E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μείωση του πλαφόν ακόμη και στο 1% εξετάζει το Μαξίμου

«Δεν αποκλείουμε καμία πρόταση»

Δημοσίευση 12/7/2016 | 01:29

Μείωση του πλαφόν ακόμη και στο 1% εξετάζει το Μαξίμου

Ανοικτή εμφανίζεται η κυβέρνηση σε κάθε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο - στο πλαίσιο πάντα της απλής αναλογικής που είναι και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ακόμα και για μείωση του ορίου του 3%.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση κατέθεσε στην πρότασή της το όριο του 3%, στο πλαίσιο ενός κοινού παρανομαστή που προέκυψε από τις συζητήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ωστόσο, καθώς αυτά τα δύο κόμματα δεν μπαίνουν στη συζήτηση για να στηρίξουν την πρόταση της, η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή σε κάθε συζήτηση. «Θα δούμε πώς διαμορφώνεται η συζήτηση από εδώ και πέρα», ανέφεραν και συμπλήρωναν πως υπάρχει άλλωστε η εν εξελίξει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου υπάρχουν περιθώρια διαλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για κατάργηση του 3%, ότι φεύγει αισιόδοξος από το Μ. Μαξίμου «γιατί ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε αυτή μας την πρόταση και είπε ότι θα την εξετάσει πολύ σοβαρά. Στο ερώτημα εάν φάνηκε αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για τη συγκέντρωση των 200 ψήφων απάντησε: «Νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια και ενδεχομένως κι αν δει και την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, μπορεί όντως αρκετοί να το ξανασκεφτούν».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε δηλώσει ότι είπε στον πρωθυπουργό, πως πρέπει να είναι «πιο γενναίο το βήμα», με κατάργηση του 3% και ειδικότερα να τεθεί όρος, πως για να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που έχει συγκεντρώσει το 1%, θα πρέπει σε αρκετές από τις 7 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας να έχει ως ελάχιστο το 1% - και ταυτόχρονα με την ψήφιση του νόμου, να απαγορευθεί η μεταδημότευση. Αυτό, είπε ο βουλευτής, θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα αμιγώς μειονοτικό κόμμα.

Επιπλέον, με τις δηλώσεις του ο κ. Νικολόπουλος επιβεβαίωσε ότι θα δώσει την ψήφο του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου: «Και θα το κάνουμε εμείς ως εκφραστές της κλασικής κεντροδεξιάς», είπε, προσθέτοντας ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν πολιτική και κομματική αφετηρία τη ΝΔ «και νιώθουμε άστεγοι» - και πως κατά συνέπεια, «η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα επιτρέψει να εκφραστούμε χωρίς να κάνουμε παραχωρήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑1: Τον γκρέμισε από την κορυφή και… ανέβασε τον Ολυμπιακό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μείωσαν τη διαφορά από την 1η θέση οι «πράσινοι»

Σοκαριστική σύγκρουση τρένων στη Σλοβακία: Πολλοί τραυματίες, στο σημείο όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πιο σοβαροί τραυματισμοί εντοπίζονται στο πρώτο βαγόνι

Τουρκική πρόκληση στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο ‑ Τούρκοι στρατιώτες απομάκρυναν Ελληνοκύπριους γεωργούς

Κόσμος Χτες
Αρνητική εξέλιξη η νέα τουρκική πρόκληση λέει ο Χριστοδουλίδης

Η στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν ‑ 4 νεκροί

Κόσμος Χτες
Ο πιλότος προσπάθησε αρχικά να το προσγειώσει σε μια παραλία, όμως τελικά το Ka-226 κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή

Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 24ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Καιρός Χτες
Η κακοκαιρία θα επιμείνει μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

«Ήσουν πρεζάκιας και τώρα τρέχεις Μαραθώνιο» έλεγα στον εαυτό μου ‑ Η ιστορία δεύτερης ευκαιρίας του Παναγιώτη Καραΐσκου

Ελλάδα Χτες
Αποκάλυψε πως στο παρελθόν όταν έβλεπε κάποιον να τρέχει στον δρόμο έλεγε «είναι τρελός»

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι αγώνες Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
Κυριακή με κρίσιμες αναμετρήσεις και αμφίρροπα παιχνίδια

Εγκαινιάστηκε νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Αγία Όλγα με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Πολιτική Χτες
Παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και δωρεά της La vie en Rose by Dimitra Katsafadou

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Προχτές
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Προχτές
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο