E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς φαγώθηκε ο υπερφίαλος Μπόρις Τζόνσον σε μια νύχτα

Πως την πατήσε

Δημοσίευση 1/7/2016 | 16:01

Πώς φαγώθηκε ο υπερφίαλος Μπόρις Τζόνσον σε μια νύχτα

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε τελικά κανένα σχέδιο. Δεν είχε σχέδιο για το Brexit, δεν είχε σχέδιο για τη χώρα, αλλά δεν είχε και σχέδιο για να γίνει πρωθυπουργός.

Είναι να διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσε, με αυτή την ελαφρόμυαλη συμπεριφορά, να ωθήσει τη χώρα του στο χάος και να την αναγκάσει να πάρει μια ιστορική απόφαση για το μέλλον της, με άγνωστες ακόμη συνέπειες.

Μετά το Brexit, οι Βρετανοί βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το Boxit. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του Κάμερον που έχει παραιτηθεί, πέταξε λευκή πετσέτα. «Δεν μπορώ να διεκδικήσω την ηγεσία και την ενότητα που είναι απαραίτητες» για τη διοίκηση του Συντηρητικού Κόμματος της χώρας, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας έκπληξη σε όλο τον πλανήτη και δάκρυα στους υποστηρικτές του.

Η απόφασή του ελήφθη το πρωί της Πέμπτης, μετά την προδοσία του πιστού του υποστηρικτή υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ. Κατά τους τελευταίους δύο μήνες ο Γκόουβ υπήρξε δύο φορές Βρούτος. Τον Φεβρουάριο είχε προδώσει τον στενό του φίλο Ντέιβιντ Κάμερον -είναι νονός στο τελευταίο παιδί του Κάμερον- επιλέγοντας να στηρίξει το Brexit. Και την Πέμπτη το πρωί ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία, αφού επί σειρά ετών δήλωνε ότι δεν τον ενδιέφερε αυτή η θέση.

Ο Μπόρις Τζόνσον ήλπιζε να είναι υποψήφιος έχοντας τον Γκόουβ δίπλα του, ένα είδος διαβατηρίου που θα παρουσίαζε εκείνον ως μελλοντικό πρωθυπουργό και τον Γκόουβ ως τον επόμενο υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου, ένα βίντεο έγινε viral στα social media της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2012, στο BBC, o Mάικλ Γκόουβ δήλωνε «δεν είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός, δεν έχω τα κυβικά ενός πρωθυπουργού, δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός».

Προφανώς, από τότε άλλαξε γνώμη. Και φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη εν μέρει εξαιτίας της γυναίκας του Σάρα Βάιν, δημοσιογράφου της Daily Mail, η οποία συνωμότησε με τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας για να κερδίσει τη στήριξή τους και να γράφει κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Ακόμη και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης των Sun, Times και Sunday Times, δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τον Μπόρις Τζόνσον. Ετσι, χωρίς τη στήριξη των λαϊκών εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας, ο Τζόνσον ήξερε ότι η υποψηφιότητά του ήταν υπονομευμένη.

Επιπλέον, ο Τζόνσον δεν είναι δημοφιλής ανάμεσα στους συντηρητικούς βουλευτές, παρότι είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς του κόμματος. Πολλοί βουλευτές ποτέ δεν εκτίμησαν την έλλειψη σοβαρότητάς του, την τάση του να μεγαλοποιεί ή και να μεταμορφώνει την αλήθεια. Ομως, η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Τόρις περνάει καταρχήν από μια προεπιλογή που γίνεται στην κοινουβουλευτική ομάδα των 330 βουλευτών Τόρις. Αυτοί πρέπει να επιλέξουν δύο ονόματα. Και μετά η βάση του κόμματος θα μπορέσει να εκλέξει τον νέο της αρχηγό.

Ο Μάικλ Γκόουβ και η Τερέζα Μέι έχουν και οι δύο περισσότερα στηρίγματα ανάμεσα στους βουλευτές απ' ό,τι ο Μπόρις Τζόνσον. Από τη στιγμή που ο Γκόουβ ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα, ο πρώην δήμαρχος με το οξυζενέ μαλλί, ο οποίος επέλεξε το στρατόπεδο του Brexit τελευταία στιγμή και μόνο για το προσωπικό του συμφέρον, ήξερε ότι είχε χάσει το στοίχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα 10.04.2026
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος 10.04.2026
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος 10.04.2026
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα 10.04.2026
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος 10.04.2026
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος 10.04.2026
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος 10.04.2026
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science 10.04.2026
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Ελλάδα 10.04.2026
Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές