E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επανέρχεται η Μόσχα για τον Turkish Stream μέσω Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει πιθανή επέκτασή του μέσω της χώρας μας

Δημοσίευση 8/9/2016 | 18:50

Επανέρχεται η Μόσχα για τον Turkish Stream μέσω Ελλάδας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες μέρες το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και της πιθανής επέκτασής του μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.

Το θέμα σχεδόν θα μονοπωλήσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό κ. Ντβόρκοβιτς το πρωί του Σαββάτου στα Γραφεία της ΔΕΘ, ενώ με τον Ρώσο αξιωματούχο θα συναντηθεί αμέσως μετά και ο Υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Το project δεν αποκλείεται να συζητηθεί και κατά τις συνομιλίς του κ.Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του την Παρασκευή, στο περιθώριο της Συνάντησης του Νότου, με δεδομένο ότι ο κ.Ρέντσι ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του νέου Νοτίου Διαδρόμου για Ρωσικό αέριο προς την Ιταλία και την Ευρώπη.

Η αναβίωση του προγράμματος επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, μετά και την πρόσφατη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν. Στο πλαίσιο της συμφωνίας τους, συναντήθηκαν στις 31 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής της Gazprom Alexey Miller και ο Προεδρικός Απεσταλμένος Alexander Babakov με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας Berat Albayrak. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην άμεση κατασκευή της πρώτης γραμμής του Turkish Stream για τις ανάγκες της Τουρκίας και την πιθανή επέκταση μια δεύτερης η περισσότερων γραμμών μέχρι τους Κήπους στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ωστόσο το εν λόγω project βρίσκει την αντίθεση της ΕΕ και των ΗΠΑ που δείχνουν να προτιμούν άλλες λύσεις για την δίοδο του Ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, είτε μέσω Ουκρανίας -πράγμα που απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα - ή της παραλαβής/εμπορίας του μέσω του "Βουλγαρικού Κόμβου" στη Βάρνα, σχέδιο που έσπευσε να παρουσιάσει ως υποστηριζόμενο από τις Βρυξέλλες ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Boyko Borisov.

Ετσι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση του Αλέξη Τσίπρα και η τοποθέτησή του στα εγκαίνια της ΔΕΘ ή στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ξαφνικά πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο: Βρέθηκε νεκρός στο γυμναστήριό του στην Κρήτη

Αθλητικά Νέα 11.02.2026
Ο πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο και γυμναστής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την αδελφή του

Διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Πολιτική 11.02.2026
Ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία επικυρώθηκε χθες από την Επιτροπή του κόμματος

Συμπλοκή οπαδών στην Πανεπιστημιούπολη: Δύο ελαφρά τραυματίες, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια ρόπαλα

Ελλάδα 11.02.2026
Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης - Ο ένας από τους τραυματίες βρέθηκε κοντά στη Θεολογική σχολή

Ζιζέλ Πελικό: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»

Κόσμος 11.02.2026
Η συγκλονιστική στιγμή που οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Χαμός στην εθνική οδό με μεθυσμένο οδηγό: Οδηγούσε για χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα μέχρι που συγκρούστηκε με νταλίκα

Ελλάδα 11.02.2026
Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου - Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: 35χρονος πήρε άδεια από τη φυλακή και σκότωσε την οικογένεια του

Κόσμος 11.02.2026
Ο Ρετζέπ Τσενγκίζ βρισκόταν σε 11ήμερη άδεια από φυλακή όπου εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών για απάτη και ένοπλες απειλές

Μακελειό σε σχολείο στον Καναδά με δέκα νεκρούς

Κόσμος 11.02.2026
Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση