E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2017: Φιάσκο Ουκρανίας και Ρωσία έτοιμη να διεκδικήσει τη διοργάνωση

Οι δήμαρχοι Κιέβου και Οδησσού σε διαμάχη και οι Ρώσοι σε επιφυλακή

Δημοσίευση 8/9/2016 | 13:12

Eurovision 2017: Φιάσκο Ουκρανίας και Ρωσία έτοιμη να διεκδικήσει τη διοργάνωση

Η ανακοίνωση έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές, με πληροφορίες να αναφέρουν πως γι’ αυτό ευθύνονται οι δήμαρχοι που «σφάζονται»!

Όπως αναφέρει το star.gr, αρχικά, η ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης επρόκειτο να γίνει την 1η Αυγούστου, ωστόσο, μετατέθηκε για το τέλος του μήνα. Οι μέρες πέρασαν και η ανακοίνωση δεν έγινε, ενώ ο γενικός διευθυντής της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης γνωστοποίησε πως η πόλη θα γινόταν γνωστή την περασμένη εβδομάδα, κάτι που… πάλι δεν συνέβη.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν το θρίλερ σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και καβγάδες ανάμεσα στις τρεις υποψήφιες πόλεις, το Κίεβο, το Ντνίπρο και την Οδησσό, μιας και είναι πολλά τα λεφτά που θα φέρει ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με όσα γράφονται -τα οποία, ούτε επιβεβαιώνονται, ούτε διαψεύδονται, από επίσημα χείλη- το Ντνίπρο έχει ήδη αποκλειστεί και σε πλήρη εξέλιξη είναι ένα απίστευτο μπρα ντε φερ μεταξύ Κιέβου και Οδησσού. Κατά τα δημοσιεύματα, οι διοργανωτές επέλεξαν την Οδησσό, ωστόσο, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας (στην οποία έγινε η Eurovision του 2005, με νικήτρια την Ελλάδα, με την Έλενα Παπαρίζου και το «My Number One», αλλά και η Eurovision Junior, το 2009 και το 2013), ασκεί πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου η πόλη του να πάρει το «χρίσμα», καθυστερώντας την ανακοίνωση!

Οι Ουκρανοί παραδέχονται πως έχασαν τον έλεγχο:

Ο ίδιος ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της Ουκρανίας NTU, Zurab Alasania, σε συνέντευξη του παραδέχεται πως έχει χαθεί ο έλεγχος από μεριάς τους. Στον αντίποδα οι Ρώσοι σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ βλέποντας την αποτυχία των άσπονδων πρώην φίλων τους και νυν εχθρών τους, δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν αυτοί το διαγωνισμό.

Αφού εξηγεί πως πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά και ασάφειες ως προς τις δύο υποψηφιότητες που έχουν απομείνει (Κίεβο, Οδησσός) και ενώ πλέον ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά μιας και την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Reference Group στη Γερμανία θα πρέπει οι Ουκρανοί να ανακοινώσουν την τελική επιλογή τους, δεν μπορεί να καταλάβει όπως ο ίδιος δηλώνει για ποιο λόγο χρονοτριβεί η αποκάλυψη της νικήτριας πόλης. Ήδη η οργανωτική επιτροπή έχει καταλήξει στην επιλογή της, όπως και η EBU έχει δώσει την πρότασή της, παρ” όλα αυτά ακόμα δεν έγινε δυνατή η ανακοίνωση.

Οι πολιτικές και άλλου είδους πιέσεις που ασκούνται και από τις δύο υποψήφιες πόλεις έχουν καταστήσει αδύνατη τη λήψη απόφασης από την οργανωτική επιτροπή και ως εκ τούτου την ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της χώρας, μιας και είναι οι μόνοι που μπορούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο που έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη πάντα των Ουκρανών.

Οι Ρώσοι καραδοκούν

Οι Ρώσοι προβλέποντας μία ουκρανική καταστροφή δηλώνουν εμφατικά παρόν στη διοργάνωση της Eurovision 2017. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η Ρωσία πρέπει να διεκδικήσει τη διοργάνωση της Eurovision 2017 μιας που η Αυστραλία που ήταν δεύτερη δεν δύναται να διοργανώσει τη διαγωνισμό εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης. Το λογικό λοιπόν σε ένα πιθανό βατερλό των Ουκρανών, η Ρωσία που κατετάγη τρίτη και πρώτη στην τηλεψηφοφορία να αναλάβει τη διοργάνωση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η κατάσταση σοβαρεύει και γίνεται κρισιμότερη για τους Ουκρανούς που πολύ σύντομα και εφόσον δεν ανακοινώνουν τη διοργανώτρια πόλη του ερχόμενου διαγωνισμού, θα αντιμετωπίσουν το υπαρκτό ενδεχόμενο να χάσουν τη διοργάνωση από τα χέρια τους.

Οι δύο ημιτελικοί της Eurovision του 2017 θα γίνουν στις 9 και 11 Μαΐου και ο τελικός στις 13 του ίδιου μήνα, ημερομηνίες που θα οριστικοποιηθούν (ή θα αλλάξουν), όταν ανακοινωθεί η διοργανώτρια πόλη.

Με πληροφορίες από star.gr και infegreece.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγνώριστος ο «Austin Powers», Μάικ Μάιερς, σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

Tabloid 29.04.2024
Ο ηθοποιός Μάικ Μάιερς εμφανίστηκε με γκρίζα μαλλιά, γένια και ντυμένος με ένα κομψό μαύρο σμόκιν

Ρομπότ Σοφία: «Έφαγε» τούμπα στη ΔΕΘ!

Tabloid 29.04.2024
Η καημένη…μάλλον θέλει βελτίωση»

Λιάγκας για Μάνεση: «Βγαίνει και με λέει ηλίθιο, ατυχής η δήλωσή σου»

TV Buzz 29.04.2024
O Γιώργος Λιάγκας απάντησε στον Νίκο Μάνεση σχετικά με το υψηλό IQ μέσα από το Πρωινό

Στ. Τσιμτσιλή: «Οι φήμες που υπήρχαν για τρίτο πρόσωπο ανάμεσα σε Αντωνά ‑ Σοϊλέδη τελικά επιβεβαιώνονται!»

TV Buzz 29.04.2024
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναφέρθηκε στον χωρισμό του Αρη Σοϊλέδη από τη Μαρία Αντωνά και αναφέρθηκε στη νέα σχέση του ποδοσφαιριστή

Έτσι θα εμφανιστεί η Μαρίνα Σάττι στον τελικό της Eurovision

Eurovision 29.04.2024
Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι στην πρώτη πρόβα της Ελλάδας

Γιάννης Τσιμιτσέλης για την Αθηνά Οικονομάκου: Δεν περίμενα το διαζύγιο

Tabloid 29.04.2024
Οι δύο ηθοποιοί είναι συμπρωταγωνιστές σε τηλεοπτική σειρά

Παρενέβη ο Νίκος Κοκλώνης για τον Ηλία Ψινάκη: «Μας έφερε όλους σε πάρα πολύ άσχημη θέση»

TV Buzz 29.04.2024
Μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1 επέλεξε ο Νίκος Κοκλώνης να τοποθετηθεί

Στηβ Ντούζος: Νοσηλεύεται τρεις εβδομάδες

Tabloid 29.04.2024
Όσα δήλωσε ο ηθοποιός για την κατάσταση της υγείας του

Χείμαρρος η Καινούργιου για τον Μικρούτσικο: «Είμαι σε σοκ»

TV Buzz 29.04.2024
«Ακόμα και στο σκηνικό που αφορούσε τη Φαίη Σκορδά, ο Ανδρέας δεν καταλάβαινε αυτό που ήθελα να πω και με έφερε εκτός εαυτού»

Τι θα δούμε στα κανάλια την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα: Ιστορικές ταινίες και φινάλε σειράς

Πάσχα 29.04.2024
Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας τα κανάλια τροποποιούν το πρόγραμμα τους