E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»

Δημοσίευση 9/7/2016 | 00:15

Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 12/7/2016 έως 14/7/2016
ΙΟΥΛ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις Θέσεων (απαραίτητα) στα τηλ: 210-5203.562, 216-700.4191, 6972-287.889
Ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00

Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», το διασημότερο έργο του Ιταλού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζει το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος» (Ελευσινίων 11, πλησίον στάσης μετρό Μεταξουργείο).

Στο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» οι θεατές παρακολουθούν τις πρόβες ενός θιάσου, όταν ξαφνικά εισβάλλουν στο θέατρο κάποιοι άνθρωποι που ζητούν από τον σκηνοθέτη να αναλάβει να γράψει την ιστορία τους και να την ανεβάσει. Οι χαρακτήρες ζητούν επίμονα να τους δοθεί ζωή, να τους επιτραπεί να αφηγηθούν την ιστορία τους. Για το σκοπό αυτό, καθένας τους παρουσιάζει την ιστορία, όπως όμως την βλέπει από τη δική του οπτική γωνία.

Ο Πιραντέλλο γράφει: «Νομίζω πως η ζωή είναι μία πολύ θλιβερή φάρσα. Γιατί έχουμε μέσα μας -χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πως, γιατί κι από που- την ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας, δημιουργώντας μία πραγματικότητα (μία για τον καθέναν και ποτέ την ίδια για όλους) που κάθε τόσο αποδεικνύεται ότι είναι μάταιη και φανταστική. Όταν ένας άνθρωπος ζει, ζει και δεν φαίνεται. Λοιπόν, κάντε έτσι ώστε να φαίνεται, δείξτε τον την ώρα που ζει υπό το κράτος των παθών του. Βάλτε μπροστά του έναν καθρέφτη. Τότε ή μένει κατάπληκτος από την όψη του ή στριφογυρίζει τα μάτια του για να μην δει τον εαυτό του, ή έξω φρενών φτύνει την εικόνα του, ή οργισμένος δίνει μία γροθιά για να την καταστρέψει. Κι αν έκλαιγε, δεν μπορεί πια να κλάψει. Κι αν γελούσε, δεν μπορεί πια να γελάσει άλλο. Μια φορά, κάτι δυσάρεστο θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτό το δυσάρεστο είναι το Θέατρό μου.»

Σκηνοθεσία, διδασκαλία: Λένα Φιλίπποβα

Επιμέλεια τραγουδιών: Χρίστος Θεοδώρου

Μουσική επιμέλεια, φώτα: Λένα Φιλίπποβα

Επιμέλεια κοστουμιών: Μάριος Ράμμος

Την κίνηση στη σκηνή με το τραγούδι επιμελήθηκε η Χριστίνα Μαριάννου

Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά):

Μιχάλης Αβρατόγλου, Κώστας Αλέξης, Ευαγγελία Δημητρίου, Αλέξης Διαμαντής, Νένα Δρογγίτη, Δήμητρα Καλεσιάκη, Χοβίκ Καραμπετιάν, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Λίνα Λαμπροπούλου, Αρμάν Μενετιάν, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Ελένη Παππά, Κωνσταντίνος Παράσης, Παύλος Παυλίδης, Μαρίνα Πηγασίου, Αναστασία Ρουστάνη, Σιλένα Τριβιζά, Ελένη Τσιριγώτη, Ανθή Φουντά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 17.02.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 15.02.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό

Θέατρο+Χορός 12.02.2026
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04

«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Cityλάιφ 09.02.2026
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό

The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026

Σινεμά 03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €