E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα γίνει η ηλεκτρονική δημοπρασία για τις άδειες των καναλιών

Την Τρίτη η διαδικασία

Δημοσίευση 23/8/2016 | 09:46

Πώς θα γίνει η ηλεκτρονική δημοπρασία για τις άδειες των καναλιών

Από 20 μέχρι 40 ώρες θα είναι κλεισμένοι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για μία από τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας - Μπριάμ, γεμιστά, ισοτονικά και τσουρέκια στο μενού...

Με γεύματα που στην πλειοψηφία τους ισοδυναμούν με “θερμιδικές βόμβες”, ισοτονικά ποτά και άφθονους καφέδες, φιλοδοξεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την σωματική κόπωση που είναι λογικό να επέλθει κάποια στιγμή, στους συμμετέχοντες στην μαραθώνια διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας της ερχόμενης Τρίτης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Η τελευταία φάση του διαγωνισμού για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας θα ξεκινήσει το πρωί της 30ης Αυγούστου και σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο το πρωί της επομένης, γεγονός που προκαλεί ήδη θύελλα διαμαρτυριών από τις υποψήφιες εταιρείες για την οργάνωσή της.

Από χθες μάλιστα, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων καναλαρχών άρχισαν να διακωμωδούν όλη την διαδικασία, όταν έλαβαν επιστολή από τους διοργανωτές, με την οποία καλούνται να επιλέξουν εκ των προτέρων, τι φαγητό θα παραγγείλουν για να μην... πεινάσουν στις ατελείωτες ώρες που θα διαρκεί η ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κλήθηκαν χθες, να είναι παρόντες στο κέντρο τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί για να ενημερωθούν για το πως θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία που θα ξεκινήσει τέσσερις μέρες αργότερα.

Κατά τους συμμετέχοντες στην διαδικασία, καλούνται για να ενημερωθούν πολύ αργά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για να βελτιωθεί η διαδικασία από τυχόν παρατηρήσεις τους, ακόμη κι αν αυτές θεωρηθούν λογικές.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν χθες εξάλλου, την επόμενη μέρα, Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, προσομοίωση της διαδικασίας, καθώς και η κλήρωση των αιθουσών-δωματίων που θα έχει στη διάθεσή του ο κάθε συμμετέχων κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας.

Οι ενστάσεις που προβάλλουν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων είναι τρεις:

1. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης και μέχρι να ολοκληρωθεί, ο εκπρόσωπος κάθε εταιρείας, δεν θα έχει καμιά δυνατότητα επικοινωνίας με τους συνεργάτες του ή τους εντολείς του. Συνεπώς θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του το ύψος του τιμήματος που θα προσφέρει κάθε φορά, με βάση μόνο τις αρχικές οδηγίες που θα του δοθούν. Ακόμη και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που θα κατοχυρώσει την πρώτη άδεια, δεν θα μπορεί να αποχωρήσει, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τις τέσσερις άδειες.

2. Η διαδικασία, σύμφωνα με το γράμμα της προκήρυξης, θα διαρκέσει 38 ώρες και σαράντα λεπτά. Ακόμη κι αν οι χρόνοι συμπτυχθούν, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθεί κάποιος στην λογική κόπωση που κάποια στιγμή θα επέλθει. Πόσο μάλλον για πρόσωπα που θα έχουν να διαχειριστούν εκατομμύρια ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά.

3. Ταυτόχρονα θα ζητηθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση, γιατί από την στιγμή που επελέγη μια τόσο “κλειστή” διαδικασία, εγκαθίσταται ταυτόχρονα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα βλέπει και θα ακούει τα πάντα στα δωμάτια απομόνωσης. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος, που οι εκπρόσωποι των καναλιών βάφτισαν ήδη “ο Αριστερός Μεγάλος Αδελφός”, παραγγέλθηκε στην “SOLARGON Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.” με συνολικό κόστος 11.941,04 +2.366,76€ ευρώ πλέον ΦΠΑ,

ΜΠΡΙΑΜ, ΙΣΟΤΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!

Η έκπληξη των συμμετεχόντων όμως έγινε ακόμη μεγαλύτερη χθες, όταν στην ίδια επιστολή, οι εκπρόσωποι των καναλιών κλήθηκαν να επιλέξουν εκ των προτέρων και τι φαγητό θα φάνε το συγκεκριμένο 48ωρο για να γίνει η σχετική παραγγελία, από την εταιρεία που επελέγη με συνολικό προϋπολογισμό 14.800 ευρώ.

Όπως επί λέξει ανέφεραν οι οδηγίες της ΓΓΕΕ, “επισυνάπτεται ο κατάλογος με τα φαγητά που θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας με την παράκληση να συμπληρωθεί ανάλογα με την επιλογή σας το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί (ισχύει μόνο για τα άτομα που θα είναι σε κάθε δωμάτιο και όχι για τον εκπρόσωπο του συμμετέχοντα που θα βρίσκεται στο ισόγειο μαζί με την Επιτροπή, καθώς εκεί θα υπάρχει μπουφές).

Τα φαγητά που προσφέρονται, δεν ανήκουν ακριβώς σε αυτό που ονομάζουμε υγιεινή διατροφή, προφανώς για να τονωθεί ο οργανισμός όσων συμμετέχουν στην μαραθώνια δημοπρασία.

Επιπλέον διευκρινίζεται, οτι επιπλέον θα είναι διαθέσιμα, παγωτά, νερά, τσουρέκια, ακόμη και ισοτονικά ποτά, και φυσικά άφθονος καφές με όλα τα συνοδευτικά του.

Και βεβαίως καλούνται οι συμμετέχοντες να δηλώσουν αν είναι αλλεργικοί σε κάποια τροφή, για να αποφευχθούν εκ των προτέρων αλλεργικές αντιδράσεις.

Αποκορύφωμα στον κατάλογο των φαγητών, είναι οτι η τελευταία επιλογή στον σχετικό κατάλογο, είναι οι γεμιστές τομάτες με ρύζι, οι αποκαλούμενες και “ορφανές”. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, θα ερωτηθούν οι διοργανωτές, αν θα είναι από τα χεράκια της Θεανούς Φωτίου...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δ. Βανδή ‑ Β. Μπισμπίκης: Μετακόμισαν σε νέο σπίτι και αυτή είναι η πρώτη φώτο από το τεράστιο σαλόνι τους

Tabloid 14.05.2025
Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι στη Φιλοθέη και είδαμε το πρώτο στιγμιότυπο από το εντυπωσιακό σαλόνι τους

Τheo Evan: Πήραμε ρίσκο με το συγκεκριμένο κομμάτι, στενοχωρήθηκα, είπε για τον αποκλεισμό του από τον τελικό της Eurovision

Eurovision 14.05.2025
Ο τραγουδιστής διαγωνίστηκε στον Α` Ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού με το «Shh», ωστόσο δεν προκρίθηκε στον τελικό

Eurovision 2025: Ποιες χώρες πήραν το εισιτήριο για τον τελικό ‑ Αποκλείστηκε η Κύπρος

Eurovision 14.05.2025
Η Κύπρος με τον Theo Evan και το τραγούδι «Shh», δεν κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό

Σάλμα Χάγιεκ: Στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit σε ηλικία 58 ετών ‑ Δείτε βίντεο

Media 14.05.2025
«Αν κάποιος μου είχε πει ότι θα εμφανιστώ σε αυτό στα 58 μου, θα τον έστελνα στο τρελοκομείο, αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει και αυτό είναι συναρπαστικό»

Η συγκινητική ιστορία αγάπης που άφησε εποχή στο Hollywood

Celebrity Stories 14.05.2025
Δύο μήνες μετά τον χαμό του συζύγου της, Carl Dean, η Dolly Parton μίλησε με ειλικρίνεια για το πώς διαχειρίζεται την απώλεια του ανθρώπου της

Αρνήθηκε την πρόταση γάμου της Βουγιουκλάκη – Ο μόνος άντρας που δε λύγισε μπροστά της!

Celebrity Stories 14.05.2025
Η Αλίκη τον ερωτεύτηκε τρελά – Εκείνος όμως είχε μάτια για άλλη…

Η Μαρία Μενούνος δηλώνει υπερήφανα: «Η κόρη μου μιλάει ελληνικά καλύτερα από εμένα»

Tabloid Χτες
«Ελπίζω την επόμενη φορά να πάω με την κόρη μου στο χωριό μου»

Τάσος Ιορδανίδης για Λιάγκα – Καλύβα: «Τόσο ασυγκράτητοι είναι οι άντρες; Το μυαλό τους συνέχεια στο κεχρί;»

Tabloid Χτες
Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ζωή Κρονάκη παραχώρησαν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια κοινής εξόδου τους

Η Κιμ Καρντάσιαν περιέγραψε τη ληστεία σε βάρος της: «Ήμουν γuμνή και σίγουρη ότι θα με βίαζε»

Tabloid Χτες
«Μου αρπάζει τα πόδια και με τραβάει… Πίστευα ότι θα με έβρισκε νεκρή η αδερφή μου»