομικοί συμμετείχαν στο σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών

Κόσμος 04.09.2025
Η υπουργός για την προστασία των κοριτσιών παραδέχθηκε στη Βουλή ότι γνώριζε καταγγελίες για συμμετοχή αστυνομικών σε βιασμούς ανηλίκων

Μερτς: «Κάναμε όλοι λάθος με τον Πούτιν – Έπρεπε να αντιληφθούμε την απειλή από την επίθεση στην Γεωργία το 2008»

Κόσμος 04.09.2025
«Είμαστε αντιμέτωποι με το καθεστώς Πούτιν, ενός κλεπτοκρατικού συστήματος που πλησίασε την απολυταρχία με την πάροδο των ετών» είπε ο Γερμανός καγκελάριος

Τραμπ: Η Ευρώπη να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να πιέσει την Κίνα

Κόσμος 04.09.2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η αγορά ρωσικού πετρελαίου βοηθά στη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία

Τερματοφύλακας κατέρρευσε μετά από απόκρουση πέναλτι και άφησε την τελευταία του πνοή ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 04.09.2025
Τραγικό περιστατικό σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας

Μινκ επιτέθηκε και ακρωτηρίασε το χέρι κατάκοιτης ηλικιωμένης στην Καστοριά

Ελλάδα 04.09.2025
Η γυναίκα διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καστοριάς και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Ακρόπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή του μωρού που βρέθηκε σε καρότσι σούπερ μαρκετ

Ελλάδα 04.09.2025
Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο άνδρας τρέχει έχοντας αρπάξει το καρότσι με το δυο μηνών βρέφος

EuroBasket: Με αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική μας βγαίνει 4η

Αθλητικά Νέα 04.09.2025
Πρόωρος τελικός με την Ισπανία

Νέα εποχή για τον Αρη στο ποδόσφαιρο

Αθλητικά Νέα 04.09.2025
Υπέγραψε ο νέος προπονητής

Πέθανε ο θρύλος της μόδας Τζιόρτζιο Αρμάνι σε ηλικία 91 ετών

Κόσμος 04.09.2025
Eνας από τους κορυφαίους δημιουργούς του 20ού αιώνα

Πού οφείλεται το δυστύχημα στο Elevador da Glória στη Λισαβόνα ‑ 16 τελικά οι νεκροί

Κόσμος 04.09.2025
Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συντήρηση του τελεφερίκ Glória

Παππούς πήρε λάθος παιδί από παιδικό σταθμό

Κόσμος 04.09.2025
Απέλυσαν την παιδαγωγό που παρέδωσε το παιδί στον ηλικιωμένο άνδρα

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Δείτε τι αλλάζει

Ελλάδα 04.09.2025
Διευρύνονται οι δικαιούχοι για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα μετά από επέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.