E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γλέντι στο twitter μετά την δήλωση Μητσοτάκη ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων: «Γιατί γελάτε;»

Δημοσίευση 22/7/2016 | 12:13

Γλέντι στο twitter μετά την δήλωση Μητσοτάκη ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος

Γέλια ακούστηκαν χτές στην βουλή με την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι υπήρξε πολιτικός κρατούμενος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία 6 μηνών και πως τους πρώτους μήνες της ζωής τουμ, τους πέρασε στην εξορία.

Πολλά γέλια στην βουλή προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος. Ο αρχηγός της ΝΔ είπε πως ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων «γιατί γελάτε;».

Για την ιστορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968. Στο διάστημα εκείνο η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δραπέτευσε τον 15αύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Λίγο καιρό αργότερα πήγε να τον βρει στην γαλλική πρωτεύουσα και η οικογένειά του. Εκείνη την εποχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στα ξένα Μέσα ότι ο γιός του ήταν έξι μηνών και ίσως ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πέρασε απαρατήρητη από το twitter και με αστραπιαία ταχύτητα το #politikos_kratoumenos έγινε το δημοφιλέστερο στην Ελλάδα!

Χθες επικράτησε ένταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο για να απαντήσει «επί προσωπικού» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για φλερτ με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

«Επί είκοσι ημέρες διακινείτε μια πολιτική αθλιότητα εναντίον μιας μεγάλης πλειοψηφίας που στηρίζει την απλή αναλογική. Κεντρικά πολιτικά σας στελέχη διακινούν πολιτική αλητεία σε συνεργασία με δημοσιογραφική αλητεία. Έπρεπε να αποδοκιμάσετε», είπε ο Νίκος Βούτσης και τόνισε: «Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι ευπρόσδεκτη η Χρυσή Αυγή, απάντησα πως δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτοι και μη ψήφοι σε κανένα επίπεδο, όπως θα έκανε κάθε πρόεδρος της Βουλής», είπε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι «ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος γνωρίζαμε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και η συζήτηση έδειξε ότι η Χρυσή Αυγή συμπαρατάσσεται με το μέτωπο που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική».

«Η Βουλή αυτή έχει 300 βουλευτές και από το 2012 ζει μια ιδιότυπη κατάσταση εξαιτίας της ύπαρξης ενός κόμματος, της Χρυσής Αυγής, της οποίας η ηγεσία από ένα σημείο και έπειτα βρίσκεται εγκαλούμενη για ηθική αυτουργία σε σοβαρά εγκλήματα. Έχουν γίνει 800 ψηφοφορίες και ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα μη συνυπολογισμού της ψήφου και των 300 βουλευτών» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας τα όσα καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανέφερε πως το Μαξίμου διέρρεε αριθμητικά σενάρια συμπεριλαμβάνοντας και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για την υπερψήφιση του εκλογικού νόμου.

«Θα περίμενα, κ. πρόεδρε της Βουλής, να υπηρετήσετε το αξίωμά σας με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερη συναισθηματική ένταση. Πόσο μάλλον, που αυτά που είπα επιβεβαιώθηκαν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ρωτώ και εσάς και τον κ. πρωθυπουργό, αν συγκεντρώνατε 200 ψήφους μαζί με τη Χρυσή Αυγή, θα ίσχυε - ναι ή όχι; - ο εκλογικός νόμος; Το Μαξίμου διέρρεε αριθμούς συμπεριλαμβάνοντας και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Τα εννοούσατε ή όχι;».

Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Τιμώ και σέβομαι τους αγώνες της Αριστεράς ενάντια στο φασισμό και την δικτατορία. Εγώ έξι μηνών ήμουν πολιτικός κρατούμενος και έχασα έξι χρόνια από τη ζωή μου στην εξορία. Μαθήματα δημοκρατίας, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έφερε τη δημοκρατία, δεν δέχεται».

Δείτε τις αντιδράσεις στο twitter και το βίντεο με το επεισόδιο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τζένιφερ Λόπεζ απαντά στους επικριτές της: Αν είχατε αυτό το σώμα, θα ήσασταν και εσείς γυμνοί

Tabloid Χτες
«Γιατί είναι πάντα γυμνή;» ήταν το σχόλιο στο οποίο απάντησε η 56χρονη τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια εμφάνισής της, δείτε βίντεο

Οι θάνατοι που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ το 2025

Tabloid Χτες
Οι απώλειες που σκόρπισαν θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Δανάη Μπάρκα: «Αδικίες, ψέματα, υπερβολές και τρέλες ...» – Ο απολογισμός της για το 2025

Tabloid Χτες
Το μακροσκελές μήνυμά της και τα στιγμιότυπα από τη χρονιά που μας αποχαιρετά

Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Κάθε μέρα μου κάνει πρόταση γάμου ...»

Tabloid Χτες
Τι είπε για την οικογένεια, τον έρωτα και τα μαθήματα της χρονιάς που φεύγει

Λιάγκας: «28 χρόνια μπάστακας είμαι, θα αποφασίσω εγώ πότε θα φύγω – Βγάλτε τη χολή σας ελεύθερα»

Tabloid Χτες
Η απάντηση του παρουσιαστή στα σενάρια αντικατάστασης

«Τρελή από ζήλια» η Σάτον Φόστερ λόγω της έντονης χημείας του Χιου Τζάκμαν με την Κέιτ Χάντσον στη νέα τους ταινία

Tabloid Χτες
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένταση στη σχέση του ζευγαριού μετά το «Song Sung Blue»

Η Jennifer Aniston ποζάρει με μπικίνι δίπλα στην πισίνα

Social Χτες
Kαι ο σύντροφός της δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του

Αχάμπαρος ο Τσελίκας: Είπε τα κάλαντα στον «αέρα» με την τσίμπλα στο μάτι!

Media Χτες
Ο γνωστός ρεπόρτερ ξεκίνησε το πρωινό του ρεπορτάζ λέγοντας στον «αέρα» τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Η Χάιντι Κλουμ συνεχίζει τις τόπλες εμφανίσεις σε παραλία της Καραϊβικής

Tabloid Χτες
Το πρώην μοντέλο κάνει διακοπές με τον σύζυγό της, Τομ Κάουλιτζ

Ελεονώρα Μελέτη: Η φωτογραφία με την φουσκωμένη κοιλιά που δημιούργησε ερωτηματικά

Tabloid Χτες
Έφερε τα πάνω κάτω λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά!

Η Ζέτα Δούκα έκανε το τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για το 2025 και έστειλε ευχές για το νέο έτος

Social Χτες
Μπάνιο στην υπέροχη χειμερινή θάλασσα, σχολίασε η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram